keskiviikko 1. helmikuuta 2017

KAKSOISKANSALAISUUS TYHMIEN HOMMAA

SALAISET KAKSOISAGENTIT PASSITARKASTUKSESSA
IL, 2.2. 2017: Venäläiset saavat Suomesta kaksoiskansalaisuuden,
mutta suomalaisilla samaa oikeutta ei Venäjällä ole.

US, 11.2. 2017: Tutkija varoittaa kaksoiskansalaisista: ”Venäjä ymmärtäisi tämän, sillä niin se tekee itsekin”

Jokainen suomalainen tietää, että Venäjä käyttää ulkomailla asuvia kansalaisiaan tekosyynä vihollisuuksiin.

Olen varma, että myös kaksoiskansalaisuuden omaavat ymmärtävät, että heidän venäjän passinsa on ladattu ase Venäjän hallinnon käsissä.

Jokainen Venäjän passin omaava Suomen kansalainen on tekosyy Venäjälle hyökätä Suomeen
Ihminen, joka puhuu, miten hän pystyisi mahdollisten vihollisuuksien aikana olla Suomen puolella ja puolustaa Suomea vaikka asein, valehtelee täysin varmasti. Sillä hänen pitäisi olla Suomen puolella jo rauhan aikana, joka merkitsisi sitä, että hän luopuisi siitä asemastaan, joka hänelle nyt on Venäjän tekosyynä hyökätä Suomeen.

Miksi sitten joku voi vaatia, että hänellä pitää olla oikeus kaksoiskansalaisuuteen? Ainakaan mikään matkustamiseen liittyvä ei voi olla syynä siihen, että joku haluaa pitää Venäjän passin vaatiessaan itselleen Suomen passia, koska suomalaisilla on myös oikeus matkustella Venäjällä.

Venäjän passista ei siis voida luopua muka siksi, että pelkästään Suomen kansalaisena hän joutuisi anomaan viisumia. Mutta suomalaisille Venäjän viisuminen anominen ei ole lainkaan ongelma, joten ehkäpä joku ei halua luopua venäjänpassistaan siksi, että "venäjäläisenä" hänen ei tarvitse edes maksaa viisumia.

Sovitaan siis, että Suomen kansalaisuutta vaativat haluavat pitää toisen maan kansalaisuuden siksi, että heillä olisi erikoisoikeuksia suhteessa "muihin" suomalaisiin.

Uskoisin, että juuri tuo nuo erikoisoikeudet ovat jos ei se suurin syy niin ainakin riittävä syy monille, että he eivät pysty olemaan "pelkästään" suomalaisia,  josta heti nähdään, että kaksoiskansalaisuuden omaavat katsovat suomalaisia nenänvarttaan pitkin, että äkä kutti;
"Minäpä saan matkustaa Petroskoihin ilman viisumia".
Huomataan selvästi, että ihminen haluaa pitää kotimaansa kansalaisuuden mukavuussyistä; Hän ei halua haasteellista elämää, kuten sitä, että hänen pitäisi täyttää viisumianomus. Heti huomataan tästä huomiosta, että kun ihminen ei halua haasteellista elämää, niin hän ei silloin voi olla järin luovakaan ihmisenä, vaan hän haluaa kaikessa muussakin elämisessään mahdollisimman helppoa elämää, koska tunteehan hän jo lompakkonsa kolikkopuolellakin, miten suuri apu hänelle on siitä, kun hän uskoo olevansa viisas pitäessään kiinni toisen maan kansalaisoikeuksistaan.
Kaksoiskansalaiset ovat siis erittäin huolissaan kolikkojensa riittävyydestä, joka jo sinänsä todistaa, mitä todellista hyötyä kaksoiskansalaisista on Suomelle -rauhan aikana. Sotatilan aikana hyöty olisi merkittävästi kyseenalaisempi.

Siten jäljelle jää edelleen se, että joka ikinen kaksoiskansalainen on ladattu ase suomalaisten ohimolla.

YLE, 21.8. 2014: Presidentti Niinistö: Minä pyysin selvityksen kaksoiskansalaisuudesta
Hankamäki, 29.1. 2017: Trumpin käännytyspolitiikka ampuu alas kaksoiskansalaisuudet

2 kommenttia:

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Eilen Yle Uutisten toimittelija väitti, että tasavertaisuuden nimissä myös kaksoiskansalaisuuden omaavien pitää päästä mihin virkaan tahansa.

Toimittelijoiden poliitikoiden ja muiden suvakkien käsitys tasa-arvosta ja tasavertaisuudesta on kovin kovin vähäistä.

Jokainen järkevä ihminen nyt tajuaa jo ohimollaankin, että kaksoiskansalaisuus on erinomaisen suuri etuoikeus kelle tahansa verrattuna "pelkästään" suomalaiseen.
Tyhmille ja muille suvakeille ei siis riitä se, että he pitävät kultatuolissa kaksoiskansalaisia, vaan sen lisäksi kaksoiskansalaisille pitää ilmiselvästi jopa olla posiviista diskrinaatiota ja helpottaa heidän elämää entisestään, koska onhan se vallan vaikeaa olla viisumijonossa muiden suomalaisten tavoin, sillä miten suvakkitoimittelijat ovatkin jo etukäteen osanneet pilkata suomalaisten jonottamisia.

Olisi se vallan kauheeta, jos kaksoiskansalaisen pitäisi jonottaa suomalaisissa jonoissa. Siitä puuttuisi täysin tasavertaisuus.

Nyreä kirjoitti...

Tasavertasuuden nimissä kaksoiskansalaisuus ei tietenkään saisi antaa mitään erivapauksia muihin kansalaisiin verrattuna.

On järjetöntä, että kaksoiskansalaiselle ei määritellä ensijaista kotimaata, jonka kansalainen henkilö on kaikissa mahdollisissa ristiriidoissa. Tämän tietysti täytyisi perustua valtioiden välisiin sopimuksiin.

Koska suurvallat (ja muutkin pullistelijat) aina katsovat oman lainsäädäntönsä ensisijaiseksi, on aivan hullua jakaa kansalaisuutta niiden kanssa. Korkeintaan voisi tulla kyseeseen "toissijainen kansalaisuus", joka tarkoittaisi samaa kuin pysyväisluonteinen oleskeluoikeus.

P.s.
Euroopan Unionin kansalaisille ei ole mitään syytä antaa kaksoiskansalaisuutta, sillä heillä on muutenkin tarpeellisen laajat oikeudet.