lauantai 22. syyskuuta 2007

Arvostelun arvostelua

Arvostelen ankarasti EK:n arvostelua kunta-alan palkkaratkaisusta

Elinkeinoelämän Keskusliiton Seppo Riski arvostelee kunta-alan sopimusta ja uhkailee muita aloja tuijottamasta kunta-alan korkeita palkankorotuksia. Tulee tässä mielen vain sellainen pikkuseikka, että mitenkäs ne johtajien palkat oikein ovatkaan? Jos Seppo Riski ei halua muiden alojen seuraavan kunta-alan esimerkkiä, niin näin järjellä ajatellen Seppo Riskin ei olisi ensin itse pitänyt korotella palkkaansa ja etuoikeuksiaan ja palkkioitaan ja kulukorvauksiaan ja päivärahojaan, ...

Johtajille tiedoksi vaan, että jos teitä risoo palkansaajien palkkavaatimukset, niin kokeilkaapas välillä sellaista ratkaisumallia, että lopetatte itse tykkänään korottelemasta palkkojanne, palkkioitanne, optioitanne jms. Olen täysin varma, että ns. palkansaajien halu ja into palkkavaatimuksiin lopahtaisi kerralla, kun vain johtajat itse pystyisivät elämään vaatimatonta elämää.

Jos johtajat eivät pysty ajattelemaan viisaita ilman rahaa, niin silloinhan kaikille muillekin tulisi selväksi, että johtajanne ovat pelkästään ahneita, joita ei kiinnosta mikään muu kuin rahan arvon jatkuva alentaminen, joka on syynä myöskin palkansaajien vaatimuksille ja yleiselle elinkustannusten jatkuvalle nousulle. Johtajat tosin eivät tällaisia ajatuksia pysty ajattelemaan, koska heidän uskontoonsa kuuluu sokea usko kilpailuyhteiskuntaan, missä johtajat ulkoistavat oman sokeutensa syyttämällä aina sopivissa kohden markkinavoimaa sokeudesta --ikään kuin se olisi hyvä asia johtajien kaikissa oloissa turvatulle ansionkehitykselle, että sen saa aikaan sokea ja persoonaton taho...

Älyllisesti asiaa tarkastellen huomataan triviaalisti, että puoluekuria tottelevat poliitikot ovat sama asia kuin markkinavoima, joten johtajien ulkoistama sokeus aiheuttaa poliitikoissa täydellisen tuplapimennyksen, joka vaaditaankin siihen, että maailman tilanne ja luonnon hätä on juuri tällainen kuin on.

Olisihan se typerää syyttää viisaita maailmantilanteesta, mutta koska poliitikot julistavat olevansa viisaita, niin siitä huomataan helposti, miten vähäisellä älyllä poliitikot luulevat olevansa maailman johtajia.

Ei kommentteja: