torstai 9. toukokuuta 2013

Suomi on monokulttuurinen maa

Nyt se on todistettu: Suomi on monokulttuurinen maa:
Helsingin kaupunki: Oppisopimuksella nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi:
"Nuorisoasiainkeskuksen linjauksen mukaan oppisopimukseen valitaan pääasiassa monikulttuurisen taustan ja/tai muunkielisyyden omaavia henkilöitä (ei suomi/ruotsi äidinkielenä)."

Jos suomalainen olisi monikulttuurinen, niin silloin tietysti tuollaista vaatimusta ei voisi esittää. Ihmetellä vaan täytyy, että miten jonkun mun maan kansalainen voi olla monikulttuurinen? Miten esimerkiksi somalialaiset voivat olla monikulttuurisia? Ovatko yksittäiset somalit useamman klaanin jäseniä ja onko Somalian klaaneilla kaikilla eri kulttuuri, notta he täyttävät mokuttajien vaatimukset monikulttuurisuudesta?

Tähän saakka luulin, että monikulttuurisuus koostuu eri kansallisuuksista, mutta se ei selvästikään voi pitää paikkaansa, koska verovaroista palkkansa saavat pystyvät näkemään jopa yksittäiset kunniakansalaiset monikulttuurisina persoonina. Vaaditaankohan monikulttuuriselta kansalaiselta vähintään kaksoiskansalaisuutta?

Mitähän suomalaisen pitäisi tehdä, notta hänestäkin tulisi monikulttuurinen ja pääsisi kunnan jauhoihin, verovaroilla työllistettäväksi? Helsingin kaupungin pitäisi kiiruusti laatia ohjeet, miten yksittäinen ihminen voi saada pätevyyden monikulttuurisuudessa. Riittäisikö se, että liittyy sekä kirkon että moskeijan jäseneksi ja pitää sekä perjantain että sunnuntain pyhäpäivänään, jolloin saisi molemmilta päiviltä tuplapalkan?

Jos vielä liittyisi juutalaiseksi, niin olisi jo melkein puolet viikosta yhtä pyhäpäivää.

Itse söin pienenä karjalanpiirakoita Hämeessä, joten on minussa ainakin vähän monikulttuurisuuden vikaa. En kuitenkaan ole huomannut hakea minkään muun maan passia, koska jostain syystä suomalaisten ei ole tarvinnut paeta omaa kulttuuriaan, joten enpä taida edes yrittää saada pätevyyttä monikulttuurisuudessa. Sellainen pätevöityminen ilmeisesti edellyttää sitä, että pitää pyhänä kaikkea sellaista inhaa, joka on saanut ihmisen pakenemaan omaa kulttuuriaan Suomeen.


Ei kommentteja: