keskiviikko 23. elokuuta 2017

Uskonnot ovat ihmisyyden haittaohjelmia

Ihminen syntyy maailmaan puhtaalla ihmisen käyttöjärjestelmällä:
Tekniikan Maailma, 9.11. 2017: Tutkimus: Ihmiset eivät synny uskovaisina, vaan kyse on jostain muusta.

Pieni ihminen on verrattavissa mielensä osalta Google Androidiin:
Google julkaisee niin sanottuja referenssiälypuhelimia, joihin on asennettu täysin puhdas Android ilman mitään laitevalmistajien bloatware-ohjelmia. Googlen Nexus- ja Pixelpuhelimet ovat olleet suosittuja nörttien keskuudessa juuri siksi, ettei niiden mukana tule mitään sellaista appsia, joka toimisi älypuhelimen käyttäjän mielestä haittana.

Myös puhtaaseen Androidiin voidaan asettaa erilaisia käyttäjän tahtomia sovellusohjelmia. Mutta monesti niiden appsien mukana tulee kaikenlaista mainos- ja haittaohjelmaa.
Samoin ihmislapsen on hyvin vaikeaa oppia jokin uusi asian ilman, että valtio ja ihmettelynsä lopettaneet vanhemmat tyrkyttävät sen mukana lapselle jotain haitta-ohjelmaa, jonka he väittävät olevan huippujuttu.
Hyvin harvoin kukaan ihminen väittää puhtaan ihmisen olevan paras, vaan useimpien mielestä ihmisestä tekee hyvän jokin ihmislapseen pakotettu haitta. Kun mietin asiaa, niin huomaan, etten tunne yhden yhtäkään ihmistä. joka pitäisi uskonnotonta ja puolueetonta ihmistä huippuna. Ihmisen ikään kuin odotetaan olevan saastutettu jollakin uskonnolla, ja poliitikoksikin pääsevät vain sellaiset,  jotka sokeasti pitävät omaa ideologiaansa maailman ainoana pelastajana, joka on tyypillistä jokaiselle uskovalle myös.
Uskonto on ihmislapsen puhtaaseen ihmisen käyttöjärjestelmään asennettu haittaohjelma. Ihminen ei saa syntymässään edes ideologiaa, puolueellisuutta, hermostonsa virtapiiriksi, vaan mikä tahansa ideologia asentuu ihmiseen vain, jos ja ihmislapsi on lopettanut ihmettelyn.
Ihmettely on ihmisen käyttöjärjestelmään langoitettu "antivirusohjelma", jonka ihmisen Luoja on asentanut kaikkien ihmisten hermostoihin, että ainakin muutama ihminen jokaisessa sukupolvessa voisi välttyä haittaohjelmilta: uskonnolta, puolueellisuudelta, ahneudelta jms. Ihmettely pelastaa ihmiskunnan.

Sattuneesta syystä Suomessa on ollut vallalla ihmettely. Täällä ihmiset ovat varjeltuneet monilta niiltä haittaohjelmilta, joita muualla on uponnut viattomiin lapsiin kuin näkymätön ja hajuton häkä varomattomaan ihmiseen. Suomessa ei esimerkiksi ole kovin suuria tuloerojakaan, koska suomalaisista suuri osa ihmettelee sitäkin.
Suomalaiset ovat kylähullua kansaa, joka tykkää satasella kaikenlaisista hulluista jutuista ja ajatuksista. Eukonkanto, suopotkupallo ja monet muut kylähullut ideat ovat peräisin jonkun ihmettelijän aivoista.

Ihmettelevien otusten Suomi on nyt saanut mainetta jopa moraalisuudeltaan:
Tässä on on annettu selvitys sille, miksi suomalaiset eivät pidä ateisteja sen moraalittomimpina kuin uskoviakaan: Ihmettelijä ei nimittäin voi väittää ateistia sen moraalittomammaksi kuin uskovaakaan.
HS, 16.8. 2017: Ateistia pidetään moraalittomampana kuin uskovaa, paitsi Suomessa.

Tiede.fi, 22.8. 2017: Jopa uskonnottomat yhdistävät moraaliset rikkomukset ja ateismin. Suomalaiset olivat poikkeus: täällä ateisti ei ole sen moraalittomampi kuin uskovainenkaan.

Blogi, 23.8. 2017: Poikkeuksetta kaikki uskovaiset ovat harhaoppisia.
Jos haluaa olla moraalinen ihminen, niin silloin se onnistuu vain ja vain siten, että tekee itse elämänsä päätökset ilman mitään pyhää ohjekirjaa. Kaiken sortin uskovaiset ovat valemoraalisia. Heidän moraalinsa ylärajan asettaa heille heidän pyhät uskomuksensa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kasvatus-ja-aika.fi/site/?page_id=442