tiistai 26. helmikuuta 2008

Sibel Edmonds

Eilen tuli FST:ltä dokumentti nimeltä Ampukaa viestintuoja. Oli niin mukava, hyvin tehty ja asiallinen, että herpaantumatta katsoin ja luin sen ilman katkoja. Dokumentti kertoi Sibel Edmondsin tarinaa, miten hän FBI:n salakuunteludokumenttien kääntäjänä löysi USA:n hallinnon sisältä myyriä.

Oikeamielisyys on hallitusherroille kautta maailman vain sana, jolla ei ole mitään merkitystä heidän hallitsemisissaan. Kyse ei ole siitä, että USA:n valtiaat ovat sekaantuneet suurenluokan valtiohuijauksiin saadakseen itselleen rahallista etua, vaan kyse on siitä, että oman edun tavoittelu tapahtuu aina samalla periaatteella.

En näe mitään periaatteellista eroa Suomen johtajien ja USA:n johtajien välillä; salailuympyröiden koolla ei ole väliä, koska pienissäkin ympyröissä toimivat Suomen poliitikot tavoittelevat sen ympyränsä sisällä ensisijaisesti omaa etuaan ja tekevät mitä tahansa pitääkseen sen omana tietonaan.

Ihminen on sitä viisaampi ja sivistyneempi mitä vähemmän hän vertailee asioita. Kun ihminen on päässyt kokonaan irti vertailuhimosta, niin hänestä on tullut vaatimaton, eli älykäs. Vähemmän älykkäät ihmiset haluavat vertailullaan ainoastaan pettää itseään, jotta he itse voisivat edelleen luulla olevansa muita parempia;
Minun tekonihan on ihan pieni
Minähän myin salaa vain ilotulitteen, ei se mikään atomipommi ollut
Tämä 2003/28100 -asia pitää painaa villasella, koska se on valtion etu.


Poliitikot, sotilaat ja virkamiehet pitävät valtiota aina omana yksityisenä etujärjestönään. He toki puhuvat juhlissaan, miten kansa on sama kuin valtio, mutta heidän poliittiset tekonsa ja viralliset sanahelinät osoittavat kiistattomasti, että valtion arvo on ainoastaan siinä, miten paljon he saavat siitä irti omiin taskuihinsa.

Maailmassa on paljon turhaa. Tämä maailma on turhuuksien turhuutta täynnään, mutta ihmiset eivät sitä näe eivätkä tajua, koska heidän kielensä on täynnään pirun kieltä, kuten esimerkiksi juuri tuo käsite vertailu. Vertaamalla itseään muihin ihminen ei voi mitään sille, että hän pitää yllä ihmisten epätasa-arvoa.

Vertailu on epätasa-arvon perusta ja kasvupaikka. Maailma olisi vapaa kaikesta pahasta, jos ihmiset eivät vertailisi toisiaan. Mutta ihmiset eivät pysty tätäkään tunnustamaan, koska jos he lopettaisivat vertailun, he "joutuisivat" olemaan yhtä arvokkaita kuin kuka tahansa toinen, eikä yksikään poliitikko kestäisi sitä, että hänen pitäisi olla yhtä arvokas ihmisenä kuin mökin muori. Ihminen voi toki kuvitella olevansa hyvän asialla pyrkiessään politiikkaan, mutta viimeistään sinne päästyään hänelle kerrotaan pienen pieni hallinnollinen salaisuus, ettei hän edes ymmärrä sitä, ja jota varjellakseen hän uppoaa hyvin pian salaisuuden varjelun varjolla yhä syvemälle opilliseen pimeyteen. Pirulta perityillä käsitteillä on vähän paha olla viisas ja ymmärtäväinen.

Niinpä poliitikot jatkavat vertailuaan, joka aina johtaa vääjäämättä ihmisen valkoisten valheiden kehään. Ja tuo valheiden kehä ei koskaan ole staattinen ympyrä, vaan se on laajeneva spiraali, koska valkoinen valhe ei saa paljastua, vaan sitä pitää suojella muilla valheilla. Niinpä on kiistatonta, että mikä tahansa valkoinen valhe kasvaessaan sopivassa ympäristössä myisi atomipommeja pahan akselivalloille ja lopulta vaikka USA:n terroristeille.

Lukea, katsoa, kuulla:
Kill the Messenger: Sibel Edmonds
Youtube: Sibel Edmonds. Investigations Thwarted
Yle, fst: Ampukaa viestintuoja

Geocity:
Kuoleman sairasta salailua
Virallinen pahan puhuminen
Pelon lait

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hej !

sibel'lin tarina oli tosi koskettava...

ihmettelen vaan sitä,
että onko tämä sitä
"suomettumista" , että
tämä dokkari lähetettiin FST5:ltä ...

hämmästelee mikko

sinenmaa kirjoitti...

Hei,

Mielestäni kyse ei ole suomettumisesta, vaan ihka oikeasta lahjonnasta; Kuten Sibel Edmondsin tarina ei saanut aikaan mitään muutosta USA:n politiikassa, niin samoin myös tämä vaalirahoitussotku ei millään tavoin lisää poliitikoiden rahoituksen avoimuutta, vaan poliitikot katsovat nyt entistä visummin, miten he voivat salata oman ahneutensa entistäkin paremmin;
Valtio: Rikkaiden yksityinen etujärjestö, jonka viritinosana toimii lainsäädäntä

YLE, uutiset; 11 syyttäjää...

Mitään periaatteellista eroa ei ole Suomen poliitikoiden vaaliraha/piilorahavoitelulla ja USA:n poliitikoiden ase-, öljyrahavoitelulla. Asioiden koko ei tee Suomen korruptiosta jotenkin vähemmän pahaa.