lauantai 24. elokuuta 2019

Ruotsi-Suomi Tukholma 2019

Joskus ei tee mieli muuta kuin katsella pää pökkyrässä telkkua. Tänään heräsin siihen, että maaottelun katsomon värimaailma oli lähes täysin erilainen kuin urheilijoiden värit. Sitten päättelin, että se varmaan johtuu siitä, että ruotsalaiset olivat keskiajajalla paljon viisaampia kuin nykyään.
YLE, 14.5. 2013: Tutkimus: Ruotsalaiset tyhmentyneet sitten 1800-luvun.

Nykyajan tyhmemmät ihmiset eivät hevin tajua, miten hienoa ja ajatonta parodiaa hyvin viisaat ruotsalaiset osasivat vielä Uudelle Ajalle tultaessa. Ei ole epäillystäkään siitä, että Ruotsin lipun suunnittelijat eivät olisi olleet tietoisia väreistä ja väriopista. Niinpä he päättivät tehdä jekkua 2000-luvun ruotsalaisille valitsemalla valtiolippunsa pääväreiksi sinisen ja keltaisen, sillä siinä on syvällinen sanoma nykypäivälle.

Otaksun, että menneisyyden ihmiset osaavat yllättää vielä lisää, mutta luulen, että mitä suvaitsevampi maailmasta tulee sitä vähemmän ihmiset ymmärtävät parodiaa.

1 kommentti:

Brainleak kirjoitti...

Outoa, että se tietty ryhmä ei vieläkään ole käynyt skandinaavien kimppuun urheilukatsomoissa. Voi tietysti olla, että Ruotsiin muuttaneilla maahanmmuutajila ei ole kiinnostusta Suomen tappamiseen Finn kampenissa, joka on mielestäni ihan hyvä juttu.