keskiviikko 18. elokuuta 2010

Maailman paras uskonto

Kaikki aikaansa seuraavat tietävät, kuka on maailman nopein juoksija. Monet uskovat varmasti tietävänsä, kuka on maailman paras laulaja. Useilla on selkeä käsitys, kuka on maailman paras näyttelijä. Monille Einsten on paras tiedemies kautta aikain. Nykyään osataan sanoa jo sekin, mikä maa on maailman paras, eikä edes ruotsalaiset syyttäneet sanojia rasisteiksi! Poliitikoillekin annetaan kouluarvosanoja, eikä heitä sen tähden nimitellä rasisteiksi. Internetin hakukoneetkin voidaan luetella paremmuusjärjestyksessä:
HEDELMISTÄÄN PUU TUNNETAAN


Kaikki etsivät tavalla tai toisella elämässään parhautta. Myös valtioiden tulee pyrkiä parhaimmuuden esille saamiseen - tavalla tai toisella. Maailmassamme kaikki muut asiat osataan ja uskalletaan laittaa paremmuusjärjestykseen - paitsi uskonnot. Miksi? Minkä ihmeen tähden valtiovalta olettaa, että uskontoja ei voi arvottaa paremmuuden selvittämiseksi, jotta kansalle saataisiin paras mahdollinen uskomussysteemi?
Aion nyt olla aikaani edellä ja laitan uskonnot paremmuusjärjestykseen:

1. Urantialaisuus

2. Tiedeuskonto

3. Kristinuskonto;
a) luterilaisuus,
b) protestanttisuus,
c) katolilaisuus,
d) ortodoksisuus.

4. Taolaisuus

5. Zeniläisyys

6. Ateismi

7. Shintolaisuus

8. Hinduismi

9. Kungfutselaisuus

10. Buddhalaisuus

11. Juutalaisuus,

12. Bahai

13. Islamilaisuus


Järjestin uskonnot sen mukaan, miten ne toimivat ihmisen hyväksi. Listalla uskonto on sitä korkeammalla mitä vapaammin sen uskovaiset voivat ajatella. Ihmisen kehitystä ei ohjaa enää evoluutio (esim ankara uskonnollisuus, tunteellisuus ja sääli kumoaa luonnonvalinnan), joten ihminen voi kehittyä vain yksilöiden vapaan ajattelun kautta.

Lainsäätäjät voivat käyttää tätä uskonnoista tehtyä listaa koska vain he haluavat, kun heille tulee tarve lailla määritellä, mikä uskomussysteemi olisi kansakunnalle se kaikkein paras. Estäväthän lainsäätäjät laeilla monien muidenkin huonojen asioiden toiminnan yhteiskunnasta. Esimerkiksi liikenteessä ei saa ajaa hyväksymättömällä ajoneuvolla. Samoin liikenteessä ei saa ajaa vastaantulevien kaistalla, eikä liikenteessä saa ajaa tuulilasi hunnutettuna...

Minun mielestä monet maahanmuuttajien uskomukset ovat vastoin suomalaisuutta; ikään kuin maahanmuuttajille olisi sallittua ajaa moottoritiellä vastaantulijoiden kaistalla...

Katson siis, että en voi hyväksyä sellaisia uskomuksia, jotka eivät kulje siihen suuntaan, mihin suomalaisuus oli tähän mennessä kulkenut. En usko, että se olisi nyt kovinkaan viisasta kääntää Suomi-laivan peräsintä, koska kaikki kansainväliset vertailututkimuksetkin ovat osoittaneet, että Suomi on kulkenut oikeaan suuntaan.
Alkaisimme vain kiertämään ympyrää, jos nyt aletaan kääntää Suomi-laivan peräsintä vain siksi, että maahanmuuttajat saisivat elää täällä ei-suomalaisina.

Ei ole oikein antaa maahantulijoiden määräysvaltaa sille, miten Suomilaivaa ajetaan ja mihin suuntaan -- koska maahantulijat tulevat maista, jotka ovat eivät ole niin edistyneitä kuin Suomi on. Olisihan se vallan tyhmää poliitikoilta ensin julistaa, että Suomesta pitää tehdä maailman johtava maa, mutta sitten homma pilataan sillä, että Suomeen sallitaan sellaisia uskomuksia ja kulttuureja, joilla ei pärjätä kansainvälisissä vertailuissa.

Poliitikkojen olisi jo aika hyväksyä se tosiasia, ettei ole viisasta kylvä maahan mahoa siementä. Samoin ei ole viisasta kylvää maahan huonoa siementä. Kaikkein tyhmintä politiikkaa on se semmoinen, että lapsien mieliin kylvetään ala-arvoisia uskomuksia. On täysin eittämättömästi jokaisen näkevän näettävänä se tosiasia, että maailma ei olisi voinut kehittyä tähän saakka, jos maailman johtava puolisko olisi ollut uskonnoltaan jokin niistä muista, joita maailmassa vielä sattuu olemaan.

Usko itseesi: Islam ja tiede

Telemail: Suomalainen luonne (pdf)
Kaleva: Suomalaiset vähiten taikauskoisia EU:ssa
HS: Tutkimus: Suomalaiset Euroopan toiseksi onnellisin kansa
Huffington post: Finland, World's secondly Happiest Country: Gallup Survey
Iltalehti: Suomalaiset ovat Pohjoismaiden puheliain kansa
Uusi Suomi: Maailman paras velan maksaja
Newsweek: Finland, Best Country in the World
Uusi Suomi 19.8.2010: Suomelle uusi ykköstila - ruoassa

Blogi: Suomalainen johtajuus maailman parasta

Ei kommentteja: