sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Tasa-arvon naiset tottelevat kiltisti islamia

"Käyttäisikö suomalainen feministi huivia Saudi-Arabiassa ? "
Katkelma: "Toimittaja: Vihreät ajaa myös Euroopassa feminististä ulkopolitiikkaa. Maria Ohisalo, jos sinut kutsutaan meppinä vierailulle, öp, tuonne  Saudi-Arabiaan, niin pistätkö huivin päähäsi, suomalaisena feministinä?
Ohisalo: En ole itse tällaisissa reissuissa aiemmin ollut, ensin selvittäisin, mitä protogollapalvelut yleensä ohjeistavat poliitikoille käyttäytymään toimimaan, eli eli tämän mukaan varmasti menisin ja miten paikallisesti yleensä ollaan toimittu."

Yllä oleva vuoropuhelu on katkelma Iltalehden eilisestä julkaisusta .
Ihmettelen suuresti, miten on ylipäätään mahdollista kysyä feministeiltä, kuuluuko heidän pukeutua minkään muun maan kuin Suomen pukuprotokollan mukaan. Olisiko tosiaan niin, että naikkoset saavat kiksejä siitä, kun he he keskenään keskustelevat, tulisiko heidän poliitikkoina pukeutua säkkiin vai minihameeseen. Naikkoset eivät tietystikään koskaan pysty kysymään miehiltä, pitääkö heidän pukeutua kamelinkarvoihin.. Pelkästään se, että naiset eivät itsestään tiedä, miten heidän tulisi pukeutua poliitikkoina, todistaa vain sitä, että naisia ei koskaan saisi valita poliitikoiksi.
-- Koska jos naiset eivät pysty päättämään edes sitä, noudattavatko he oman kansansa pukukoodia, niin miten kummassa he pystyisivät päättämään oman kansan muistakaan asioista.

Naiset eivät ole koskaan ITSE luoneet itselleen pukeutumisen yleistä protogollaa, joten he eivät voi mitään muuta kuin totella kiltisti, mitä kunnon setämiehet heiltä vaativat. Seikkaan tietysti kuuluu, että naiset eivät pidä länsimaisia miehiä oikeina miehinä käskyttämään, miten pitää pukeutua, mutta auta armias, kun paikalle tulee joku kivikautinen hemmo, niin varsinkin poliittiset naikkoset ovat välittömästi lääpällään niiden edessä, jota todistaa sekin, miten naikkoset pitävät Gambiaa parempana matkakohteenaan kuin Perähikiää.

1 kommentti:

Olavi Koskela kirjoitti...

Jou, kun lausunnon antaja on (nimensä perusteella) itsekin naisenpuoli, niin lienee häntä tässä asiassa uskottava. Vaan sanoihan se viisas Saul Tarsolainen eli apostoli Paavali jo ammoin, että: "naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo." [1. Korinttolaiskirje]. Tätä Raamatun kohtaa soisi siteerattavan nykyistä paljon useammin ja voimallisemmin - vaikka en tiedä saisiko sillä esimerkiksi Päivi Räsäsen suun tukttua.