lauantai 1. marraskuuta 2008

Rahajuoppouden Keskiaika

Muistanettekos, miten Keskiajalla suurin osa ihmisistä juopotteli. Siihen aikaan juoppous katsottiin täysin normaaliksi osaksi ihmiselämää, ja vain hyvin harvat yrittivät esittää, miten alkoholi tuhoaa ihmisen moraalin.

Kesti satoja vuosia valistaa ihmisiä ennen kuin tultiin siihen, että kansan enemmistö oli raitista. Raittiiden enemmistö vaadittiin siihen, että Suomenniemestä tuli Suomi ja Suomesta tuli perustuslaillinen yhteiskunta. Juopothan eivät tunnetusti välitä hevon paskaa mistään järjestyneisyydestä. Joka huomataan siitä, että rahajuopot (rikkaat, ja rikkaiksi pyrkivät) eivät välitä hevon paskaa perustuslaista; ihmisarvosta ja perusturvasta

Nyt me eletään rahajuoppouden keskiaikaa: Suurin osa ihmisistä pitää ahneutta täysin normaalina ihmiselämään kuuluvana juttuna. Ja rahajuopot jopa suuttuvat, jos heitä moititaan juopoiksi, mitä he todellakin ovat. Kuten viinajuoppo ei halua tunnustaa omaa tilaansa, niin samoin myöskin rahajuoppojen on mahdotonta tunnustaa olevansa juoppoja, koska onhan ahneus rikkaiden keskuudessa täysin kunniallista toimintaa.

Rehellisellä ihmisellä ei ole mitään vaikeuksia löytää kymmenittäin viinajuopon ja rahajuopon välisiä yhtäläisyyksiä. Surmien, pahuuden ja rikollisuuden taustalla on aina joko viina tai raha; juoppous! Rahajuopot tekevät lähes kaikki perhesurmatkin. Tilanne ei parane niin kauan, kun enemmistö ihmisistä on (kroonisesti) holistuneita rahajuoppoja.

Juuri krooniset rahajuopot ovat nykyisin vallassa, joka sekin sopii yksi yhteen Keskiajan ajan kanssa, missä viinajuopot hilluivat vallassa niin kauan, kun juoppous ei ollut yleisesti paheksuttavaa.

Suosittelen jokaiselle rehelliselle, että he alkavat esittää syvää paheksuntaa joka ikistä rikasta kohtaan. On tullut jo aika lopettaa rikkaiden kaikkinainen hyysääminen ja hyssyttely. Tosin, jos edelleen haluatte sotia, rikollisuutta, pahuutta, perhesurmia, asunnottomuutta, rahanpesua jms, niin esittäkää edelleen, miten viisaita rikkaat ovat. Keskiajallakin juoppoja johtajia pidettiin arvossa, koska hehän juottivat hyvin jokaisen, joka nuoli heidän persettään.

HS: Luukutettu köyhyys hyökkää silmille
WSOY (Juha Seppälä): Paholaisen haarukka
Ote Uusi Suomi -sivulta: "Seppälä kirjoittaa pankeista, joilla on keinot välttää toimintansa julkinen kontrollointi. ”Lopulta, aina kun finanssikriisi puhkesi, kapitalistien halveksiman valtion oli kuitenkin tultava apuun ja maksatettava lasku tavallisilla ihmisillä, veronmaksajilla.”"
HS: Pääomamiljonäärit eivät maksa kuntapalveluista
Kaleva Plus: Vapaa markkinatalous näyttää synkät puolensa
Arvopaperi: Nordea maksaa johtajilleen kymmenien miljoonien eläkkeet
Kauppalehti: Vainio junaili Nordean johtajalle huippueläkkeen
Uusi Suomi: Rikkailla uusi tapa kiertää veroja
Kauppalehti: Kaupthing mitätöi johtajilta miljardien lainoja ennen kaatumistaan
HS: Mihin maailman kaikki raha hävisi?
HS: Kolmasosa islantilaisista harkitsee maastamuuttoa
Talousanomat: Pelastettu pankki maksaa sittenkin miljoonabonukset
Uusi Suomi: Verovaroin pelastetulla pankilla on varaa miljardibonuksiin!
HS: Tuloeliitille vuosituhannen isoimmat pääomavoitot

Internet: Rahan ongelmakäyttäjät
Internet: Juopon yhteiskuntamalli
Blogi label: Juopon yhteiskuntamalli

MTV3 15.10.-08 Kaatopaikat ruokaa pullollaan
YLE 1.11.-08 Ruoka-avun tarve kasvaa eri puolilla Suomea

Blogi, 07.1. 2013: Muurahaisten talousoppi
Blogi, 20.2. 2011: Varokaa heikkoja paikkoja
Blogi 9.5. 2010: Kansanedustajien ahneus nousee
Internet: Juopon ja rikkaan yhteiskuntamalli

Ei kommentteja: