maanantai 29. heinäkuuta 2019

Harva ihminen on ajattelija

Minusta on hyvin surullista huomata, miten vähän ihmiset ymmärtävät omista puheistaan. Otetaan esimerkiksi väite, että kaikki uskonnot/kulttuurit ovat yhtä hyviä, samanarvoisia.

Jos kaikki kulttuurit oikeasti olisivat yhtä arvokkaita, niin silloin myös jo ammoin hävinneet kulttuurit olisivat vähintään yhtä hyviä kuin suomalaisuus, tai somalilaisuus. Ihmisuhreja jatkuvasti vaatinut inka-kulttuurikin kelpaisi sinällään nykypäivään, eikä sitä voisi mitenkään moittia tai kritisoida sellainen, joka väittää, että kaikki uskonnot/kulttuurit ovat yhtä hyviä.
Usko kehitykseen vaatii, että koskaan ei saa sanoa kaiken kehittyvän rinnakkain, tasatahtia. Vain semmoinen voi väittää uskontojen ja kulttuurien olevan yhtä hyviä, joka uskoo kaiken olevan ikuisesti samanlaista, ettei mitään kehitystä voi koskaan tapahtua.

Sitä minä vaan ihmettelen, että jos kerta kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä, niin miksi sitten semmoisen sanojat julistavat, ettei impivaaralaisuuteen ainakaan voi palata? Mistä se voi johtua, että impivaaralaisuus ei olekaan yhtä hyvää kuin vaikka islamilaisuus? En keksi mitään muuta vastausta kuin sen, että suurin osa ihmisistä ei lainkaan ajattele, mitä ne puhuvat.

Se, etten ymmärrä suvaitsevaisten ihmisten puheiden tosi merkityksiä, voi tietysti johtua, että olen fossiili. B, 29.7. 2019: Husseinin kotimaassa kaikki hyvin?

Silti en lakkaa ihailemasta vaikka muinaista persialaisuutta, joka sai aikaan suunnattoman kaunista arkkitehtuuria, johon mikään nykyaikainen kulttuuri ei ole pystynyt. Minusta on tyhmää väittää jonkun kulttuurin olevan kaikilta osiltaan huono ja kelvoton. Menneisyydessä on ollut paljon enemmän hyvyyttä, kauneutta ja totuutta kuin nykyisyydessä.
Wikipedia: Persepolis.

Olisi todella mahtavaa, jos nykyaikanakin joku kulttuuri taantuisi niin kauas, että rakentaisi vaikka Kivilinnan, tai maailman mahtavimman kivipylväikön Töölönlahdelle.

PS. Perustuslaissa oleva pykälä uskontojen tasa-arvosta on juuri sellaisten ihmisten puhetta, jotka eivät ole ikinä tutustuneet omaan ajatteluunsa -- filosofisessa mielessä.
On ehdoitta väärin julistaa mikä tahansa uskomus niin  pyhäksi, että sen kritisoinnista saa merkinnän rikostilastoihin. Ylipäätään, kaikki ne pitää julistaa rikollisiksi, jotka vaativat muita ihmisiä uskomaan johonkin uskomukseen.
Juuri siinä laki uskonnonvapaudesta on äärettömän kaukana totuudesta, kun uskonnon kritiikki julistetaan uskonrauhan rikkomiseksi. Miten semmoinen uskomus voi olla mitään muuta kuin typeryyttä, joka vaatii lain suojakseen. Eihän tieteenkään teorioita tarvitse millään tavoin lailla suojata, mutta juuri tieteen teoriat ovat suoneet ihmiskunnalle teknistä tietämystä ja hyvinvointia. Uskonnot kieltävät universaalisen fyysisen todellisuuden, joka jo sinänsä olisi syy laittaa kaikki uskovaiset -ateistit mukaan lukien- super-Seilin saarelle ruttotautisina.
Mitä muuta "hyvää" uskontojen uskomukset ovat saaneet aikaan muuta kuin sen, että niiden suojelusta miljoonat poliitikoiksi itseään tituleeraavat ihmiset saavat politiikan avulla kusettaa veronmaksajia mielin määrin!

Ateistit ovat samanlaisia kuin ne tulokkaat ja moraaliposeeraajat, jotka vihaavat suomalaisuutta: Myös ateistit haluavat tuhota maailmasta kaikkein kehittyneimmän kulttuurin, länsimaalaisuuden. Ateistit rakastavat kaikkea kehitysmaalaisuutta aivan kuten kaikki muutkin, jotka tuntevat olevansa alempiarvoisia.
Ei ole milloinkaan kuultu, että ateistit olisivat samalla tavoin kiivailleet maahanmuuttajien uskomuksia vastaan kuin mitä ateistit kiivailevat länsimaalaisuutta vastaan. Ateistit totisesti ovat pelkkää kehitysmaalaista porukkaa, vailla minkäänlaista järkeä omia puheitaan kohtaan.


Jeesus kirjoitti hiekkaan/santaan juuri siksi, että hän halusi, ettei hänen ajatuksiaan saa pyhittää:
Kuka tahansa, joka tuo julki omia ajatuksiaan on yhtä kuin Jumalan Poika.

2 kommenttia:

Brainleak kirjoitti...

Pitää huomauttaa, että ne olivat impivaaralaisia, jotka rakensivat nykyisen Suomen ja sen hyvinvoinnin, jota voidaan kupata vielä ainakin muutama vuosi.

Kuten Persepoliksen tuhosivat hyvin kateelliset ihmiset, niin samoin nykyaikana kateellisuus toimii täsmälleen samalla tavoin. Kehityksessä jäljessä olevat eivät voi mitään muuta kuin yrittää tuhota kaikki itseään parempi, jotta he voisivat nauttia omasta surkeasta erinomaisuudestaan.

Brainleak kirjoitti...

Väite, että piip (laita piip-sanan paikalle joku koraanista löytyvä lause, jonka suorittamista pidetään ääri-islamismina) ei ole aitoa islamismia, on samaa, jos väittäisi, että ihmisuhrit olivat ääri-inkalaisuutta, eikä ne kuuluneet inkalaisuuteen.