tiistai 20. helmikuuta 2018

Poliitikot ovat pihalla kehittyksestä

Jos nousukaudet ovat politiikkojen ansiota, niin silloin lamat ovat poliitikkojen mokia myös.
Taloussanomat, 20.2. 2018: Kommentti: Sipilän ”mahdoton” tavoite on toteutumassa – yksi ilmiö selittää työllisyysihmeen.
IS, 16.4. 2018: Kansanedustajien sopeutumiseläke on passiivimalli parhaasta päästä.
B, 12.2. 2015: Suomea johtavat ahneet typerykset.
B, 18.4. 2011: Edustajan oma vakausrahasto.
B, 22.9. 2009: Kansanedustajien sivutoimet.
B, 6.2. 2013: Edustajien palkat-Palkkiotoimikunta.
B, 13.10. 2015: Parlamentaarikot lamannostotalkoissa.

On jo todistettu, että poliitikoilla ei ole osuutta eikä arpaa maailman kehitykseen, sillä ihmiset ja muut elukat kehittyvät ihan luonnostaan. Olisi melkoisen typerää väittää, että poliitikot aiheuttavat evoluution ja ihmisen kehityksen. Kuten Esko Valtaojakin sen on jo pystynyt havainnoimaan, niin kehitys kehittyy, eikä se varmasti ole poliitikkojen ansiota.

Yksikään poliitikko ei ole kehittänyt yhden yhtäkåään tekniikan ihmettä, kuten pyörää, tai sähköä. Mitä tulee ihmisen kehitykseen, niin se on täysin korrelaatiossa tekniikan kehitykseen; tekniikka ei voisi kehitttyä ilman ihmistä, joten jopa tämä viimeisin hypetys ei millään tavalla ole poliitikkojen ansiota.
Politikot ovat kehityksen jarrumiehiä.

Ne ovat juuri poliitikkoja ja muita uskovaisia, jotka pelkäävät hirvittävästi kaikkea uutta, sillä poliitikot ja papit eivät vosi kuulua rikkaisiin, jos yhteiskunta olisi muutoksen tilassa. Muutoksesta puhuvat vain sellaiset, jotka haluavat turvata oman ansionkehityksensä vanhoilla konsteilla.
B, 16.4. 2018: Murhanhimoiset poliitikot haluavat pappisvallan Syyriaan.

1 kommentti:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Juuri niinkin.
Olet siis Valtaojafani?! Suosittelen kertomuksia muilla kielillä ajattelevista, esim. Paul Dirac. Hän ei havitellut populistista kruunua aivojensa suojaksi. Hän on viime vuosisadan mr. Aivo. Jos et ole vielä lukenut, kateeks käyp koska muistan hänestä kirjoitetusta kaiken lukemani.