tiistai 27. helmikuuta 2018

Valkoisen miehen taakka on olkinukke

Miten kummassa eurooppalaiset pystyivät luomaan kaiken tämän tieteellis-teknisen maailmansa, jos Euroopassa ei ollut puita, malmeja, ei mitään? Vai oliko niin, ettei muilla mantereilla ollut mitään sellaista luonnonvaraa, josta olisi helposti kehitetty vaikka miten korkea sivilisaatio!

Nykyisin me tiedetään, että kaikilla muilla mantereilla oli ja on yllin kyllin puuta, metalleja, energiaa ja vaikka mitä raaka-ainetta, joista eurooppalaiset pystyivät helposti rakentamaan vaikka vetypommin, joten kysymys kuuluu, että miten on mahdollista, ettei missään muualla ihmiset tajunneet asuvansa kaiken mahdollistavien asioiden päällä.
Kerrotaan, että intiaanien mailla Teksasissakin öljy suorastaan lainehti lammikoissa ja oli niistä  kauhottavissa,  ettei edes mitään öljynporausta olisi tarvittu, vaan öljyä oli runsaasti saatavilla ilman teknologiaakin. Sama pätee jokaiseen muuhun mantereeseen, paitsi Eurooppaan. Vain Europassa metallien jalostamiseen tarvittiin teknologiaa, jonka ensimmäiset työkalut piti vaivalloisesti ensin kehittää järvimalmeista, eikä täällä ollut edes öljyä, jolla olisi voinut helposti saada rauta sulamaan.

Kaikki nämä imperialismin ja kolonialismin vastustajat julistavat, miten eurooppalaiset menivät Afrikkaankin vain riistämään sen maaperää, koska Afrikan maaperä pursuaa kaikki metalleja. Jos Afrikassa ja muilla mantereilla --paitsi Euroopassa- oli niin runsaasti ja helposti saatavilla kaikkia metalleja, niin pitää vieläkin suuremmilla kirjaimilla kysyä, miksi minkään muun mantereen ihmiset eivät sitten ensin alkaneet imperialisteiksi. Mihin kummaan afrikkalaiset käyttivät kaikki nämä sadat tuhannet vuodet, jotka heillä oli aikaan keksiä vaikka atomipommi?
Olisi luullut, että afrikkalaiset olisivat voineet helposti kehittää korkean teknolgian jo satatuhatta vuotta sitten, koska olihan heillä  runsaasti sitä, minkä sanotaan aiheuttaneen teollisen vallankumoksen; Vapaa aikaa. Aikaa pohtia vaikka mitä!

Afrikassa edes gravitaatio ei toimi, eivätkä omenat putoile puiden alla makoilevien oleskelijoiden päihin, koska muutoinhan joku afrikkalainen olisi voinut kehittää gravitaatioteorian jo satatuhatta vuotta sitten ja siten laittanut afrikkalaiselle miehelle sen taakan, josta eurooppalaisia syytetään.
B, 27.2. 2018: Uuskolonialismin pahempi puoli tulenarka aihe.

PS. Ilmeisesti muiden mantereiden ihmiset eivät alkaneet kolonisoimaan Eurooppaa, koska täällä ei ollut mitään luonnonvaroja riistettävänä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus.