sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Miksi rakennetaan rumia taloja?

 Kuuntelin tuossa aamulla Virtasen taloushistoriaa, missä puhuttiin rakennusarkkitehtuurista. Sen verran kosketti aivonystyröitäni, että muistin ajatelleeni vähän samoja niin kauan kuin muistan. Radio-ohjelmassa viitattiin Kari K. Kuosman ajatuksiin ja satiirikuviin, joten kaivoin esille Rakennuslehti-lehden numeron 2019/12, missä on laajemmin Kari Kuosman ajatuksia ja piirroksia: Arkkitehdin joululahja on luja, hyödyllinen ja kaunis – siis musta kenkälaatikko.

Mitäpä minä tämän enempää asiasta höpisisin, koska olen kirjoittanut asiasta sen verran asiaa kuin olen osannut asiaa ajatella:

2011: Joulukuun kuudennen kvartaaliarkkitehtuuria.

2015: Rumaa arkkitehtuuria.

Blogilabel: Kvartaaliarkkitehtuuri.

Ainiin. Yllä mainitussa ohjelmassa viitattiin myös Torsti Lehtiseen, joka on sanonut, että "Arkkitehtuuri on väkivaltaisin taiteen muoto". Ei olisi vaikea tehdä tieteellinen tutkimus, miten kaikilla on ihmisillä on synnynäinen idea kauneudesta, jonka huomaa vaikka katsomalla, mitä Helsingin rakennuksia kohti turistien kamerat ovat suunnattuina. Jotain tutkimuksia siitä on tehtykin, joiden mukaan arkkitehdit ovat niin hurmioituneita suorista viivoistaan, joka on yksi korruption muoto, koska kansalaiset haluaisivat elää kauniissa ympäristössä.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Valtio on epäonnistunut, jos se katsoo asuvansa ahtaissa tiloissa:
<a href="https://yle.fi/a/74-20055803”>Valtio haluaa purkaa Helsingissä rakennuksen, jossa on kaikuja Eiffel-tornista – järjestö: Tämän jälkeen mikä tahansa rakennus on lainsuojaton”</a>.

Mitä parempi hallinto sitä vähemmän se tarvitsee tiloja.