maanantai 28. maaliskuuta 2011

Palkkiotoimikunta sai palkkionsa

Valtiovalta perusti palkkiotoimikunnan miettimään,
maksaako valtiovalta liian suuria palkkioita konsulteilleen:
"Työryhmän tuli arvioida valtionyhtiöiden palkkiopolitiikkaa. Ryhmän valitsivat omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) ja omistajaohjausosaston päällikkö Pekka Timonen.


Palkkiotoimikunnalle oikein alleviivattiin, että herranjestas;
missään nimessä selvityksen tulos ei saa olla jättipalkkioita moittiva:
Ryhmää asetettaessa sen jäsenille tehtiin selväksi,
että työstä saa laskuttaa vapaasti.
"
Palkkiotoimikunnan selvitys todisti, ettei valtiovalta maksa liian suuria palkkioita, ja selvityksensä todisteeksi valtiovalta maksoi palkkiotoimikunnan kolmelle jäsenelle mielettömän suuret palkkiot:
Talouselämä: Ministerin pulasta pelastaneille hurjat korvaukset: "Markku Pohjolan johtama asiantuntijaryhmä totesi loppuraportissaan, että Suomessa ei ole koettu olennaisia ylilyöntejä palkkiojärjestelmien toimeenpanossa."

Täytyy vaan ihmetellä, että mitä järkeä on maksaa yhtään mitään sellaisille, joilla jo juoksee palkka? Olen täysin varma, että kyseisen palkkiotoimikunnan jäsenet saavat muutenkin huippupalkkaa, joten luulisi, että jos he tekevät jotakin työtä työajallaan, niin silloin minkä tahansa työn ansio sisältyy jo siihen varsinaiseen palkkaan. Koska jos ihminen on erikoistunut jollekin alalle, niin hän ei voi olla pätevä mihinkään muuhun.

Nyt palkkiotoimikunta teki muutaman tunnin töitä työnantajansa työajalla ja vaati muutaman tunnin työstä kymmeniä tuhansia euroja. Selvästikin kyseisen toimikunnan jäsenet syyllistyivät työajan väärinkäyttöön, eli he rosvosivat työnantajaltaan palkkaa, vaikka he tekivät omia viraabelihommiaan

Julkinen hallinto on Suomessa suunnaton möhkäle; lähes miljoona ihmistä saa palkkansa verovaroista. Silti valtiovalta katsoo, ettei sen palkkalistoille ole päteviä ihmisiä, joten valtiovalta pitää palkkalistoilleen vielä jumalatonta määrää freelancervirkamiehiä, konsultteja, joille pitää maksaa jumalattomia palkkioita:
Talouselämä: Valtio pulittanut neuvonantajille melkein viisi miljoonaa.

Mutta! Ei edes tuo ole vielä mitään, vaan nyt julkishallinto vaatii, että myös maahanmuuttajien tulee työllistyä verovaroilla; maahanmuuttajilta ei edes edellytetä mitään pätevyyttä, riittää, että he ovat maahanmuuttajia ja mielellään sitten vielä muslimeja tai homoja, niin johan verovarat alkavat virrata oikeaan suuntaan.
Mediaseuranta: Helsinki haluaa tuplata maahanmuuttajatyöntekijöiden määrän
YLE: Maahanmuuttajaehdokkaita yhä vain kourallinen
Blogi, 6.2. 2013: Edustajien palkat-Palkkiotoimikunta

Ei kommentteja: