maanantai 2. helmikuuta 2015

Johtajien ykskantaiset palkat

Kirjoitin tammikuun lopulla sen ajatukseni ylös nettiin, että johtajilla on samanlainen työpaikasta riippumaton vaade johtajapalkkojen ja -palkkioiden yleissitovuuteen, mitä on ns. palkansaajillakin. Erotuksena on vain se, että johtajat vaativat säännöllisin väliajoin palkansaajia luopumaan palkkojen yleissitovuudesta.

No. Oliko se viime lauantai-illan Uutisvuodossa, kun Jari Tervo murjaisi jotakin, että johtajien palkkaperustelut kuuluvat: Kun noilla muillakin johtajilla on niin iso...

Jari Tervo ymmärsi saman, josta itse kirjoitin, että johtajien palkkoja ei mitenkään voida perustella järjellä, vaan ainoa peruste palkoille, etuisuuksille, korvauksille ja kaiken vitun palkkioille on siinä, että johtajat ovat kateellisia toisilleen ja vaativat itselleen mielettömiä varoja ilman  minkäänlaista yhteyttä työnsä tuottavuuteen.

Tietty. Olen vuosikymmenten ajan ollut samaa mieltä kaikista palkanvaatijoista, koska järjellä ajatellen mitään rahavaatimusta työstä ei voida perustella järjellä. Esimerkiksi, johtajien ja poliitikoiden mukaan kaikkein välttämättömimmät työt ovat kutsumusammatteja, joista ei tarvitsekaan maksaa juuri mitään, kun taasen poliitikko napinpainajana on niin typerä, ettei hänellä ole mitään mahdollisuutta elää niin vaatimatonta elämää, että pärjäisi onnellisena sillä perustulolla, jonka hän on itse asettanut muille rajaksi ....
Blogi, 27.1. 2015: Johtajien Yleissitovuus ja Kuolevaisuuden taju

Kirjoitukseni jälkeen olen monista lähteistä lukenut, miten monet muutkin ovat vähintään hämillään siitä, että johtajilla näyttää olevan palkkojen yleisitovuussopimus ilman, että he ovat esittäneet sitä paperia missään.
US-blogi (Minna Isoaho): 2.2. 2015: Hallituspalkkiot ovat Suomessa muita maita korkeammalla tasolla: Lainaus:
Hallitusammattilaiset taitavat olla ainoa ammattikunta, jotka perustelevat palkkionsa suuruutta sillä, mitä vastaavasta työstä saa amerikassa. Tai että suomalaiselle ammattimiehelle pitää maksaa enemmän, jotta joku ulkomaalainenkin tästä innostuneena liittyisi seuraan.
No. Johtajien ei tarvitsekaan esittää yleissitovuussopimustaan missään, koska johtajat ovat poliitikkojen avulla laillistaneet ahneutensa, jolloin edes vähän typerät eivät tajua, että johtajien palkkojen yleissitovuus on kirjoitettu Suomen lakiin. Lakien ensisijainen tarkoitus on taata johtajille kaikissa oloissa turvattu ansionkehitys.
Erityisesti lama on tehty vain siksi, että sen aikana rikkaat voisivat rikastua moninkerroin sen, minkä nousukautena -- Johtajien ei tarvitse välittää hevonpaskaa mistään kuplasta, koska he tietävät rikkaiden perseennuolijoiden laatimien lakien olevan vain heidän puolellaan: Www.geocities.com/sinenmaa, 1.12. 2003: MITÄ VARTEN LAKEJA ONLet me google that for you: Poliitikot kuuluvat rikkaisiin -- Poliitikoilla ei voi olla minkäänlaisia järkiperusteita, miksi heidän pitäisi kuulua rikkaisiin.....
Lisäksi, kuten jo aiemmin olen sen niin monesti sanonut; Johtajat ja poliitikot eivät ikinä palkkaa asiantuntijoiksi sellaisia, jotka osaisivat elää suu säkkiä myöten ja jotka siten ymmärtäisivät omasta elämästään, miten tämä ahneuden rahasysteemi ei voi olla pitkäaikainen vaihe ihmiskunnan historiassa; että jokainen uusi palkkavaatimus kenen tahansa puolelta esitettynä johtaa vääjäämättä ihmiskuntaa kohden lopullista tuhoa.
Yksinkertaisesti: Virallisiksi asiantuntijoiksi valitaan vain sellaisia, jotka ymmärtävät typeryksiä, eli niitä, jotka eivät osaa elää vaatimatonta elämää. Josta seuraa se, että myös viralliset asiantuntijat vollottavat alvariinsa olevansa palkkakuopassa.

Palkanvaatijat yhä röyhkeämmin pyrkivät välttämään vastuunsa omasta elämästään. Ahneus hallitsee ihmisiä niin paljon, että he eivät käsitä perustelujensa olevan kertakaikkisen mielipuolisia.

Rahanhimo on kaikilta arvoiltaan yhtä viinanhimon kanssa. Viinaakaan himoitseva ei voi esittää viinanhimolleen minkäänlaisia järkiperusteita:

Blogi, 12.2. 2015: Suomea johtavat ahneet typerykset
Sinenmaa 26.10. 2005: Rikkaat heikoilla jäillä
 • Juoppo: Oi, jospa kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi
 • Rikas: Oi, jospa kaikki inhimillinen toiminta rahaksi muuttuisi.
 • Juoppo: Voi, en voi elää ilman viinaa.
 • Rikas: Älä hulluja puhu; ei kukaan selviä ilman rahaa.
 • Juoppo: Pystyn ottamaan huikalla vodkapullollisen, eikä se tunnu missään...
 • Rikas: Mikään määrä optioita ei ole minulle kohtuuton; 100 miljoonaa euroa ei tunnu missään...
 • Juoppo: Anna viinaa, niin pystyn tekemään mitä tahansa.
 • Rikas: Jos en saa rahaa, en voi olla pätevä.
 • Juoppo: Säälittäviä mamiksia, jotka tulevat juovuksiin keskiolutpullollisesta
 • Rikas: Säälittäviä köyhiä, jotka pystyvät elämään dollarilla päivässä.
 • Juoppo: Elämä ilman viinaa on teeskentelyä.
 • Rikas: Elämä ilman rahaa on tylsää.
 • Juoppo: Elämää ei voi kohdata selvin päin.
 • Rikas: Elämää ei voi kohdata ilman rahaa, vaan sen pitää olla mahdollisimman helppoa, koska muutoin ihminen ei voi olla älykäs, jos hänellä olisi älyllisiä haasteita.
 • Juoppo selvälle: Kaikille ihmisille kelpaa viina, joten älä luule olevasi muita parempi, maitosuu!
 • Rikas rehelliselle: Kaikki ihmiset ovat ostettavissa, joten älä yhtään jeesustele, perhana!
 • Juoppo porukassa: Mulle kuuluu pidempi ryyppy, koska kestän paremmin viinaa.
 • Rikas saunaillassa: Mulle kuuluu enemmän rahaa, koska se ei ole mulle mikään ongelma.
 • Juoppo: Kyllä tää jää kestää...
 • Kyllä kansa maksaa...
PS. Aion äänestää kevään 2015 vaaleissa väärin.
Pyydän kaikki muitakin äänestämään väärin.

Blogi, 10.1. 2009: Kansan vaatimattomuusliike
Blogi, 20.2. 2011: Varokaa heikkoja paikkoja
Blogi, 1.11. 2008: Rahajuoppouden Keskiaika
Voy-forum, 19.10. 2005: Juopon yhteiskuntamalli
US-blogi, 15.5. 2011 (sinenmaa): Lopullinen totuus rikkaista
US-blogi, 29.10. 2011: Rikkaat käyttävät ylisuuria raha-annoksia
Ei kommentteja: