maanantai 25. elokuuta 2014

Poliitikoiden vaatimukset taloussotaa kaikkia vastaan

Pienimuotoinen selvitys kiviplaneetalla elävän kivestärakentaja-otuksen moraalista pehmoiluun verrattuna

Olen huomannut olevani arvoiltani ristiriidassa vallitsevan moraalin kanssa. Ymmärrän sen täysin ja itse asiassa tykkään omista arvoistani, koska tajuan, että jos minulla ei olisi omia arvoja, minä en koskaan olisi voinut tehdä sitä, mitä olen tehnyt ja yhäti teen. Kivilinnaa kukaan ei voisi rakentaa pehmeillä arvoilla eikä pehmeällä moraalilla tai venyvällä oikeuskäsitteellä.

Samoin vaatimattomuus on ehdoton edellytys kivestä rakentajalta, koska ihminen on ristiriidassa kaikkien kanssa, jos hän vaatisi kivirakennettaan varten jotain, mitä tahansa asiaa. Vaatiminen aiheuttaa välittömän ristiriidan kaikkien kanssa, koska vaatija edellyttää muiden olevan häntä itseään varten. Vaativa ihminen on sellainen, jolta puuttuu oma kyky ja tahto vaadittavan asian saamiseen.

Vain vaatimaton ei käy (talous)sotaa kaikkia vastaan
Vain ns. kovilla arvoilla toimiva on aidosti empaattinen

Kivilinnan rakentajan tulee olla rehellinen ilman mitään juksaamista, koska jos ihminen sallisisi itselleen edes valkoisia valheita, niin silloin hän juksaisi itseään myös kivilinnan rakentajana, jolloin se olisi vain pelkkä kiviröykkiä.
Kivilinnan rakentamisessa pitää olla ehdottoman rehellinen eikä minkäänlainen amoraalisuus tai mukautuvat arvot tule kysymykseenkään, joka huomataan siitä, että Suomessa ja ylipäätään maailmalla on vain muutama ihminen, joka on pystynyt samaan -- Jos persoonallisen kivilinnan rakentamiseen ei tarvittaisi korkeaa moraalia ja vaatimattomuutta, niin silloin Suomessa olisi tuhansia ja tuhansia kivilinnoja... (Palkan)vaatijat eivät pysty ymmärtämään vaatimatonta elämää, eikä rakentamaan kestäviä asioita.
Kivirakentaminen on liian vaativaa ja liian kallista sellaisessa yhteiskunnassa, mikä on hukannut kivenkestävät arvonsa ja ottanut tilalle muovailuvahaa, ns. pehmeät arvot. Nyky-Suomi ei ole enää vuosikymmeniin pystynyt rakentamaan mitään kestävää, joka on pehmeiden arvojen näkyvin ilmentymä. Kertakäyttöiset arvot vaativat kertakäyttökulttuurin, joka tuottaa hometaloja ja vaatii ihmisiä pelleilemään, jotta totuus ei paljastuisi. Kivitaloja, kivisiltoja ja kivilinnoja voidaan rakentaa vain impivaaralaisin arvoin.

Pehmeät arvot tuottavat roskarakenteita ja muuta roskaa, koska pehmeillä arvoilla toimiva ei pysty toimimaan oikein. Tehkää vaikka kysely millaiset arvot hometalojen rakentajilla, poliitikoilla ja roskaavilla on, ja menkää aikaisin seuraavana aamuna katsomaan arvojen ulosteita; hometaloja, etuoikeuksia, roskia,...

Kivilinnan rakentajana Kivilinnasta käsin huomaan jatkuvasti, miten poliitikoiden moraali poikkeaa täysin omastani. Rehellisenä ihmisenä minä en voi kutsua poliitikoita moraalisiksi ihmisiksi. Omaa mieltä tutkien ymmärrän, mitä moraali on, joten jos en näe ja huomaa sitä samaa muissa, niin en todellakaan ala maalaamaan mustaa valkoiseksi.
Toisaalta ymmärrän hyvin, että kun poliitikko tutkii omaa "moraaliaan", niin hän luulee, että kaikki muutkin ovat omahyväisiä, ahneita, joiden kuuluukin käyttää omaksi hyväkseen lain porsaanreikiä.

Ja mitä muuta kuin moraalittomuutta voikaan olla semmoisella ihmisellä, joka ei pysty elämään vaatimatonta elämää: Poliitikko, joka vaatii poliitikoiden kuulumista rikkaisiin, ei voi mitään muuta kuin säätää lait rikkaita suosiviksi ja erityisesti sellaisiksi, jotka pakottavat tavalliset ihmiset rikkaiden perseennuolijoiksi.

Pelkkä vaatimus rikkaisiin kuulumisesta on sodanjulistus kaikkia vastaan.

Kaikki poliitikot kuuluvat rikkaisiin. Kaikki poliitikot pyrkivät tekemään lait sellaisiksi, että poliitikot saisivat mahdollisimman paljon etuoikeuksia ja rahaa, jotta heillä säilyisi jatkuva usko siihen, että he kuuluvat rikkaisiin.

Poliitikoiden (jotka kaikki kuuluvat rikkaisin ilman yhtäkään poikkeusta) lainsäädäntä on sotaa kaikkia vastaan. Poliitikoiden lakien säätämisen ylin tavoite on säätää lait tuottamaan maksimaalisesti rikkautta rikkaille. Ainoa asia, joka optimoi lait, on poliitikoiden pelko kansannoususta. Kapinan pelko saa poliitikot viilaamaan laeista edes jotenkuten huorahtavia, eli poliitikot huoraavat äänestäjien kanssa vain sen verran kuin on tarpeen, jotta äänestäjät voivat niukkuuden tarjoustalossa huomata olevansa elossa seuraaviin vaaleihin saakka, jolloin poliitikot tuovat niukkuuden tarjoustalon eteiseen mainoksensa runsauden sarvestaan, joka viedään vaalien jälkeen heti pois näkyvistä.

Rikkaat ovat köyhien kuninkaita

On kaksi asiaa, joita inhoan yli kaiken: Rikkaat ja köyhät. Oikeastaan inhoan köyhiä himpun verran enemmän kuin rikkaita. Molemmat tyypit ovat yhtä ahneita; Molemmat vaativat itselleen suhteessa yhtä paljon, mutta koska rikkaan alkupääoma on suurempi, niin silloin typerykset uskovat köyhien olevan eri lajia kuin rikkaat, koska köyhät kerjäävät euroja verrattuna rikkaiden miljoonakerjäyksiin.

Rikkaat ovat typeriä siksi, koska epärehellisinä heidän on täysin mahdonta ymmärtää asioita: Rikas ei esimerkiksi pysty ymmärtämään omia vaatimuksiaan kerjäämiseksi, koska hänhän ei todellakaan kerjää euroja, vaan vaatii itselleen miljoonia. Rikas siis uskoo olevansa rikas siksi, koska hän on nimittänyt oman kerjäämisensä oikeutetuiksi vaatimuksiksi, kun taasen rikkaan mielestä köyhien kerjääminen ei ole samanlaista vaatimista, koska sillä yritetään saada itselleen vain roposia.

Rikkaat ovat köyhistä köyhimpiä, periköyhiä, koska he kerjäävät enemmän kuin kerjäläiset. Ja koska rikkaiden kerjääminen on automatisoitu lakien tehtäväksi; Rikkaiden ei tarvitse olla hattu kourassa, koska lait tekevät sen (kerjäämisen) heidän puolestaan, ja sitä rikkaat kutsuvat normaaliksi lainmukaiseksi toiminnaksi.

Jos rikas saisi jostain edes himpun verran rehellisyyttä, niin silloin hän ei voisi mitään muuta kuin tunnustaa vaatimisen olevan kerjäämisen synonyymi. Ja älykkäänä rikas huomaisi olevansa moraalinen olento, entinen rikas (periköyhä, suom. huom.), joka ei voisi ajatella edes laillistakaan veronkiertoa.

Epärehellisyys on typeryyttä. Älykäs ihminen ei voi olla epärehellinen ja siksi kivilinnan rakentajaksi voi ryhtyä vain semmoinen, joka ei salli epärehellisyyttä eikä epäoikeudenmukaisuutta, koska myös epäoikeudenmukaisuus on typeryyttä. Jokainen ihminen älyää edellä sanotun, mutta vain aidosti älykäs ei voi olla epärehellinen, a-moraalinen, epäoikeudenmukainen, omahyväinen, ylimielinen, vaativainen eikä ahne.

Aito älykkyys on viisautta. Ihminen, joka älyää asian todellisen arvon, mutta ei tee niin kuin on älynnyt, on vain näennäisen älykäs, jollaista ei tavata muualta eläinkunnasta, koska jopa apinat tekevät niin kuin ovat tajunneet. Näennäisälykkyys on epäinhillisyyttä ja rikos ihmisyyttä vastaan, joka estää  ihmiskuntaa saavuttamasta rauhaa, koska näennäisälykkäät käyvät ahneina ja omahyväisinä taloussotaa kaikkia vastaan.

Olen ajatellut asian sillai, että poliitikoilla ei voi olla joustavat, kumista tehdyt arvot. Joustava asia palautuu samaan muotoon, mutta poliitikoiden arvot jämähtävät joka päivä eri asentoon: Poliitikoiden arvot ovat muovailuvahaa, koska muutoinhan poliitikon sormi väsyisi, jos hän joutuisi koko ajan käyttämään sormivoimaa kumimaisen moraalin jousivoimaa vastaan.

Poliitikot ovat tökänneet arvoihinsa jo niin monta kertaa sormensa, että heidän pehmoarvonsa on kaksiulotteinen taso, josta ei löydy mitään haasteellista korkeutta, kuten kivitalon rakentamista.

Vuosikymmen (29.11. 2003) sitten kirjoitin näin:

LAIT OVAT RIKKAIDEN SATUJA

Koska siis lakiyhteiskunnassa ihmisille on luotu käsitys rikastumisen oikeudesta, ja koska tuo oikeus ei perustu aitoon mahdollisuuteen, silloin lakiyhteiskunta on pelkkä suuri valhe. Kaikki Sinun lakiyhteiskunnalta saamasi oikeudet ovat vain kahle Sinun vapaudellesi. Se on lakiyhteiskunta, joka tosiasiallisesti estää kaikkia olemasta rikkaita, jotta rikkaiden rikkaudet olisivat laillisia. Rikkaat voivat olla oikeudellisesti ja laillisesti rikkaita vain sellaisessa systeemissä, missä köyhät uskovat satuun siitä, että Hekin pääsevät rikkaiksi, kunhan tekevät riittävän kovaa työtään --rikkaiden hyväksi. Sillä rikkaiden rikkaus ei edes perustu työntekoon, vaan vain älyttömien satujen kertomiseen, joita He väittävät aivotyöksi.
Poliitikoiden mukaan lakien säätäminen on rankkaa työtä, jota He eivät pystyisi tekemään, jos Heille ei makseta minimipalkkaa, joka sattuu olemaan monikymmen kertainen Sinun saamaasi minimipalkkaan verrattuna. Mutta tosiasiassa lakien säätäminen on satujen säätämistä ns. laeiksi. Aikuisten sadut ovat lapsille kerrottuja lakeja ja oikeuksia. Jokainen laki on pelkkää satua. Se on pelkkää satua, että lapsi ei mukamas pääse kadun ylitse, jollei noudata lakia. Se on pelkkää satua, että Sinä voisit rikastua miten paljon tahansa. Se on pelkkää satua, että Sinulla on oikeus rikastua omalla työlläsi. Se on pelkkää satua, että Sinun pitää kirjoittaa All Rights Reserved jokaisen työsi alle, jotta Sinulla olisi oikeus tekijänoikeuteen!
Kun lopetat vaatimasta oikeuksia, silloin Sinä olet päässyt vapaaksi Ruususen Unestasi. Kun teet vain velvollisuutesi, silloin rikkaat eivät voi enää rikastua Sinun työlläsi, vaan Sinun pelkkä oma velvollisuudentuntosi elättää Sinun. Kun lopetat vaatimasta oikeuksia, silloin rikkaidenkin pitää alkaa tekemään työtä omilla käsillään. Kun et vaadi oikeuksia, silloin Sinä olet antanut kaikki oikeudet kaikille --laittomasti.
Jos Sinä et anna ilman lakia kaikkia oikeuksia kaikille, silloin Sinun pitää tietysti uskoa lakisysteemiin, jotta Sinä voisit uskoa, että ihmiset ovat syntyneet tänne ilman oikeuksia, jotta Heillä olisi oikeus rikastua miten paljon tahansa --jos He vain uskovat lakisysteemiin.
Onko Sinun täysin mahdotonta uskoa, että systeemi kenties olisi oikeudenmukaisempi silloin, kun rikkaat joutuisivat tekemään ihan oikaa työtä? Nythän on nimittäin juuri niin, että kaikkein rikkaimmat eivät tee yhtikäs mitään työtä. Ja tiedätkös, että se on tämä lakisysteemi, missä vain rikkaimmilla on oikeus rikastua miten paljon tahansa --ilman mitään työn tekoa. Sinun uskosi Sinun oikeuteesi rikastumiseen työnteollasi oikeuttaa rikkaimpien rikastumisen ilman työntekoa! Mitäs tähän sanot?

Lue lisää, geocities.ws/sinenmaa, 01.12. 2003: Maksimipalkka
Lue lisää, geocities.ws/sinenmaa, 30.11. 2003: Minimipalkka

Muutama muu blogeja aiheesta;
AL-blogit, 25.8.2014: Diktaattori
AL-blogit, 25.8.2014: Sananen oikeustajusta
US-blogit, 25.8.2014: Euroa Laura - nyt
AL-blogit, 25.8.2014: Räty ulos
Hirvisaari, 25.8. 2014: Laadutonta
US-blogi, 25.8. 2014: Kuljettajia työttömiksi, nuoria kädettömiksi
US-blogi, 25.8. 2014: Mukavat liksat

Kattos himputti, kuinka gogol auttaa tässäkin asiassa:
Poliitikoiden typeryys kaikessa mielettömyydessään


Ei kommentteja: