tiistai 2. helmikuuta 2021

Kasvomaskeista kohkataan taas

 YLE uutisissa tänään Eeva Ruotsalainen aloitti uudestaan kasvomaskeista kohkaamisen:

"Kangasmaskista ei ole suojaa käyttäjälle itselleen, vaan se toimii ainoastaan niin, että se voi ehkäistä viruksen leviämistä muihin."

Onko tuo logiikka noin vaikea laji, että ei ymmärrä kasvomaskin käytön suojaavan myös itseä, kun se toinen itse käyttää sitä myös? Että oikeinko asiantuntijat puhuvat yhdelle Itse-ihmiselle - ja sitten sivulauseessa he muistavat, että oho, sen Itsen maskin käyttö ei tosin suojaa Itseä, mutta kyllä niitä muita? Mitä ne muut sitten ovat, jos ei ihan itsejä?

Kasvomaskien asiantuntijat ovat tulleet maksamaan veronmaksajille tähän mennessä ehkäpä jo 10 miljoonaa. Tänäkin aamuna HUS-lääkäriasiantuntija selitti työajallaan varmaan tunnin kasvomaskien käyttöä ja sen lisäksi YLE maksoi hänelle esiintymispalkkioina monta satkua. Lisäksi selittelyn hintaa nostaa monta sataa kokouspalkkioina, kulukorvauksina ja muina luontaisetuina.

Eikä pidä unohtaa sitäkään menoerää, joka seuraa siitä, kun 2000 toimittajaa joutuu käyttämään päivittäin monta tuntia työaikaansa repiessään juttuja kasvomaskeista. Senkin ajan he voisivat käyttää vaikka raportointiin Hampparilaakson varpusista. Eivät ne TV-yhtiöiden sähkölaskut ja lähetysmaksut Digitalle ihan ilmaisia ole ja metsääkin pitää kaataa hehtaaritolkulla, että kasvomaskien kuvia voidaan työntää ihmisten koteihin paperisina.

Pitää muistaa myös roska-autojen kuskien rehkimistä, kun he joutuvat umpihankien läpi työntämään kasvomaskiraportteja roska-auton perän kitaan. Viimeiseksi nostan sen, kun miljoonat ihmiset joutuvat kuuntelemaan ja lukemaan maskitiedotteita, jolloin he eivät pysty keskittymään töihinsä koko loppupäivänä.

Jos teidän asiantuntijoiden on taas ihan pakko sekoittaa kansalaisten päät tuolla vähän tyhmällä maskien käytön ohjeistuksella, niin voisitteko te tehdä sen vapaa-ajallanne ja mieluummin ilman toimittajien läsnäoloa? Joku Hampparilaakso sopisi vallan mainiosti asiantuntijoiden areenaksi sölköttämään selviä faktoja.

Jos saataisiin tarkat tilastot, keitä on sairastunut ja missä osoitteissa, niin sekin auttaisi ihmisiä pitämään maskia ainakin sellaisten talojen ohi kulkiessaan.

Ei kommentteja: