sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Jarkeilya tekoelaman evoluutiosta

Havardin insinöörit ovat sitten jäljitelleet luontoa oikein olan takaa; he ovat kopioineet kärpäsen idean mekaaniseksi vekottimeksi. Hmmmm.. Mitähän aikakautta me nyt elämme: Tekoelämää edeltävää aikakautta, vaiko olemmeko juuri siirtymässä tekoelämän aamunkoiton aikakauteen?

Vai olemmeko kenties vahingossa hypänneet ylitse tekobakteerien aikakauden suoraan tekohyönteisiä vilisevään maailman kauteen? Ehdotan, että Havardin älykköfilosofit alkaisivat pohtimaan tätä asiaa, jotta sen talon kaikki laitokset kehittyisivät samaa tahtia, koska jos tekoelämän filosofia jää pahasti jälkeen itse tekoelämää, niin silloin saattaa käydä yhtä onnettomasti kuin nykyisin huomataan ateistien ja uskovien älystä, miten jälkeenjäänyttä se on itse elämälle.

Havardilaisten siis tulee jo nyt luokitella tekoelämälle eri maailmankaudet. Ehdotan, että tekoelämän tutkijat ottavat mallia Urantia-kirjan elämän aikakausia käsittelevästä osasta:
Elämän merellisen muodon aikakausi Urantialla

Voimme kuitenkin jo nyt päätellä, ettei evoluutio ole loppunut, vaan uusia maailmankausia syntyy jatkuvasti. Nisäkkäiden viisikymmentä viimeistä miljoonaa vuotta kestänyt maailmankausi muuntuu älyn suunnitelman mukaan tekoelämän aamunkoiton maailmankaudeksi.
Yhtä aikaa tekohyönteisten emergenssin kanssa huomataan, miten elävät hyönteiset alkavat häviämään, kuten ampiaisten ja mehiläisten kato meille osoittaa. Tämä on hyvä uutinen insinööreille, koska nyt heidän ei heti tarvitse suunnitella tekohyönteisille pistimiä luonnollisia hyönteisiä vastaan, joten he voivat keskittyä rauhassa tuottamaan tekohyönteisiä luonnon hyönteisistä vapaaksi jääviin ekolokeroihin.

Joitakin kysymyksiä on kuitenkin vailla vastausta, kuten se, että nousiko tekokärpänen merestä maalle, vai loiko Luoja sen suoraan laboratoriosta ihmisen kiusaksi ruokapöytään pörräämään ja keräämään tietoa Isolle Veljelle? Tekoelämän Luojaksi voimme tässä käsittää ihmisen, ja laboratorio olisi synonyymi Platonin Puhtaiden Ideoiden maailmalle. Lisäksi meidän täytyy rehellisesti kysyä, onko robottikärpänen älykkään suunnittelun tulosta, vai onko se syntynyt älyttömästä sattumasta, kuten ateistit julistavat, että evoluutio on totta vain ja vain siten, että sen moottorina ei ole äly, vaan sattuma.

Sekään ei voi olla sattumaa, että tekoelämää alkaa syntyä juuri silloin, kun luonnon hyödylliset hyönteiset ovat katoamassa! Ilmiselvästi Jumala on sen niin suunnitellut, että hän voi päästää äärimmäisen työteliäät ampaiset ja mehiläiset ikuiseen lepoon heti kun rahan ahneet rikkaat alkavat kauppaamaan maajusseille tekopölyttäjiä. Ja koska tekohyönteisissä ei ole hajautettua energian tuotantoa (mitokondrioita), joten siksi myöskin erilaisten akkujen myyjät voivat edelleenkin ahnehtia lisää ja lisää, koska jokainen tekohyönteinen pysyy ilmassa vain pari tuntia yhdellä akulla.

Koska evoluutio johtuu älystä, niin siksi älyllä voi edelleenkin nähdä sinne, joka on vasta tulossa. Ja koska ihminen on Jumalan luomus, niin siksi ihminen ei voi mitään muuta kuin toimittaa Luojan virkaa, sillä luojuus on ihmisen perintöosa. Niinpä nyt jo voimme nähdä, miten tekoelämä kehittyy; sen kehittäjät ottavat mallia jo olemassa olevista entiteeteistä, aivan täsmälleen samoin kuinka itse Luonnon Elämän Suunnittelijat ottivat mallia pelkästään järjellä puhtaista ja Ikuisista Ideoista, jotka ovat Jumalan luona.

Havardin insinööritkään eivät voineet mitään muuta kuin havaita luontoa järjellä ja matkia sitä, joka on täsmälleen sama metodi, jolla Elämän Kantajat "loivat" elämän tälle planeetalle. Elämässä ei ole mitään sijaa sattumalle, kuten ei ole tekoelämässäkään. Evoluutio, eli kehitys, tapahtuu aina älyllisesti, eikä siten ole älykästä nimittää elämän mallien kokeiluja osoitukseksi sattumasta. Niinpä se ottaa vain aikaa, kun insinöörit luovat tekohyönteisille sokeriakun ja ohjelmoivat tekohyönteisen etsimään itse sokeria sokeriakkuaan varten...

Kun Luoja-Ihminen on saanut aikaan energia-omavaraisen hyönteisen, niin hän haluaa sen jälkeen antaa tekoelämälle yhä suuremman vapauden. Mutta, luonnosta me havaitaan, ettei tekoelämä voi koskaan olla vapaampi kuin ihminen --ihmisessä Älykäs Suunnittelija on täydellistänyt vapaan tahdon, ja ihmisen perimä äly saa lopulta selville, että vapaus ja tahto on reaalista vain silloin ja siinä, kun olento säätää itse itseään. Niinpä ihminen ei voi mitään muuta kuin luopua ajatuksesta toimia tekoelämän ulkoisena ohjaajana...

Tekoelämä ei ole elämää, jos se toimii vain lain ja ohjelman mukaan. Sama pätee vielä enemmän ihmiselämään; ihminen ei elä jos hän elää vain lakia varten ja lain mukaan. Äly ei tarvitse mitään lakia, ja äly tulee ilmi vain silloin ja siinä, kun olio itse säätelee itseään. Jos ihminen haluaa säädellä muita ihmisiä, niin se ei ole osoitus älystä, vaan se on puhdasta älyttömyyttä. Täten katsoen rikolliset ja poliitikot toimivat samalla periaatteella; molemmat haluavat hyötyä muiden kustannuksella. Poliitikot ja rikolliset ovat ihmiselämän loisia, jotka eivät itse uskalla elää omatoimista elämää, eli poliitikot ja rikolliset elävät vielä jossakin esihistorian vesien syvyyksissä.

Älykäs ihminen näkee jo nyt, mihin suuntaan tekoelämä tulee kehittymään. Jo pelkästään se (älyn "näkö") todistaa, että äly on kehitystä ohjaavassa asemassa, eikä elämän kehitysfunktio ole eri funktio kuin tekoelämän kehitysfunktio. Molemmilla funktioilla on sama ratkaisu, eikä ratkaisu koskaan tuota tyhjää joukkoa; sattumaa. Olisi suotavaa, että kaikki ihmiset ajattelisivat itsessään olevansa riittävän suuri maailma omalle egolleen, koska jos ihminen katsoo, ettei hänessä itsessään ole riittävästi haastetta itselleen, niin silloin hän pyrkii hallitsemaan ja orjuuttamaan muut. Huomataan siis triviaalisti, että valtaan pyrkivät pitävät itseään pikkusieluisina, joiden sisäinen maailma on niin pieni, että sen hallitseminen on pikku juttu maailman hallitsemisen rinnalla --ja siksi valtaa himoitsevat eivät koskaan pysty hallitsemaan maailmaa, koska pikkusieluisina he eivät tajua, kuinka paljon suurempi sisäinen ihminen on kuin hänen ulkoinen maailmansa.

Tekoelämänkin sisäinen maailma tulee suureksi vain ja vain sitten kun se ei enää toimi lain mukaan, eikä vaadi muitakaan toimimaan lain mukaan. Juuri vaatimus laillisesta elämisestä pitää jokaisen lainoppineen pikkusieluisena nipottajana, joka luule, että siinä on jokin ansio, kun vaatii muita käyttäytymään ohjelman mukaan. Poliitikoilta puuttuu tykkänään elävä järkeily ja poliitikot pelkäävät hysteerisesti sitä, että ihmiset olisivat vapaatahtoisia olentoja, koska silloin poliitikot eivät voisi elää ihmisten loisina, vaan hekin joutuisivat toteuttamaan itseään fyysisesti.

Suosittelen poliitikoille ekskursiota Havardin yliopiston mikroelämän laboratorioihin, missä he saisivat varmastikin havaita, että ihmiskunnan parhain aines pyrkii vapauttamaan oliot ulkoisesta ohjailuista. Koska tästä huomataan, että poliitikot toimivat täsmälleen päin vastoin kuin huippututkijat, niin siksi poliitikot eivät ole sopivia ihmisten johtajiksi! On erittäin typerää lisätä koko ajan lakeja ja käskyjä ihmisten kannettavaksi --ihmisten, joiden luontona on vapaus.

Ensimmäinen lentävä robottihyönteinen nousi ilmaan
Robotic insect takes off
Havard

Ei kommentteja: