torstai 19. maaliskuuta 2015

Taloustalkoot-Poliitikoille perustoimeentulo

//PÄIVITYS
YLE, 18.1. 2016: Maailman 62 rikkainta omistaa saman verran kuin puolet maapallon väestä
IS, 18.1. 2016: IS selvitti: Kansanedustajille lisää rahaa – jopa tonnin palkkio kokouksesta
IS, 18.1. 2016: 62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä
HS, 18.1. 2016: Prosentilla jo saman verran varallisuutta kuin kaikilla muilla yhteensä, laskee Oxfam
Blogi, 19.3. 2015: Taloustalkoot-Poliitikoille perustoimeentulo
Blogi, 12.2. 2015: Suomea johtavat ahneet typerykset
Blogi, 6.1. 2013: Taloushuuhaata yliopistoissa
Blogi label: Maksimipalkka
Blogi label: Minimipalkka
//PÄIVITYS
IS, 19.3. 2015: VM:n tyly arvio: Edes kuuden miljardin leikkaukset eivät riitä
Rikkaille valtio on vain yksityinen etujärjestö,
jonka viritinosana toimii lainsäädäntä.
Järkevä ihminen ymmärtää, ettei rahajuoppojen rahatalous voi olla kestävää taloutta;
Ihmiskunta ei voi elää rikas-köyhä-taloutta maailman tappiin.
Tai tietysti voi -- samalla periaatteella kuin Juicekin;
Kyllä maksa kestää koko elämän.

Rikkaat väittävät, että jos poliitikoille ei makseta hyvää palkkaa ja anneta heille etuisuuksia, niin silloin ei saada päteviä poliitikoita. No. Jokainen ymmärtää, että eihän sinne nytkään ole saatu päteviä; jos nimittäin poliitikot olisivat edes puolet sen arvoisia, mitä he itselleen verovaroista lapioivat, niin talous ei olisi näinkään kuralla.

Vain vaatimaton voi olla satavarma siitä, että hän on palkkansa arvoinen;
- kaikki muut ovat valehtelijoita.

Olenkin itse puhunut Netin alusta saakka, että jos kerta sairaanhoitajille ei tarvitse maksaa siksi, koska he ovat kutsumusammatissaan, niin samoin poliitikoille ei pidä maksaa kuin korkeintaan sama, jonka poliitikot ovat valmiita antamaan sairaanhoitajillekin. Nimittäin mehän saadaan maailman parhaat sairaanhoitajat maksamalle heille vain se, mitä kutsumusammattilaiselle juuri ja juuri kuuluukin maksaa, eikä yhtään enempää.
Jos joku poliitikko väittää, että sairaanhoitajille pitäisi maksaa sama palkka, mitä poliitikoillekin, jotta saataisiin päteviä hoitajia, niin silloin voin sanoa, että saatanan typerys; väitätkö, että meillä on epäpätevät hoitajat?

Poliitikoiden ja muiden rikkaiden väite siitä, että heille kuuluu maksaa ylettömiä summia on siis mielipuolisuutta, koska meillä on erittäin pätevät sairaanhoitajatkin minimipalkalla.

Itse en antaisi poliitikoille kuin korkeintaan sen, mitä poliitikot ovat valmiita antamaan perustoimeentulona. Perustelut: Poliitikot ymmärtävät, että perustoimeentulon saajat pystyvät elämään onnellista elämää sillä perustoimeentulollaan. Jos noin ei olisi laita poliitikoiden ymmärryksen, niin silloinhan poliitikot ymmärtäisivät itsekin, että he tekevät ihmisistä onnettomia kieltäessään ihmisiltä sen summan toimeentulotukea, jolla ihminen voisi elää onnellista elämää.

Olisihan se todella kaameaa, että poliitikot ihan tahallaan tekevät kansasta onnettoman? Tästä systä poliitikot tahattomasti väittävät, että perustoimeentulolla voidaan elää onnellista elämää, koska muutoihan kansaa vaivaisi krooninen onnettomuus. Miksi helvetissä poliitikot eivät sitten itse halua elää onnellista elämää perustoimeentulolla?

Poliitikot eivät pysty ymmärtämään onnellista elämää, koska poliitikot eivät kykene elämään onnellista elämää edes niillä mielettömillä palkoilla, palkkioilla, korvauksilla ja etuisuuksilla, joita he jakavat itselleen kansan kassasta. Tästä syystä olen vuosikymmeniä vaatinut, että poliitikoille ei voi kuulua kuin vain minimipalkka, sillä vain siten poliitikko voi itsestään tietää, voiko minimipalkalla elää onnellista elämää;
jos poliitikko ei voisi elää onnellista elämää minimipalkalla, niin silloin hän voisi käyttää hänelle annettua valtaoikeutta säätää minimipalkan suuruutta semmoiseksi, että hän itse pystyy elämään onnellista elämää.

Ihminen on peräti typerys, jos hän ajattelee muiden puolesta, millä summalla vain voidaan elää ja tulla toimeen. Koska täysin kiistattomaasti poliitikot eivät tule toimeen edes niillä mielettömillä tuloillaan, joita heille nyt valuu verovaroista, niin se todistaa eittämättömästi siitä, että joka ikinen poliitikko on pelkkä typerys. Ja maailman tilanne on tämän todisteena.

Me saadaan päteviä poliitikoita vain siten, että annetaan heille minimitoimeentulo ja annetaan heille oikeus säätää minimitoimeentulon suuruus sellaiseksi, että he itse tulevat sillä onnelliseksi. Vain siten poliitikoille olisi moraalinen oikeutus säätää lakeja, kun he ensin itse elävät sen mukaan, mitä he toivovat muille.
Täten he eivät voisi säätää itselleen mielettömyyttä, koska valtio olisi konkurssissa, jos he jakaisivat kaikille sen, millä he nyt mälläävät ja vollottavat koko perkeleen porukka vain lisää lisää.

Lopuksi hieman psykologiaa: Jokainen rahan vaatija on köyhä. Me saadaan poliitikoiksi vain pelkästään köyhiä, jos poliitikoille maksetaan yli sen, mitä on minimitoimeehtulo. Kun poliitikoille maksettaisiin ainoastaan minimipalkkaa, niin silloin poliitikoksi ei haluaisi yksikään köyhä, eli ahne. Myös köyhät ovat ahneita, muutoinhan he eivät vollottaisi.

Edeltä huomataan triviaalisti, että me voimme saada päteviä -kutsumusammattilaisia- poliitikoiksi vain siten, että heille maksetaan korkeintaan minimipalkkaa. Nyt poliitikot eivät voi olla päteviä, koska ahneina typeryksinä he eivät pysty elämään vaatimatonta elämää.

Vain vaatimattomat voivat olla aitoja talousasiantuntijoita. Rikas ja köyhä ovat täysin pihalla taloudesta. Rikkaat ja köyhät eivät pysty elämään vaatimattomasti, koska olkoon poliitikko rikas tai köyhä, niin hän ei voi mitään muuta kuin vollottaa rahan puutetta.

Ihmiskunnalla ei ole pitkää tulevaisuutta, jos sitä johtavat sellaiset, jotka vaativat koko ajan lisää ja lisää. Mitään periaatteellista eroa ei ole rikkaalla ja köyhällä, koska ne molemmat kerjäävät koko ajan lisää ja lisää. Vain se erottaa rikkaan köyhästä. että rikas on suurempi kerjäläinen.

Nykyisin poliitikkoina on suurkerjäläisiä, jotka vollottavat, että heille pitää maksaa enemmän, jotta heidän paikalleen ei tulisi pienkerjäläisiä. Säälittävää. Todella typerää.


Kun siis puhutaan valtion taloudesta ja kuinka se saataisiin kuntoon, niin ainoa lopullinen keino on, että poliitikoille annetaan korkeintaan minimipalkkaa, koska se estäisi sen, että silloin poliitikoksi eivät pyrkisi köyhät eivätkä rikkaat; kerjäläiset.

Vaatimattomuus on viisautta. Ihminen, joka ei pysty elämään vaatimatonta elämää, ei voi olla viisas, joten sellainen ihminen ei voi olla pätevä mihinkään ammattiin.

Tuollaisia poliitikot ovat: He vaativat kansalaisia toimimaan ilmaiseksi, mutta ovat itse täydellisen kykenemättömiä elämää elämäänsä edes minimipalkalla:
AL, 1.2. 2015: Presidentti Niinistö: Halu auttaa ilman vastapalvelusta mittaa ihmisyytemme
Ajatelkaa sitä, jos presidentti Niinistö olisi tarkoittanut sanansa poliitikoille, mikä poru siitä olisi noussut? Poliitikot kuitenkin todistavat olevansa typeryksiä, koska he eivät pysty edes ajattelemaan, että politiikkaa voisi tehdä myös kutsumuksesta -- ilmaiseksi - tai ainakin sairaanhoitajan palkalla, koska sillä saadaan päteviä -koulun käyneitä- sairaanhoitajia. Sen sijaan poliitikoksi pääsee, kunhan vaan huutaa kurkku suorana, ettei pärjää minimipalkalla.

Blogi, 12.2. 2015: Suomea johtavat ahneet typerykset
Blogi, 14.5. 2010: Rikkaus on runteellisuutta
Blogi, 4.05. 2013: OTTAKAA ROSVOT KIINNI
Blogi, 20.7. 2012: Suvivirsi kuparipellit bannattu-vaatimattomuus kunniaan
Blogi, 22.1. 2009: Uneconomical economy
Blogi, 25.8. 2014: Poliitikoiden vaatimukset taloussotaa kaikkia vastaan
Blogi, 13.10. 2008: Valtiot siunaavat ahneuden
Blogi, 14.5. 2010: Uskalla olla rohkea
Blogi, 18.4. 2011: Edustajan oma vakausrahasto
Blogi, 27.1. 2015: Johtajien yleissitovuus ja kuolevaisuuden tajua
Blogi, 1.11. 2010: Tyhmyyden kompensaatio
Blogi, 12.2. 2015: Suomea johtavat ahneet typerykset
Sinenmaa 26.10. 2005: Rikkaat heikoilla jäillä

Tässä on todisteet siitä, että myös rahaan voi tulla himoriippuvuus, vaikka palkkakuoppassaan vaikeroivat psykologit väittävätkin, että ihminen voi addiktoitua kaikkeen muuhun paitsi rahaan:
 • Juoppo: Oi, jospa kaikki Suomen järvet viinaksi muuttuisi
 • Rikas: Oi, jospa kaikki inhimillinen toiminta rahaksi muuttuisi.
 • Juoppo: Voi, en voi elää ilman viinaa.
 • Rikas: Älä hulluja puhu; ei kukaan selviä ilman rahaa.
 • Juoppo: Pystyn ottamaan huikalla vodkapullollisen, eikä se tunnu missään...
 • Rikas: Mikään määrä optioita ei ole minulle kohtuuton; 100 miljoonaa euroa ei tunnu missään...
 • Juoppo: Anna viinaa, niin pystyn tekemään mitä tahansa.
 • Rikas: Jos en saa rahaa, en voi olla pätevä.
 • Juoppo: Säälittäviä mamiksia, jotka tulevat juovuksiin keskiolutpullollisesta
 • Rikas: Säälittäviä köyhiä, jotka pystyvät elämään dollarilla päivässä.
 • Juoppo: Elämä ilman viinaa on teeskentelyä.
 • Rikas: Elämä ilman rahaa on tylsää.
 • Juoppo: Elämää ei voi kohdata selvin päin.
 • Rikas: Elämää ei voi kohdata ilman rahaa, vaan sen pitää olla mahdollisimman helppoa, koska muutoin ihminen ei voi olla älykäs, jos hänellä olisi älyllisiä haasteita.
 • Juoppo selvälle: Kaikille ihmisille kelpaa viina, joten älä luule olevasi muita parempi, maitosuu!
 • Rikas rehelliselle: Kaikki ihmiset ovat ostettavissa, joten älä yhtään jeesustele, perhana!
 • Juoppo porukassa: Mulle kuuluu pidempi ryyppy, koska kestän paremmin viinaa.
 • Rikas saunaillassa: Mulle kuuluu enemmän rahaa, koska se ei ole mulle mikään ongelma.
 • Juoppo: Kyllä tää jää kestää...
 • Kyllä kansa maksaa...
PS. Aion äänestää kevään 2015 vaaleissa väärin.
Pyydän kaikki muitakin äänestämään väärin.

1 kommentti:

Jklak kirjoitti...

Nyt bloggaaja Sinenmaa osui "häränsilmään"... :D