maanantai 9. elokuuta 2010

Planeetan tulevaisuus

Voi olla, että tätä ei pitäisi kertoa, mutta kerronpa kuitenkin, vaikka tällaiset tarinat herättävätkin usein ja monissa lähinnä primitiivireaktioita. En aio ensinkään vastata mihinkään tätä aihetta koskevaan viestiin, koska jokainen vastaus synnyttäisi vain lisää ihmetystä, epäuskoa, newagehuuhaata, primitiivisyyttä ja muuta semmosta:

Oli vuosi 1986 ja päivä oli heinäkuun yhdestoista. Heräsin aamulla kymmentä vaille kuusi tavalliseen tapaani. Laitoin radion päälle kuunnellakseni uutiset ja miettiäkseni valmiiksi, mitä tekisin töissä. Kun tuli uutisten aika, niin kuulin sieltä vallan merkillisen uutisen;
uutisten lukija puhui, miten seitsemän eri supertietokonetta maailman eri puolilla oli ennustanut, että tänään maailmaan syntyy viides miljardis ihminen.
Uutinen oli todella kummallinen, koska siinä kerrottiin tarkkaan, minne ja milloin se viidesmiljardis ihminen syntyisi; Itävaltaan, tänään, heinäkuun 11. klo. 13:30. Ja kyseinen ihminen olisi poika!

Olin aivan äimänkäkenä, että miten he muka voivat sen tietää.

Pohdin asiaa sängyssä ja päätin, että pitää nopeasti lähteä töihin, että ehtisin kuunnella siellä klo seitsemän uutiset. Siihen aikaan minulla oli muuan työ Nokialla, joten ajoin autolla Viinikasta sinne. Kello tuli seitsemän ja uutiset meni, mutta uutisissa ei mainittu mitään mistään sellaisesta, jota olin tuntia aiemmin kuullut. Päivän mittaan yritin kuunnella kaikki uutiset, mutta ei kertakaikkisen mitään koko asiasta.

Seuraavana aamuna olin varma, että ainakin se pitäisi olla lehdissä. Mutta mistään en löytänyt kyseistä uutista. Olin täysin ihmeissäni, miten tuollainen oli voinut olla pelkästään yksissä uutisissa. Lopulta kuitenkin unohdin koko jutun. Mutta sitä päivämäärää en voinut unohtaa.

Kului yksi vuosi ja tuli uudestaan heinäkuun 11. Sinä aamuna ällistyin perinpohjin, kun kuulin uutisista, että YK:n mukaan tänään, (heinäkuun 11. v. 1987) maailman väkiluku ylittää viisimiljardia. Siinä uutisessa ei tietysti puhuttu mitään tietokone-ennusteista. Puhumattakaan, että olisi mainittu kellon aika ja paikka, missä kyseinen ylitys tapahtuisi.

Kun aloin miettimään nyt täysin julkista uutista ja vertasin sitä vuodentakaiseen uutiseen, niin aloin olla täysin varma, että oma vuoden takainen uutinen oli ollut jonkinlainen harhanäky; olin ainoastaan luullut olleeni valveilla, mutta olinkin ollut jonkinlaisessa selvännäkö tilassa.

Tuon tapahtuman jälkeen sain kokea monta vastaavaa tilaa, mitä luulin todellisuudeksi, mutta joka oli jonkinlainen muuntuneen todellisuuden tila. Eräänkin kerran minut otettiin mukaan Maan kiertoradalle jonkinlaiseen alukseen, jonka ikkunasta minulle näytettiin Maa-planeetan tulevaisuus. Tai ainakin itse sen niin tulkitsin, sillä vaikka siellä aluksessa (ja sitä seuranneessa kiertoajelussa pinnalla) minulle kerrotiin sen olevan oma maailmani, en sitä siksi tunnistanut:

Näin sieltä ylhäältä, että alapuolisella planeetallani oli yksitoista mannerta. Kun katselin ikkunasta alas, minulle samalla kerrottiin kyseisen planeetan fysikaalisia suureita: Keskilämpötila päväntasaajalla on plus 26 astetta celsiusta. Navoilla keskilämpötila on plus neljä astetta. Planeetan kallistuskulma on neljäastetta... Ja paljon muuta, kuten sen, että planeetalla ei kasva yhden yhtäkään puuta; kaikkialla oli vain ruohoa. Planeetalla ei myöskään ollut ainuttakaan ihmistä....

Neljän asteen kallistuskulma tuntui täysin mahdottomalta, koska oppimani tiedon mukaan se on n. 23 astetta. Samoin puuttomuus tuntui perin juurin kummalliselta.

Kerron tämän tässä ja nyt, koska luulen, että ihminen on tullut tiensä päähän tällä planeetalla. Vaikka ymmärränkin, että ihmisen oma mieli lisää laajennetun tietoisuuden tilan todellisuuteen omiaan, niin ainakin jokin asia kyseisistä näystäni on parhaillaan tapahtumassa fyysisessä todellisuudessa. Oma inhimillinen mieleni vajavaisella tiedolla ikään kuin toimi augmented realityna sille muuntuneelle tietoisuudelle, joten en voinut nähdä sitä puhtaana, vaan ikään kuin vain oman mieleni saastuttamana.
Kuitenkin, se ensimmäinen minulle annettu näky maailman väestötilanteesta oli niin järisyttävä ja oikeaan osunut, että olisin hullu, jos jättäisin kaikki näkyni pelkän mielikuvituksen tuotteiksi, joilla ei olisi mitään merkitystä todellisuudelle.
Ei ole oikeastaan merkitystä sillä, miten paljon näystäni oli mieleni omaa luomusta, vaan vain sillä on merkitystä, että näyt ovat todellisia; että todellisuus on sellainen, missä tulevaisuus on jo tapahtunut, ja joka siten voidaan nähdä näkyjen kautta.
Ajallisuus ei ole perimmäinen tai ainoa todellisuus, kuten tiede väittää, vaan kaikkeudessa on tietoisen todellisuuden tasoja, joissa tapahtumat ovat samanaikaisia ja sieltä katsoen meidän maallinen elämä ympäristöineen on yhtä aikaa kaikissa vaiheissaan....
Kerron tämän siksi, että planeetan puuttomuus alkaa näyttää yhä selvemmältä; Ihminen tuhoaa hirvittävän vimman vallassa maailman metsiä ja saastuttaa luontoa. Samaan aikaan kaikkialla riehuu valtavia metsäpaloja. Samaan aikaan ympäri planeettaa tuhotulvat huuhtovat kaiken tieltään. Samaan aikaan äärimmäiset sääilmiöt kaatavat ja tappavat metsää; pakkasella, tuulella, kuivuudella,...

Se vain näyttää siltä, että planeetta on käymässä läpi ihmiskunnan historian tuhoisinta vaihetta, eikä ihminen pysty eikä halua itse millään tavoin muuttaa omaa käytöstään. Uskon, että jopa Suomen metsät tulevat kaatumaan paperitehtaisiin, risupakettiin, myrskyissä ja palamaan kuivuuteen.
Vertaa esimerkiksi Islantiin, joka oli aikoinaan kaunis, metsäinen saari, mutta ihmisen mentyä sinne, sieltä hävisi kaikki metsät.

Se on kuitenkin ajallinen totuus, että elämme vieläkin jääkautta; Jääkausi ei ole vielä päättynyt, vaan jään sulaminen jatkuu niin kauan, kun jäätä on enää grogilasissa: Wikipedia: Merenpinnan lasku jääkaudella. 21000 vuotta sitten mannerjäätiköiden ollessa suurimmillaan valtamerten pinta oli noin sata metriä nykyistä alempana, joten jos tai kun nykyisetkin jäätiköt sulavat, meret tulevat nousemaan tästä vielä muutaman kymmenen metriä:
Kaikki rannikkokaupungit tulevat jäämään veden alle, josta esimerkkinä Intian edustalta kymmenisen vuotta sitten löydetty vedenalainen kaupunki: Wikipedia: Marine archaeology in the Gulf of Cambay

Minulle ei kerrottu, milloin Maa autioituu lopullisesti, ja sekin on mahdollista, että mieleni tulkitsi niitä näkyjä liian lennokkaasti. Muuan saamani tieto sieltä ihmeavaruusaluksesta jopa viittaisi siihen, että kyseessä oli kokonaan toinen planeetta, joka minulle näytettiin.
Mutta koska niin moni asia on kolahtanut yhteen näkyjeni kanssa, niin en vain voi jättää tätä kaikkea omaan mieleeni.
Lukija saa suhtautua tätä ihan miten itse lystää. En ole vastuussa kenenkään toisen ihmisen ratkaisuista. Silti minulla on semmoinen ajatus, että ihminen voisi vielä vaikuttaa kohtaloonsa, kun vain ihmiset valitsisivat tiedollisesti johtajikseen parantuneita; ihmisiä, jotka ovat vapautuneet ahneudesta ja mielettömästä uskosta jatkuvaan kasvuun.


YK-Liitto: 11. heinäkuuta, Maailman väestöpäivä, vuodesta -89 alkaen
HS: Myrskyrintama aiheutti paniikkia Hietaniemen uimarannalla
HS 10.8. 2010: Tähtitieteilijä Hawking: Meidän täytyy lähteä avaruuteen tai kuolemme
big think: Stephen Hawking's Warning: Abandon Earth—Or Face Extinction
Youtube: HOLY FUCK IRL EXTREME WEATHER EDITION
BBC news healt: New 'superbug' found in UK hospitals
Uusi Suomi: Suomi voi palata 30-luvulle – kuka tahansa voi kuolla ykskaks

1 kommentti:

"Prisoner" kirjoitti...

Nuo etiäiset on aika yleisiä. Meidänkin suvussa tuttuja. Auringon toimintakin on vissiin aika vilkasta tällä hetkellä.