lauantai 21. lokakuuta 2017

Sietokykyinen lapsi oppii paremmin

AL, 15.10. 2017: Koulupsykologi: "Tästä puhutaan vähän: tunnetaidot hallitseva lapsi myös oppii".

Kansakunta, joka ei vaadi lapsiltaan sietokykyä, opettaa lapsensa uhriutujiksi.
Hyvän sietokyvyn hankkinut lapsi oppii kaikkea muutakin paremmin, koska hänen ei tarvitse käyttää aivokapasiteettien mielensä pahoittamiseen ja kaikesta valittamiseen.

Kouluihin pitäisi saada pakkosietokyky-opetusta.
Onko siinä nyt mitään järkeä, että kaikkien pitäisi mennä sen heikoimman sietokyvyn mukaan? Asiaa voisin verrata vaikka lukutaitoon; että kukaan ei saa osata lukemista paremmin kuin luokan heikoin.

Koska sietokykykään ei ole geneettistä, kuten lukeminenkaan ei johdu geeneistä, niin silloin se on vain väärin, että heikosti sietäviltä ei vaadita sietokyvyn kehittämistä. Sehän on samaa, jos ihmiselle ei anneta lukuopetusta, jos hän osaa vain vain tavata sanoja, vaan vain ylistetään tavaajaa, miten heikosti hän osaa lukea.

Mielestäni yhteiskunta menee ihan liikaa mielensäpahoittajien, valittajien ja idelologisten työttömien ehdoilla. Kouluihin pitää saada matematiikan lisäksi kaikkea muutakin pakkoa, koska ihminen on edelleen pelkkä villieläin, joka voidaan sivistää vain pakottamalla. Ilman koulutusta jokainen meistä olisi edelleen susilapsi.

Kouluissa annetaan suvaitsevaisuuskasvatusta, mutta miksi siihen ei kuulu sietokyvyn opetusta, vaan nyt kouluissa ylistetään nitä, jotka vetävät herneitä neniinsä, vaikka niistä saisi maukasta hernesoppaa.
Kunnon suvaitsevuuteen kuuluu myös hyvä sietokyky.
Kuka hullu on päätellyt, että suvaitsevaisilla ei saa olla minkäänlaista sietokykyä erilaisuuteen? Että ihminen on sitä suvaitsevaisempi mitä enemmän hän kuluttaa aikaansa ja oikeuslaitoksen kapasiteettia muiden mielipiteiden vahtimiseen?

Hyvään pakottaminen:
Ihmisiä ei saisi milloinkaan opettaa mihinkään sellaiseen, mikä rajoittaa ihmisen älyllistä kapasiteettia. Se ei ole älykästä vaatia lapsia rajoittaman mielipiteitään siksi, että joku heikommalla sietokyvyllä oleva ei loukkaantuisi. Se on lapsen pahoinpitelyä, jos lapselle ei opeteta sietokykyä sietämään vaikka niitä mielipiteitä, joita hän ei ole pystynyt ajattelemaan.

Lasta ei saa ehdollistaa tunteiluunkaan; Sellaisella ihmisellä ei ole tunnetaitoja, joka loukkaantuu muiden puheista. Mutta. Yhä useammin havaitaan sellaisia ihmisiä, jotka pyrkivät rikastumaan loukkaantumistunteillaan.
Muistetaan vaikkapa Esko Ahoa, joka vaati oikeudelta 500 000 markkaa henkisistä kärsimyksestä -- ja oikeus tuomitsi täysin syyttömän osapuolen maksamaan Esko Aholle satatuhatta markkaa!
Verkkouutiset/arkisto/16.7. 1999: STT:n päätoimittaja ja toimittaja julkisesta herjauksesta ehdolliseen vankeuteen.
Kun meillä on tuollaisia ammattiloukkaantujia päättäjinä, niin se yksin todistaa, että lakia väännetään heikkomielisiä varten: "Eniten Kerosuota ihmetyttää se, että vahingonkorvauksia saavien joukossa on myös henkilöitä, joiden nimi ei ole tullut juurikaan esiin jutun yhteydessä.".

Se on kaikkien parhaaksi, että ihmiset oppivat sietämään myös sellaisia mielipiteitä, joita he vihaavat. Vihalle on annettu valta, jos palkitaan niitä, jotka tunteistaan juopuneina vihaavat toisten mielipiteitä.
WikiQuoteFreedom for the Thought That We Hate.
Blogi, 5.5. 2010: Larry Flynt vs South Park.

Ihmisellä ei ole mitään oikeutta tuomita muita siksi, että hän on itse vääntänyt aivonsa loukkausmoodiin. Jos ihminen on niin heikko, että loukkaantuu mielipiteistä, niin ainoa, joka siinä tapauksessa pitäisi tuomita, on loukkaantuja -- sillä jos ihminen ei opi hyvää sietokykyä hyvällä, niin silloin hänet pitää pakottaa vaikka sellikomennuksella hyvään.

Sietokyky antaa ihmiselle persoonallisen vapauden:
Hyvä sietokyky ilmenee monin eri tavoin: Voit olla onnellinen pienessäkin talossa. Tulet erittäin hyvin toimeen myös pienemmällä palkalla. Tarpeen vaatiessa pystyisit asumaan vaikka käsin tehdyssä kivilinnassa. Et ole moksiskaan, jos joku tarjoaa sinulle biojäteastiasta otettuja herkkuja. Nukut hyvin jopa puulavitsalla, joka pitää selkäsi kunnossa. Et ala heti haastamaan riitaa, jos kuulet vääriä mielipiteitä. Pystyt helposti antamaan muille vapauden juhlia vaikka Suomen itsenäisyyttä. Et vaadi ketään uskomaan kivikautisia kirjoituksia. Pystyt helposti elämään minimalistin elämää, jolloin vähemmän sietokykyiset voivat pitää sinua guruna. Olet tyytyväinen itseesi myös vanhoilla vaatteilla. Et kulje muodin perässä ja olet vapaa ryhmäpaineista, jotka muutoin pakottaisivat sinun tuhlaamaan omaisuuksia. Jms.

Sietokyvyllä on myös huonoja puolia:
Sietokykyisenä et voisi järkyttyä muiden vääristä mielipiteistä, joka voi tuntua äärimmäisen järkyttävältä ominaisuudelta. Myös järkyttävät kuvat eivät enää järkyttäisi, vaan voisit suhtautua niihin kuin Jumala, jonka pitää katsella järkyttymättä kaikkea sitä, mitä sinäkin teet salassa.

2 kommenttia:

Kati Sinenmaa kirjoitti...

Impivaarassa meillä oli tapana opettaa itsellemme sietokykyä
erilaisin sananlaskuin, kuten: "Ei haukku haavaa tee".

Nykyään lapsille opetetaan, että haukkumisesta saa miljoonan korvauksia.

Kauaksi on kristikansa tullut Jeesuksen päivistä, kun Jeesus opetti, että jos he ovat minua nimitelleet, niin kyllä teidänkin tulisi sietää sitä.

Tai jotenkin noin hyvä ajatus kulkee.
Ihminen on häpeämätön narsisti, jos hänellä ei ole sietokykyä.

Kati Sinenmaa kirjoitti...

SIETOKYKY PELASTAA MAAILMAN.
Joku voi nyt ajatwlla, että pitääkö sitten sietää kaikkea rikollistakin. Tuohon on helppo vastata, että sietokykyinen ihminen ei tee rikoksia, koska hänellä ei ole niitä tarpeita, joita tarvitaan rikosten tekemiseen.
Tästä heti nähdään, miten sietokyvyn opettaminen lopettaisi maailmasta niin väärät mielipiteet kuin muunkin vakavan rikollisuuden.