perjantai 6. elokuuta 2010

Cinderella kielsi omat tupakat

Kaikkihan tietävät, että tupakoitsija maksaa työnantajalle ainakin tuplasti sen, mitä kunnollinen työntekijä; tupakkitauot, flunssaherkkyys jms.

Tuli kuitenkin mieleen sellaista, että miksi ravintolat eivät salli omien eväiden nauttimista, vaikka he sallivat omien tupakoiden nauttimisen? Ravintoloilta on todella epäloogista kieltää ihmistä nauttimasta vaikka omaa pihviä tai koskista, mutta sallia omien tupakoiden polttelu.
Oma pihvi ei niin vain lennä naapurin suuhun, kun taasen omia savukkeitaan poltteleva pakottaa muut sauhuttelemaan vieraan ihmisen tupakkia, ja vieläpä ilmaiseksi.

Ehdotan, että ravintolat kieltävät tupakoitsijoilta omien tupakoiden polttelun samaan sääntöön vedoten, millä ravintolat ovat kieltäneet omien eväinen nauttimisen. Jos joku tupakoitsija kaikesta huolimatta haluaisi nauttia tupakkikääryleen, niin hän tilaisi sen tarjoilijalta niin kuin muutkin joutuvat tilaamaan kaiken sen, jota he eivät saa tuoda ravintolaan nautittavaksi.

Ravintolatupakin hinta voisi olla noin 5,90 euroa kääryleeltä plus mausteet. Perusteena hinnalle olisi juuri se, että omien tupakoiden poltteluun osallistuu yleensä koko ravintelin väki. Tukkualennus ei voi tulla kyseeseenkään, koska todistettavasti passiiviset, muiden savujen tupakoitsijat joutuvat savuhaittojen kohteeksi jopa vähintään sen, mitä omien sauhujen vetäjäkin.

Miksi ravintolat sallivat kaikkien osallistua yhden ihmisen omien nautintoaineiden sauhutteluun? Ei sitten mitään logiikkaa ravintoloitsijoilta, mutta siihen on tulossa muutos: Elisa: (BYOF, Bring your own food: "BYOB eli oma pullo mukaan on jo vanhanaikaista! Uusin trendivillitys New Yorkissa on tuoda omat herkut mukaan ravintolaan. Tapa tunnetaan rapakon takana BYOF (bring your own food) buumina ja ravintola- tai baari-iltaa vietetään todellakin omin eväin, kertoo New York Postin verkkopalvelu."
Suomi24.fi: Viking Cinderella kielsi omat eväät
Taloussanomat: Uusinta uutta; Tässä ravintolassa ei ole pakko maksaa

Ei kommentteja: