sunnuntai 17. elokuuta 2014

Digita on maailman surkein pikavippi

Muuan US-blogi 21.8. 2014: Soklin koplaus ja valtion munaus.
Aiheeseen liittyvä tärkeä päivitys:
IL, 17.8. 2014: Esko Seppänen päivitti "laulun 20 perheestä" nykypäivään.
Valtio ja poliitikot ovat verotuksen kautta myötävaikuttaneet varallisuuden epätasaiseen jakautumiseen. Tämä osinko- ja myyntivoittopommi on räjähtänyt vasemmistopoliitikkojen käsissä.

Kolmas trendi on omaisuuden uusjako ja rahojen uittaminen ulkomaille. - Se on syöpä, joka syö kansakunnan varallisuutta, vaikuttaa tulonjakoon ja on moraalisesti väärin.

Moni torpan poika menetti sodissa henkensä puolustaessaan isänmaataan ja sen asukkaiden omaisuutta. Nyt tuota omaisuutta viedään ulkomaille, pois suomalaisen verottajan ulottuvilta. - Ja tämä on voimistuva trendi. Näin tekevät ihmiset ovat epäisänmaallisia.
US, 4.2. 2016: Professori äimänä: Suomi teki taas ”digitat” – Miksi poliitikot myivät varman rahakoneen?

Wikipedia: Digita.
"Digita myytiin, jotta saatiin varoja television ja radion digitalisointiin.
Kaikkiaan YLE sai Digitan myynnistä n. 300 miljoonaa euroa. ... MTV3:n toimitusjohtajan Pekka Karhuvaaran mukaan Digita tekee noin 40% liikevoittoa ja että Digitalla on täydellinen monopoli
"

HS, 17.8. 2014: Suomen tv-verkosta tuli ulkomaisten sijoittajien rahasampo.
"Lähetysverkko eli Digita oli ennen Yleisradion omaisuutta. Nyt Digita on ulkomaisessa, yksityisessä omistuksessa ja sillä on hallussaan televisio- ja radiolähetysten monopoli Suomessa. Tämä tarkoittaa, että Yleisradio ja kaupalliset mediatalot joutuvat maksamaan sille vuosittain 80–90 miljoonaa euroa – paljon enemmän kuin ne pitävät kohtuullisena."

"... myyntiä alkoi toteuttaa käytännössä Yleisradion demaritaustainen toimitusjohtaja Arne Wessberg. Hänen pääjohtajakautensa (1994–2005) viimeiset vuodet kuluivat suurelta osin digi-tv:n rakentamisessa ..."

Arne Wessberg -mies joka oli synnyttämässä Digitaa ja johti sen myymistä- istuu nykyisin Digitan hallituksen puheenjohtajan pallilla.

Vieläkö joku ihmettelee, miksi Suomella on velkaa 100 miljardia ja työttömiä satoja tuhansia -- ja päivittäin Suomi ostaa velaksi lisää kouluttamattomia, kielitaidottomia työttömiä kehitysmaista.

Poliitikot ottivat kaikkien aikojen surkeimman pikavipin myydessään Digitan ulkomaisille toimijoille, jotta saivat siitä sen verran, että saivat muutaman digitaalisen hilavitkuttimen. Digitan rakentaminen maksoi veronmaksajille paljon enemmän kuin 300 miljoonaa. Digita on poliitikoille semmonen pikavippi, jota pitää maksaa hamaan tulevaisuuteen -- kunnes Suomesta tulee poliitikkojen hellimä kalifaatti.


On erityisesti huomioitava, että myös Fortumin myymä Suomen sähkönsiirtoverkko lähtee varmaan ulkomaisille sijoittajille, koska sen tuotto on vaivaiset 8 prosenttia vuosittain. Suomalaiset ovat maksaneet miljardeja sähkötolpista, muuntajista, maasta, kuparista jne., mutta pankaas kattoen, niin kun Fortumin myymä suomalaisten rakentama verkko on lähtenyt ulkomaille, niin eiköhän joku Fortumin "lilius" sen jälkeen istu tukevasti sen ostajan hallituksessa.

Hmmmm.. Fortumin sähkönjakelun päällikkö Ari Koponen istuu nykyisin Carunan toimitusjohtajana. Kumma juttu, että suomalaisen kansallisomaisuuden myyjistä tulee järjestään ostavan yrityksen toimitusjohtajia?

Kyse on täysin päivänselvästä korruptiosta, johon ovat osallisia kaikki valtion toimielimet poliitikoista tuomareihin, koska hyväksyihin oikeuslaitos 40 prosentin liikevoiton ihan kohtuullisuuden nimissä. Mikähän olisi tuomareiden mielestä kohtuutonta, kun Ruotsinkin digilähetysverkon jakeluhinnat ovat puolet Suomen hinnoista.

Wikipedia: Korkein hallinto-oikeus on 7.5.2012 tekemällään päätöksellä vahvistanut Digitan digitaalisten televisiolähetysten hintojen olevan kustannussuuntautuneita eli perustuvan palvelun tuottamisesta aiheutuneisiin kustannuksiin. KHO:n päätöksen mukaan Digitan hinnat ovat viestintämarkkinalain ja Viestintäviraston asettamien velvoitteiden mukaisia.

Sitten myöhemmin nuo sikailijat oikein kehuvat virheillään ja sanovat, miten virheitä ei pidä pelätä, jotta se pelko ei tukahduttaisi uusien virheiden tekijöitä:
Taloussanomat, 22.9. 2010: Soneran ex-työntekijä: Poltin 40 miljardia markkaa.
Suomen Historia, 3.6. 2012: Sonera - saksalaista ilmaa 4,3 miljardilla.
Mitä olisi tutkittava, 13.9. 2008: GrowHow - liian suuri erehdys kerrottavaksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Suomalainen sisäänrakennettu valkokaulusmafia voittaa kaikki makaronimafiat mennen tullen. Kaikki mafiat osaavat pyörittää suuria siivuja kansantaloudesta, mutta Suomessa harvoin ketään ammutaan ja vain aniharvoin joku herrakansan juoksupoika joutuu lusimaan. Meillä ei ikinä laiteta ketään isoista kähmyistä vastuuseen kansallisomaisuuden haaskaamisesta jms. Jos mummo pöllii kaupasta limpun, siitä kyllä sankiasti sakotetaan. Mistään totuuskomissioista täällä ei kannata edes uneksia, kun systeemi torjuu sellaiset aikeet alkuunsa. Terv. intrigööri