torstai 19. lokakuuta 2023

Halla-ahon tuomari oli Urantian lukija

 Uskomatonta tai totta. Halla-ahon tuominnut tuomari esitti vain totuuden, kun hän kirjoitti tuomiolauselmaansa, että "Logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei tämän vuoksi ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa."

Ylle lainattu tuomarin ilmoitus on yhteneväinen ihmiskunnalle annetun viidennen käänteentekevän kosmisen ilmoituksen kanssa. En voi välttyä ajattelemasta, että kyseinen tuomari on lukenut Urantia kirjaa, mutta en voi syyttää häntä siitä, koska kun vastaavanlainen lause luetaan Urantia kirjasta, niin se vain tuntuu totuudelta, eikä vähiten siksi, miten itse uskovaiset omalla käytöksellään siitä todistavat:

Urantia kirja, luku 99:4.5 (1090.1) "Loppujen lopuksi pikemminkin se, mitä ihminen uskoo, kuin se, mitä hän tietää, määrää käyttäytymisen ja hallitsee henkilökohtaisia tekoja. Pelkällä tosiasiatiedolla on hyvin vähän vaikutusta keskitason ihmiseen, ellei siitä tule emotionaalisesti aktivoitua."

Ylle lainattu kipale Urantia kirjasta on lähes sanasta sanaan samaa ajatusta, mitä Jussi Halla-aho sai kuulla oikeussalissa.

Kun tuomari ilmaisee yksittäisen lauseen, joka hämmentää lukijaa, niin on vain inhimillistä, että se tuntuu jotenkin oudolta,. Mutta. Kun tuomarin lausetta verrataan realiteetteihin, kuten uskovaisten täysin järjen vastaisiin tekoihin, niin silloin huomataan, että siinä ei ollut mitään valheellista lausua valtion taholta, että uskovaisuudessa logiikalla tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei ole todellista merkitystä uskonnollisista kysymyksistä käytävässä keskustelussa.

Postista postiin.

3 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Kunnioitukseni tuomariskuntaa kohtaan nousi suuresti, kun tajusin, että olisin voinut tajuta nettikauden asioita jo aiemmin, ellen olisi hylännyt Urantia kirjaa pian sen jälkeen, kun sen ensi kerran luin, vuonna 1993.
Siitä asti olen vain hämärästi muistanut, miten se tai tuo tai toi ilmaisee jotain, joka muistuttaa aiemmin lukemaani. On anteeksi antamatonta, että minä en jo silloin Scriptan aikoina tajunnut edes sitä, että tuomariksi Suomessa ei sentään pääse ihan kutka tahansa hihhulit.
Luultavasti tämä asia tuli nyt oiottua sen verran selvästi, että minun ei tarvitse tämän enempää selvittää tätä asiaa kellekään sellaiselle, jolla on totuuden tajua ja rohkeutta lukea sellaista, jota sekä ateistit että uskovaiset pitävät sekä saatanallisena että tieteen vastaisena.

PS. Olen hyvilläni, miten jotain kautta aina silloin tällöin olen kuullut monenkin merkittävän henkilön olleen Urantian lukija, eikä vähiten Gene Roddenberryn, Nykiläisen poliisin, joka ilmeisesti ammensi mielikuvitteluunsa koko Urantia kirjan, eikä vain osia siitä

Brainleak kirjoitti...

Toinen miete.
Ateistella(kaan) ei voi olla mitään järkiperusteita käytökselleen, koska heidän toimintaansa ohjaa pelkästään usko ateismiin.
Vaihda eddellä olevaan lauseeseen oman uskontosi nimi, niin saat tietää, että sinä(kin) toimit täysin järjettömästi, vaikka luulet omaavasi lopullisen totuuden kaikesta.

PS. Mikään uskonto, uskomus ei voi loogisesti perustella omaa oikeassaoloaan viittaamalla omiin opin kappeleisiin ja uskomuksiinsa. Näin ollen kuka tahansa rehellinen ihminen tajuaa, että esimerkiksi maailmankaikkeuden ikää ei voi perustella tieteellä eikä uskonnolla.

Tiede on jo lähes todistanut, että aika on suhteellista, tai että aikaa ei edes ole olemassa, joten ihminen alkaa vain esittää typerää, jos hän väittelee maailmankaikkeuden iästä. Ainoa, mikä aidosti on ihmiselle tärkeintä, on hänen suhteensä maailmankaikkeuden alkulähteeseen, Aiheuttamattomaan Aiheuttajaan, jonka nimenä voi yhtä hyvin olla sattuma tai Jumala, ja molemmat ovat yhtä arvokkaita ihmisen sielun jatkuvuudelle, kun ihminen pitää niitä oman persoonallisen sielunsa ensimmäisenä lähteenä. Kaikkeuden Aiheuttaja ei ole mikään pikkusieluinen käppänä, vaan kaveri, joka ei ota nokkiinsa keskeneräisen ihmisen ilveilystä.

Brainleak kirjoitti...

Voin hymyillä lähes saatanallisesti, kun mietin, miten kaiken sortin ateistit, uskovaiset ja muut hihhulit tykkåäävät tuhansista sellaisten ihmisten luomuksista, jotka ovat lukeneet Urantiansa. Ateisteillekaan ei taida heti tulla mieleen, että Star Trekiä katsoessaan he itse asiassa katsovat Urantia kirjasta ammennettuun mielikuvitukseen. Hyi hyi, miten olette taas lianneet oikeaoppisuutenne Urantia-saastaan, eikö teitä yhtään hävetä?

Taisi se piispa Martti Simojokikin olla ahkera Urantian lukija, mutta jota kukaan tolkun ihminen voi lukea synniksi. Älkää siis enää käykö uskovaisissa älkääkä ateisteissa, jos haluatte välttyä Urantialta.