maanantai 9. helmikuuta 2015

Ihmiskunnan tyhmyyskasvu demokratian syy

Useat viimeaikaiset tilastolliset tutkimukset osoittavat, että ihmiskunta tyhmentyy.
YLE, 27.1. 2015; Prisma Studio: Tyhmeneekö ihmiskunta?
IS, 9.2. 2015: Suomalaisten älykkyys laskenut jo 18 vuoden ajan: ”Me pääsemme liian helpolla”
TE, 13.11. 2012: Nyt se on tutkittu: ihmiset tyhmenevät, koska älyä ei enää tarvita hengissä pysymiseen

YLE aamu-TV, 9.2. 2015: Ihmiskunta tyhmenee!
IS, 1.3. 2012: Tutkimus: Demokratia ei toimi, koska ihmiset ovat liian tyhmiä

Jotkut tutkijat perustelevat älykkyyden vähentymisilmiötä sillä, että nyky-ihmisen ei enää tarvitse käyttää kehoaan monipuolisesti; älykkyys on kytköksissä kehon kokonaisvaltaiseen käyttöön, ja jos ihmisen ei tarvitse käyttää kehoaan monipuolisesti selviytyäkseen yksilönä, niin tyhmäksihän se ihmisen vetää. Ja vähän tyhmien ihmisen on helppoa käyttäytyä itsetuhoavasti myös populaationa (esimerkiksi maahanmuuton pitäminen älykkäänä).
Ihmisen geenit eivät enää toimi optimaalisesti johtuen siitä, että ympäristö ei tarjoa kovinkaan paljoa niitä virikkeitä, joiden läsnäolossa apinankaltaisesta oliosta aikoinaan kehittyi otus nimeltä ihminen, jonka nimen ihminen itse hänelle antoi kaikessa alkukantaisessa loisteliaassa viisaudessaan, joka on kadonnut iäksi pallukaltamme. Viisas osaa antaa viisaan arvon kaikelle sille näennäiselle säälittömyydelle, mitä ihmiskunta on esihistoriasta asti saanut kokea luonnon, muiden eläinten ja lajitoveriansa taholta. Elukka nimeltä Ihminen on käynyt valtavan kamppailun ollakseen nykyään edes niin älykäs, että voi kirjoitella nettiin.

Muita ajateltavissa olevia syitä tyhmyyden kasvulle:
Blogi, 2.4. 2014: Suomen parhaus pelasti Ruotsin
Blogi, 3.12.2013: Pisa-Suomi kehittyy kehitysmaaksi
NBS news, 13.11. 2009: Humans still evolving as our brains shrink
HS, 4.12. 2013: Kehnot Pisa-tulokset saivat Ruotsin sekaisin
YLE Watch, 9.2. 2014: TYHMYYS JA HULLUUS - OIREITA LÄNSIMAIDEN RAPPIOSTA.


Kuitenkin, haluan esittää toisenkin mahdollisen syyn länsimaiden tuholle, tosi-TV:n lisääntymiselle ja yleiselle kirkumiselle: Älykkyyden vähentyminen johtuu onnettomuuksien ja sotien kasvusta.

1800-luvulle tultaessa valtiot olivat vielä kehittymättömiä ja demokratiat ottivat ensiaskeleitaan. Valtioissa ei silloin vielä ollut yleistä asevelvollisuutta. Sotia varten ei tarvittu kovinkaan massiivista liikekannallepanoa. 1800-luvun sotien miesmäärät olivat vielä pieniä verrattuna 1900-luvun sotiin,

Sotien luonne lähti muuttumaan, kun vaipoissaan potkiva demokratia alkoi vaihtamaan vallanhimoisia kuninkaita vallanhimoisiin poliitikkoihin. Demokratian ja yleisen äänioikeuden myötä saatiin lakeja, jotka velvoittivat kokonaisia ikäluokkia käymään armeijan ja sotakoulutuksen.
Mutta ennen demokratiaa ihmiset käyttivät suuressa mitassa älyään välttyäkseen joutumasta taistelukentälle; Älykkäimmät ihmiset jäivät koteihin jatkamaan sukuaan vielä 1800 luvulle tultaessa.

1800-luvulta lähtien tyhmäksi valettu demokratia vaati myös älykkäämmät ihmiset sotimaan typerien poliitikkojen kunnian tähden. 1800 luvulla ihmisen ollessa lajina älykkäimmillään se ei kuitenkaan ollut riittävän älykäs ymmärtääkseen, mitä suunnatonta tuhoa liikkumaton demokratia tulisi saamaan aikaan ihmislajille. Demokratialla ei ole liikkumatilaa, jos se täyttää koko kansan.

On irvokasta, että ihmiskunnan älykkäin aikakausi tuotti ihmiskunnalle ihmiskunnan pahimman vitsauksen; paikoilleen betonoidun demokratian.
YLE, 14.5. 2014: Tutkimus: Ihmiset tyhmentyneet sitten 1800-luvun
Ihminen jäi oman demokratia-luomuksensa vangiksi. Demokraattista tuhoa lisää vielä se, ettei ihminen enää pysty ymmärtämään sitä, että demokratiaa ei luotu kerralla täydelliseksi; Ihmisen olisi pitänyt kehittää demokratiaa siten, että estettäisiin tyhmien valtaan pääsy: Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus on ihmiskunnan historian tuhoisin teko, jolle vetää vertoja vain heikkojen ja kehitysmaiden avustaminen.
Upouusi, mutta alkeellinen demokratia sai aikaan sen, että sodissa alettiin menettämään kokonaisia ikäluokkia terveitä ihmisiä, jotka eivät eläessään ehtineet edes lisääntyä ennen varhaista kuolemaansa -- poliitikkojensa typeryyden vuoksi.


Sitten keksittiin autoilu. Autoilusta tuli myös nuorison ja varhaisaikuisten hellimä kulkutapa. Lisääntynyt autojen määrä yhdessä autohulluuden kanssa sai uudestaan aikaan valtavaa terveiden geenien tuhoa. Miljoonittain ihmisiä kuoli joka vuosi liikenteessä heidän ehtimättä koskaan jatkamaan sukuaan. Vuosittain menetetään vieläkin noin 1,3 miljoonaa tervettä genomia:
Wikipedia: List of countries by traffic-related death rate

Yleinen asevelvollisuus lisäsi ennennäkemättömällä tavalla ihmiskunnan geneettistä rappiota. Ja kun siihen lisätään reilusti yli sata miljoonaa liikenteessä tuhoutunutta tervettä genomia, niin voidaan hyvin huomata, että ihmiskunnan tyhmentyminen on ollut vääjäämätön seuraus tuosta hirvittävästä määrästä terveitä ihmisiä, jotka eivät koskaan voineet antaa omaa panostaan ihmiskunnan geneettiselle hyvinvoinnille.

Sekä demokratian ajan sodat että liikenne jätti koteihin yleensä vain vanhuksia, vammaisia ja heikkoja, joiden lisääntyminen on kaksinkertaistanut sotien ja liikenteen aiheuttaman onnettomuuden ihmiskunnan tulevaisuudelle.

Sotien ja liikenteen kuolonuhrien määrä viimeisen sadan vuoden aikana on lähemmäksi 300 miljoonaa. Ja sen päälle tulee moninkertainen määrä vammautuneita, joista monikaan ei päässyt tai ei koskaan pääse lisääntymään. Myös sotien ja liikenteen vammauttamat ovat useimmiten olleet hedelmällisessä iässä.

Voidaan esittää sellainen arvio, että nykyisin ihmiskunnasta vähintään puolet ovat heikkojen geenien jälkeläisiä. He eivät ole saaneet parhaita mahdollisia geenejä, vaan ovat pahemmalla tavalla vammautuneempia kuin alkoholin ja tupakoinnin vammauttamat. Nyt elävillä tyhmyys on geneettinen ominaispiirre, jolle he eivät juurikaan mahda mitään. Ei ihme, että nyky-ihmiset eivät halua Impivaaraan takaisin, koska Impivaarassa heidän tyhmyytensä olisi kaikille ilmiselvää, sillä menneisyyden olosuhteissa vaaditaan älyä, jota suvaitsevaisilla ei degeneraation takia voi olla.

FAS-lapset ovat usein geneettisesti terveitä, kun taasen sukupolvia jatkunut geneettisesti terveiden ihmisten joukkotuhonta sodissa ja liikenteessä on aiheuttanut suunnattoman kuopan ihmiskunnan yhteiseen geeniperintöön, jota ei voida korjata.
HS, 2.12. 2014: Tutkimus: Isän rikoshistorialla ja pojan älykkyydellä yhteys

Otetaan vielä huomioon kulkutaudit: Musta surma-Rutto tappoi Euroopan väestöstä jotain kolmasosan, mutta se ei tappanut terveitä ja vahvoja, vaan vei heikommat geenit. Tänä päivänä eurooppalaisissa on geneettinen vastustuskyky ruttoon ja influessaankin, joka sata vuotta sitten espanjantautina otti 20 miljoonaa heikointa pois.
YLE, terveys. 18.11. 2003: Sama geeni suojaa HIV-tartunnalta ja isorokolta
Kulkutaudit ovat luonnon keino rokottaa koko populaatio ja saada sille aikaan suoja tauteja vastaan. Luontohan ei tunnetusti sääli yksilöitä, mutta voidaan havaita, että luonto jollakin tasolla pitää huolta lajeista, jolloin lajin populaatioihin kohdistettu tautiepidemia onkin sen lajin siunaukseksi.

Oli Keskiajan kulkutaudeista muullakin tavoin hyötyä:
YLE, 7.9. 2012: Tutkija: Musta surma oli hyödyksi henkiin jääneille:
"Kuolemaa kylvänyt musta surma oli suureksi hyödyksi niille, jotka jäivät henkiin, sanoo keskiajalla eläneiden lontoolaisten luita tutkinut antropologi. Epidemioiden jälkeen väestö oli pieni mutta pitkäikäinen, sanoo antropologi Sharon DeWitte."
Jos nyt jokin tekijä tappaisi puolet ihmiskunnasta, niin sadan vuoden kuluttua sekin nähtäisiin olleen ihmiskunnalle siunaus.

Blogi, 7.2. 2015: Ihmiskunnan tuhoisin teko on avustaminen
Blogi, 28.6. 2014: Äly-Uusin geneettinen ominaispiirre
Blogi, 10.11. 2014: Nyky-ihminen museoautona
IS, 8.2. 2015: Ruotsalaismiehen purkaus Facebookissa kerää ylistystä:
”Olemme siinä pisteessä, missä tytöt juoksevat nähdessään miehen”

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä neiti Sinenmaa on seuraavasta ideastani: Voisiko yksi syy tyhmentymiseen kautta linjan olla nykyinen yöunten laiminlyönti?

Mitä mieltä muuten Kivilinnassa ollaan, paljonko yöunta ihminen tarttee pysyäkseen älykkäänä ja toimintakykyisenä?

T. Allaspalo

Brainleak kirjoitti...

Kiitos kommentista. Tuo voi olla myös yksi syy. Itse menen usein jo ennen 9 tuutumaan ja nousen joka ikinen aamu ylös 5 yli kuusi, vaikka valvoisin myöhäänkin, koska kyllä uni velkansa takasin ottaa.