sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Populistien kyky hallita

Onhan se vaan kumma, miten ns. vanhat puolueet julistavat, että jos perussuomalaiset pääsisivät valtaan niin he eivät osaisi hallita, ja Suomen asiat menisivät päin peetä.

Samaan aikaan vanhat puolueet kautta maailman ovat olleet kaatamassa monia kymmeniä vuosia vallassa olleita -länsimaiden aiemmin tukemia- hallituksia ja luottavat täysin siihen, että niiden hallitusten vastaiset mielenosoittajat pystyvät hallitsemaan maitaan paremmin kuin länsimaiden yhteistuumin kaatamat hallitukset.

Nytkin parhaillaan jopa Suomen ministerit ovat julistamassa Gaddafille lopputiliä, ja ylistämässä, miten aavikon beduiineista tulisi heille loistava hallituskumppani maailman valtaeliitin salaseuroihin.

Kysymys kuuluu Katainen, Halonen, Stubb ja Kiviniemi, että uskotteko todella Timo Soinilla & kumppaneilla olevan vähemmän tietoa politiikasta kuin tuolla Libyan aavikon beduiineilla? Voisiko olla asia todella niinkin, että Suomen nykyiset hallituspuolueet ovat pelottelijoita ja tökeröiden graffittien maalaajia kansakunnan seinille.

Hienostipa koko Suomen hallitusppoppoo on vuoron perään käynyt halailemassa maailman diktaattoreita. Mutta kun niiden diktaattoreiden kansat hieman heristävät nyrkkejään, niin Suomen vanhojen puolueiden poliitikot alkavat heti populisteiksi ja julistavat olevansa valmiita yhteistyöhön tavallisten ihmisten kansa, joilta puuttuu oikeesti kaikki kokemus politiikasta.
Samaan aikaan Siuomessa vanhat puolueet jopa uhkailevat tavallista kansaa, mitä sille tapahtuu, jos kansa valitsee väärin, eli tekee saman, mitä joku kehitysmaakansa...

Kun kuukauden kuluttua koko Europoppa julistaa hysteerisenä, että Suomen kansa äänesti väärin, niin tulen sitten uudestaan muistuttamaan ihmisiä siitä, miten Euroopan johtajat ovat aina olleet syleilemässä diktaattoreita ja nostamassa valtaan uskonnollisia fanaatikkoja -- ja kieltämässä oman kansansa.

Ei kommentteja: