Vihreät: Oi, jospa Suomen kaikki metsät muuttuisivat viinaksi.
Alkoholisti: Oi, jospa Suomen kaikki järvet muuttuisivat viinaksi.
Rikkaat: Oi, jospa kaikki työ muuttuisi rahaksi.
Suvakit: Oi, jospa kaikki suomalaiset muuttuisivat mamuiksi.
Tekoälynörtti: Oi, jospa kaikki rauta muuttuisi paperiliittimiksi.
Kunnallispoliiitikot: Oi, jospa kaikki maa muuttuisi asemakaavoiksi.
Uskovaiset: Oi, jospa kaikki paikat olisivat täynnä ihmisiä.
Mulla on jo ihan riittävästi kokemusta ja faktatietoa kaikista yllä mainituista ryhmistä. Mitään periaatteellista eroa ei ole suvakin ja ökyrikkaan välillä: Suvakki haluaa poistaa suomalaisuuden maailmasta, jotta hän voi ylpeillä mamu-alamaisistaan, ja rikas haluaa poistaa kaiken ilmaistyön maailmasta, jotta hän voisi kuvitella olevansa Roope Ankka.
Kaikkia riippuvuuksia yhdistää se, ettei niitä voi milloinkaan tyydyttää, koska riippuvuuden saa aikaan ihmisen tunteellisuus, eikä tunteissa ole mitään älyä, kuten edellisessä viestissä pyrin kertomaan kaikille tekoälytutkijoille, jotka pelottelevat ihmisiä paperiliittimiin sairastuneella supertekoälyllä, josta mielikuvasta puuttuu älykkyys totaalisesti.
Ikään kuin riippuvuudet johtuisivat älystä, jolloin tekoälytutkijoiden ei tarvitsisi paneutua lainkaan tunteiden luomiseen tekoälylle?
Pohtiva ihminen ei koskaan voi haluta maailman muuttuvan mieleisekseen, koska pohtiva ihminen käyttää aivoja siihen, mihin Luoja ne tarkoittikin; Älyämiseen. Mutta pohtiva ihminen ei voi olla muuttamatta maailmaa paikallisesti mieleisekseen, ja mitä enemmän maailmassa olisi pohtivia ihmisiä sitä parempi paikka se olisi kaikille. Tunteellisuus tekee pahaa sekä lokaalisesti että globaalisesti.
Haluatko diktaattoriksi: Syytä silloin muita siitä, jos sulla on paha mieli.
Ihminen ei voi koskaan järjissään pahoittaa mieltään, vaan jos ihminen kokee jotakin mielipahaa, niin silloin hän on antanut tunteilleen vallan, eikä se ole kenenkään ulkopuolisen vika, jos ihmisellä on paha olla. Onhan se ihan hullua syyttää muita siitä, että on ihan itse vääntänyt aivonsa loukkausmoodiin. Se näyttää ja kuulostaa ihan kommunistimeiningiltä:
Diktaattorit eivät koskaan itse aiheuta mitään pahaa, vaan syy on aina muissa.
Sellainen maa on kaukana oikeudenmukaisuudesta, joka tuomitsee toisia muiden omista tunteista.
Kysymys on, että omistatko kaikki tunteesi?Peruutan tässä kohtaan vähän ja kerron, mikä on pohtivan ihmisen oi-toive:
Ovatko myös mielipahan tunteesi sinun vai uskotko ihan oikesti, että joku muu on ne työntänyt aivoihisi? Otatko kunnian vain ns. hyvistä tunteista, mutta haluat tuomita lähimmäisesi, jos sulla on paha mieli?
Jos olet sitä mieltä, että kaikki, mitä tunnet, ovat sinua, niin silloin olet pelkkä kurja väärintekijä, jos syytät muita omista tunteistasi. Eikö silloin kannattaisi jo lapsille opettaa tunteiden hallintaa, jos halutaan sivistää ihmisiä?
Oi, jospa kaikki ihmiset rupeaisivat ihan itse ajattelemaan ja lopettaisivat mielensä pahoittamisen.
Seura, 4.1. 2018: Seura laski: Seitsemällä suomalaisella on varallisuutta yhtä paljon kuin 40 prosentilla vähävaraisimmista yhteensä.
Blogi, 16.2. 2017: Rikkaat heikoilla jäillä.
Blogi, 13.4. 2017: Poistetaan rikkaat maailmasta.
Blogi, 23.8. 2017: Ideologiat ovat ihmisyyden haittaohjelmia.
Blogi, 3.10. 2017: Valtio on nykyajan leirinuotio-poliitikot shamaaneina.
US-Blogi, 29.10. 2011: Rikkaat käyttävät ylisuuria raha-annoksia.
Blogi, 16.8. 2017: Kyykkyviini ja vanha kahvi poliitikon valintakriteeriksi.
Blogi, 16.09. 2016: Suomi oli maailman paras maa.
Blogi, 25.10. 2017: Ajatusta ei voida vangita elävänä.
Blogi, 25.10. 2017: Opit ja uskonnot pelkureiden pakopaikkoja todellisuudesta.
Blogi, 10.7. 2010: Kuka on rikkain.
1 kommentti:
Ihminen, joka tuomitsee omat mielipahantunteet, on verrattavissa kunniamurhaajaan, joka ei tykkää omista perheenjäsenistään
Monimuotoisuuteen uskovan tunnistaa siitä, että hän hyväksyy myös mielipahansa omaan itseensä kuuluvaksi, eikä syytä niistä muita, kuten kommarit ja muut diktaattorit tekevät.
Toisaalta, jos ihminen uskoo, ettei hän ole itse vastuussa osasta tunteistaan, niin semmoinen ihminen haluaa poistaa maailmastaan kaiken muunkin, joka ei tunnu hänestä hyvältä, joka on samaa kuin mitä tapahtuu kehitysmaissa.
Lähetä kommentti