perjantai 14. marraskuuta 2008

Teosto-laillistettu rosvoko

MTV3: Levymogulilla käsittämätön 1,45 miljardin omaisuus

Teosto vaatii lisää kohteita hyvitysmaksun piiriin. Nykyisin Teosto saa esim. CD/DVD-levyistä ja tietokoneen kovalevyistä hyvitysmaksua, koska niille on mahdollista tallentaa ei-teostovapaita tiedostoja. Nyt sitten Teosto vaatii lisää tallenteita teostomaksun piiriin; Kännykän muistikorttien ja USB-tikkujen hinnasta jopa kolmannes menisi suoraan Teostolle!
Teoston toiminta on samanlaista, jos ihmisiltä perittäisiin erillistä pankkirosvomaksua asunnosta, koska heidän kotinsa voi toimia ryöstösaaliin kätköpaikkana. Valtion tulisikin johdonmukaisuuden tähden lisätä kaikkien asuntojen hintoihin pankkirosvousmaksu, jotta pankit saisivat sitä kautta ryöstetyn summan takaisin -ryöstökoron kera.
Koska siis kaikista myydyistä tallenteista on jo mennyt teostomaksu, niin siksi kukaan ei ole voinut ladata musiikkia laittomasti, sillä jokainen tietokoneen tai tyhjän CD-levyn ostaja on jo maksanut Teostolle teostomaksua. Myöskin jokainen sellainen on maksajana, joka ei edes lataa mitään Teostolle korvattavaa aineistoa ostamilleen tallenteille.

Voidaan katsoa, että suurin osa tallenteista ei sisällä mitään sellaista, mikä oikeuttaisi Teoston perimään niistä maksua, joten Teosto on jo tosiaankin saanut aivan riittävästi rosvota korvausta ilman, että se vielä erikseen vaatii musiikista korvausta.

Katson täten toteen näytetyksi, että musiikkia ei voi ladata laittomasti juuri siitä syystä, että Teostolle maksetaan tallenteista oletusveroa. Älykkäät ihmiset ymmärtävät täysin, että koska he ovat jo maksaneet Teostolle defaultveroa, niin heillä on oikeus ladata sen oletuksen mukaisesti niille tallenteilleen musiikkia --tarvitsematta mitenkään ilmoittaa siitä kellekään.

Tähän liittyen YLE esitti hiljattain, että kaikkiin asuntoihin kuuluisi automaattisesti oletusTV-lupamaksu --koska kaikki asunnot ovat potentiaalisia television katselupaikkoja! Miksi kuitenkin poliitikot tuomitsivat sellaisen maksun, vaikka se ei eroa piiruakaan siitä, miten poliitikot ovat lätkäisseet tallenteille teostomaksun?

Voi olla, että tämä blogikirjoitus saa aikaan sen, että poliitikot todellakin huomaavat olleensa täydellisen mielipuolisia salliessaan vain Teostolle monopolin oletusveroon, joten ehkäpä piankin poliitikot säätävät kaikille asunnoille oletusTV-lupamaksun.

Mutta mutta. Nyt tuli tenkkapoo! Miten kohdellaan sitten vaikkapa rakennusmiehiä, jos heille ei makseta tekijänoikeuspalkkiota 50:n vuoden ajan? Miksi musiikin tekeminen on eri asia kuin vaikkapa talon tekeminen? Yhtä lailla myöskin duunareille kuuluu tekijänoikeuspalkkiot ja yhtä lailla duunareilla on oikeus oletusveroon!
Jos Teoston porukalla on vähääkään moraalia tallennettuna lahjaksi saamissaan aivoissaan, niin heidän tulee omaehtoisesti ja ilolla maksaa mukisematta rakennusliitolle, työnantajaliitolle, hartiapankkilaisille ja alihankkijoille tekijänoikeusmaksua kaikista niistä taloista, joissa on Teoston tiloja

DigiToday: Teosto esittää taas hyvitysmaksua kännyköille
Aamulehti: Salainen suunnitelma: tv-maksu jokaiseen asuntoon
MuroBBS: Teoston ja Gramexin rahankeruutoiminta
Sinenmaa: Rikkaiden tulevaisuus
Sinenmaa: Rahajuoppojen kivikausi

Ei kommentteja: