tiistai 24. lokakuuta 2017

Seksuaaliviettinen supertekoäly

IS, 21.10. 2017: Suomalaistutkijoilta maailmanlopun visio: Supertekoäly syntyy ennen vuotta 2060 ja tuhoaa meidät kaikki:
Uhkakuvassa pelotellaan tekoälyllä, joka on täysin neutraali(ps) tai vihamielinen ihmisiä kohtaan. Jälkimmäinen näkökulma on umpisurkea, mutta sillä pitää silti pelotella:

– Ajatusta selitetään yksinkertaisesti niin, että jos luodaan tekoäly, jonka pääasiallinen tehtävä on tehdä paperiliittimiä. Aluksi se käyttää kaiken helposti irti saatavan metallin, sitten ryhtyy tuhoamaan autoja ja rakennuksia. Kun kaikki nämä materiaalit on käytetty, se alkaa repiä rautaa ihmisten atomeista, Laakasuo selittää esimerkillä.

Tällainen tekoäly ei hänen mukaansa ole paha, se on vain täysin neutraali ihmisten suhteen eikä ole linjassa ihmiskunnan arvojen kanssa.

– Jos tekoälyä ei saada ymmärtämään, mitä on kokonaisvaltainen hyvinvointi hyvin laajalla skaalalla, niin silloin se voi luoda sellaisia hyvinvointiratkaisuja, joista ei tykätä.
Selvästi huomataan, että tekoälyn kehittäjät ovat antaneet tekoälylle seksuaalivietin sijaan paperiliitinvietin, jotta tutkijat voisivat olla profeetan kaltaisia. Aika pelottavan tyhmiä juttuja nuo nykyajan profeetat julistavat:
Digitoday, 24.10. 2017: Pelasimme peliä, josta internet puhuu – se on pelottava, koska se voi olla pian totta  - Itse asiassa, he eivät eroa periaatteessa mitenkään Vanhan Testamentin profeetoista, jotka julistivat, että ihmisen tulee peljätä Kaikkitietävää, Kaikkivaltiasta vihan ja koston Jumalaa, joka tyhmyyksissään käski paperiliittimien sijaan ihmistä itseään täyttämään maan.

Varokaa tunteellista tekoälyä ja sen profeettoja!
Itse en ymmärrä, mitä pelättävää älyssä on. Mitä älykkäämpi otus on sitä viisaampi se on.
Se on kirjoitettu, että kehitys kehittyy spiraalimaisesti; että jokaisella spiraalin kierroksella  ihminen palaa vanhaan, mutta häneen on kiertokulkunsa aikana tarttunut kaikenlaista takiaista. Äly on kuitenkin sama eilen tänään ja iankaikkisesti.

Esimerkiksi kun ihminen menee jollekin toiselle taivaankappaleelle, niin hän taantuu takaisin luolamiehen aikakauteen leikkiäkseen uusilla leluillaan, joita hän sai kahden luolakauden väliaikana:
IL, 19.10. 2017: Kuusta löytyi 500 kilometriä pitkä luola - voisi sopia siirtokunnan sijoituspaikaksi

Tuo tekoälyprofeettojen uhkakuva muuten toteutuu jo meidän aikanamme, kun vaihdamme paperiliittimen tilalle ihmisen ja tutkimme, miten kirjaimellisesti ihminen toteuttaa kaikkien aikojen tyhmintä käskyä, joka on verrattavissa tekotyhmään paperiliittimien tuotantoon:

– Ajatusta selitetään yksinkertaisesti niin, että jos luodaan tekotyhmä ihminen, jonka pääasiallinen tehtävä on lisääntyä. Aluksi se käyttää kaiken helposti irti saatavan puun ja metallin, sitten ryhtyy rakentamaan autoja ja rakennuksia. Kun kaikki metsät on kaadettu ja kun kaikki metallit ja muut materiaalit on käytetty, se alkaa lisääntyä entistäkin hillittömämmin, ja lopulta maailman jokaisella neliömetrillä on viisi ihmistä, vertauskuvallinen filosofi selvittää vertauskuvallisesti.

PS.
Vihamielisyys ei voi olla älykkyyttä.
Älyn kuuluu olla neutraali, koska muutoin Luoja olisi luonut ihmiseen päällekkäisyyttä; Tunteet eivät voi olla neutraaleja, koska tunteet ovat täysin tyhmiä.
Tämä peräselitys vain sivuhuomautuksena tekoälytutkijoille, jotka näyttävät laukovan täysin luokattomia juttujaan. Jos tekoälytutkija ei tajua tunteen ja älyn eroa, niin siinä on kyllä sellainen otus, joka tosiaan sopisi paremmin maailmanlopun profeetaksi, joita ilmestyy säännöllisin väliajoin.

Tutkija, joka luulee vihamielisyyttä älykkyydeksi, sopisi mielestäni paremmin lapion varteen.

Ei kommentteja: