maanantai 16. kesäkuuta 2008

Elinkustannusten nostajat

Venäjäläiset kuulemma nostavat kesämökkien hintoja. Kesämökkien omistajat taasen ovat täysin viattomia siihen, mitä hintaa he pyytävät kesämökeistään? Ei se ole hullu, joka maksaa liikaa, vaan se on hullu, joka pyytää liikaa.

Ihmiset eivät ilmeisesti tule ajatelleeksi, miksi yleensäkin elinkustannukset nousevat, ja kenen syystä? Poliitikot ovat hyvin pystyneet aivopesemään lakiuskovaiset siihen uskoon, että elinkustannusten nousu on luonnonlaki, jolle ihminen ei mahda mitään.

Mutta jo vähäinen järkeily paljastaa, että elinkustannusten nousun saavat aikaan yksin poliitikot; poliitikot ovat se markkinavoima, jolle poliitikot eivät kuulemma mahda mitään, koska poliitikoiden mukaan hintojen nousu pitää jättää markkinavoimille.

Poliitikoilla on aina maksaa asumisesta mitä tahansa, mitä grynderit pyytävät, ja grynderit tietävät, että he voivat pyytää mitä tahansa, sillä poliitikoilla on aina ylimääräistä, koska poliitikot ovat antaneet itselleen kaikki mahdolliset etuisuudet ja etuoikeudet.

Tämä kesämökkien hinnan nousu vain paljastaa asian konkreettisesti, miksi ihmisen ainoa elämäntarkoitus näyttää olevan asumisen maksaminen. Ne ovat rikkaat, jotka pyrkivät saamaan itselleen ilmaisen elämän, -- mutta sen toteutus on täysin perseestä, koska rikkaiden -kuten poliitikkojen- ilmainen elämä maksaa kaikille muille koko elämän. Ja koska kansalaisilla ei ole omaa elämää, vaan heidän elämänsä kuluu täysin rikkaiden hyysäämiseen, niin siksi se syventää rikkaidenkin elämänpuutoksen krooniseksi

En ole lukenut koko maailman kirjallisuutta, joten en tiedä, oliko kukaan muu koskaan ennen minua kirjoittanut sellaisen ajatuksen, että poliitikot ovat yksin syyllisiä kaikkiin elinkustannuksiin, mutta ainakin nyt se on kirjoitettu.
Paha on enää kenenkään alkaa väittämään, että rikkaat eivät ole markkinavoima, kun se niin selvästi näkyy tuossa kesämökkien hinnoissakin. Ja koska poliitikot julistavat, että vain rikkailla on yksinoikeus valtioon, niin ei liene kovinkaan vaikeaa huomata, että rikkaiden joukossa istuvat poliitikot käyttäessään valtion lainsäädäntäelintään saavat aikaan sen, että ihmisten ainoana elämäntarkoituksena on rahan kerääminen rikkaille, jotta rikkailla olisi varaa korottaa elinkustannuksia.

Rikkaat sahaavat itse sitä oksaa, joka takaisi heille ihmisarvoisen elämän ja yhteiskuntarauhan, sillä vaatiessaan itselleen yli-ihmisen asemaa he takaavat sen, että tavalliset ihmiset lopulta kyllästyvät rikkaiden hyysäämiseen. Vielä siitä kyllästymisestä ei ole niin selviä merkkejä, että rikkaat itsekin sen huomaisivat, koska rikkaat määrittävät kaikki toisinajattelijat anarkisteiksi, eikä heillä niin ollen ole kykyä tunnistaa ajan henkeä.

Poliitikoiden mielestä heidän ei itse tarvitse tehdä mitään uhrauksia, vaan heidän pitää aina saada lisää rahaa, lisää etuisuuksia, etuoikeuksia. Ei olisi paljoa vaadittu, että rauhan tähden myös poliitikoilta vaadittaisiin uhrauksia, -- mutta koska poliitikoiden mukaan rikkailla on aina oltava kaikissa oloissa turvattu palkkakehitys, niin suomeksi se tarkoittaa vain sitä, että elinkustannukset nouskoon, koska rikkailla on aina rahaa maksaa mitä tahansa, eikä mikään rikkaan tekemä ostos koskaan vähennä rikkaan varallisuutta, koska rikas on rikas vain silloin, kun hänen varallisuutensa vain kasvaa, eli kun kaikki on rikkaille täysin ilmaista.

Rikkaat ovat valtion erityisessä suojeluksessa

Iltalehti.fi: Venäläiset nostavat mökkien hintoja
HS.fi-Keskustelut; Vapaavuori: Mikään järjestelmässä ei tue kohtuuhintaista asumista
Uusisuomi.fi/blogi; Sponsoroidut kansanedustajat; kommentti: Kaikki haluavat
Geocities/sinenmaa; Poliittinen lasipullo, Markkinahäiriö,
Ajatus; Viisaus
Rahan ongelmakäyttäjät
Blogi: Paneelikeskustelu eduskunnassa
Rikas ongelma
ASUMINEN ON VAIN IHMISOIKEUSKYSYMYS
Poliitikot yli rajojen
MITÄ EDULLISEMPI IHMINEN ON MUILLE SITÄ SUUREMPI KAPITALISTI HÄN ON
Voy.com; Kaikille ihmisarvoinen elämä
Geocities/sinenmaa: Neron kuoppa, vain neroille, neronleimaus

Ei kommentteja: