torstai 13. syyskuuta 2007

Kiven tie kallioksi, osa 1

KIVEN TIE -tarinan tämä osa koostuu ensisijaisesti kuvakollaasista.

Tämä on linkki kuvasivulle - Sitten itse asiasta kuultuna:

Nykyisellään ihmiskunta tuhlaa suunnattomasti fyysistä voimaa ja psyykkistä energiaa turhuuksiin. Otetaanpas vaikkapa kuntosalit, joissa ihmiset luulevat pääsevänsä kuntoon siirtelemällä painoja paikasta A paikkaan A. Tyhmää? Juurikin niin. Ihmisen tulee toimia kokonaisvaltaisesti, eli liikunnan tulee olla täydellisesti korrelaatiossa pään, eli älyn kanssa. Viisaus on pään ja kehon saumatonta yhteistoimintaa.

Kuntosalilla lihasten liikuttele ei auta yhtään ihmisen älykkyyttä; kuntolaitteiden edestakainen liikuttelu ei vaadi minkäänlaista älyllistä ponnistelua, joten selvästikin havaitaan, että kuntosalit alentavat ihmisen ÄO:ta. Mikään ei kuitenkaan olisi esteenä sille, että kaikenlaisten kuntosalien ja kuntopolkujen sijaan ihmiset menisivät suoraan metsään
-- siirtelemään kiviä paikasta A paikkaan B.


Kuvitelkaa itsenne metsään pyörittelemään kiviä. Ymmärrän; idea tuntuu teistä täydelliseltä hulluudelta. Voin kuitenkin vakuuttaa, että ns. oravan pyörästä nähtyjen hullujen asioiden tekeminen vaatii erinomaista rohkeutta - sen lisäksi, että ne vaativat pään ja lihasten suurenmoista koordinaatiota. Hyvä lukijani, voin vakuuttaa lisäksi sen, että täältä katsottuna kuntosaleilla tapahtuva painojen nostelu tuntuu minusta vähintään yhtä hullulta kuin se hulluus, jota tunnet kuvitellessasi itsesi metsään pyörittelemään kiviä!

Kivien pyörittelyn seurauksena metsään syntyy jotakin oikeesti kaunista, kun taasen kuntosaleilla tapahtuva edestakainen vatkaaminen ja pyllyn hetkuttelu ei lisää mitään konkreettista luomakuntaan. Päin vastoin; edestakainen liike vähentää konkreettisesti kuntoilijoiden älykkyyttä, joka huomataan siitäkin, että maailman tilanne menee kaiken aikaa hullummaksi. Vai millä Sinä perustelet sen, että psykologien jatkuvasta lisääntymisestä huolimatta ihmiset ovat yhä älyttömämpiä, kuten huomataan vaikkapa TV:n ohjelmista, missä 2miljoonaa suomalaista tuijottaa typerinä muutamaa hullua big brothersia!

Otetaan esimerkiksi muuan bodaaja, joka pääsi kuntosalin kautta kansanedustajaksi. Nosteltuaan bodysaleilla varmastikin miljoonia kiloja rautaa paikasta A paikkaan A hän ei kuitenkaan ollut parantanut älykkyyttään centin vertaa, jonka jokainen huomaisi, jos vain rehellisesti olisi kuunnellut sen puheita. Lihaksilla pullistelevat vain sellaiset, joiden äly ei ole kasvanut samassa suhteessa; kun äly on kondiksessa, niin silloin se ei aiheuta lihaksilla pullistelua, koska teot puhuvat puolestaan.

Älykäs ihminen tietää, että kaikki se aika on kulutettu turhuuksiin, joka ei tuota mitään konkreettista. Täten kaikenlainen kuntoliikunta vain pahentaa kuntoilijoiden aikapulaa. Älykäs ihminen liikuttaa kehoaan vain silloin, kun se saa aikaan jotakin hyödyllistä, jolloin älykkäillä ihmisillä ei koskaan ole pulaa ajasta.

Tiedättehän, miten ihmiset monesti ihmettelevät, mistä joku on saanut aikaa kaikkeen siihen tekemiseensä... Vitsi on juuri siinä, että aikaansaavat ihmiset eivät tuhlaa aikaansa (elämäänsä; älyään, voimaansa,...) turhuuksiin, kuten kuntoliikuntaan...

Menkää metsään siirtelemään kiviä, niin silloin teidän ei tarvitse käydä töissä siksikään, että saisitte maksaa liikunnasta. Huomataan siis, että ihmiset jopa tekevät täysin turhaan palkkatyötäkin, koska he kuluttavat palkkaansa turhuuksiin, joten kun ihminen saa kuntonsa työstään, niin silloin hänen ei tarvitse tressaantua työssäänkään. Ja ajatelkaa sitä valtavan hienoa perintöä, joka teistä jäisi maailmalle, kun olisitte painojen nostelun sijasta nostelleet metsässä (vähintään) saman määrän kiviä päällekkäin!

Ei kommentteja: