sunnuntai 20. elokuuta 2017

Empatiatesti: Oletko suvaitsevaisuuden puolustaja?

AL, 20.8. 2017: Vihaa vastaan: Jaakko Hämeen-Anttilan koskettava kirjoitus väkivaltaa vastaan Turun terroriteon jälkeen:
"Suomen on näytettävä, että sillä on rohkeutta puolustaa suvaitsevaista yhteiskuntaansa niin terroristeilta kuin muiltakin ääriryhmiltä."
Suvaitsevaisuutta ei voi puolustaa, jollei ole valmis menemään suvaitsemattomien joukkoon oman kulttuurinsa edustajana. Se ei ole suvaitsevaisuutta mennä toisen kulttuurin keskuuteen ikään kuin valeasussa, toiseksi pukeutuneena, vaan se on pelkkää pelkuruutta ja  äärimmäisen typerää alistumista suvaitsemattomuudelle -- semminkin, koska silloin ihminen ei kuitenkaan sydämeltään ole käännynnäinen.

Suvaitsevaisuuden ensimmäinen käsky:
"Sellaista uskontoa älköön kutsuttako rauhanuskonnoksi, jonka harras uskovainen ei pysty suvaitsemaan ja rehellisesti kättelemään toisenlaisen kultuurin piirissä elävää lähimmäistään."
Suvaitsevaisuuden toinen käsky:
"Älä vaadi ihmistä olemaan joku muu, koska olet silloin tappanut ihmisen, jos hän ei saa olla vapaasti sitä, mitä on."
Onko suvaitsevaisuus rauhanuskonnon synonyymi?
Järkevän ihmisen on mahdotonta kutsua sellaista uskontoa rauhanuskonnoksi, suvaitsevaisuudeksi, joka vaatii ihmistä pukeutumaan tiettyyn asuun. Pyydän, että ainakin Suomen suvaitsevaisuutta puolustavat naisministerit testaisivat Rauhanuskonnon suvaitsevaisuuden heittämällä valtion heille ostamat abayat ja muut säkit jätteisiin. Samoin olisi ihan kiva, jos sellaisia ei kutsuttaisi rauhanuskoviksi, jotka eivät pysty uskomuksiensa takia kättelemään lähimmäisiään.

Blogi, 20.8. 2017: Rauhannationalismi vastaan Rauhanuskonto

Pieni empatiaharjoitus:
Voi olla yllätys suvaitsevaisille, että maailmassa tosiaan on paljon uskontoja, joiden uskovaisina he eivät voisi olla suvaitsevaisia. Jos sinä suvaitsevainen haluat tietää, minka uskonnon uskovaisena juuri sinä et voisi olla suvaitsevainen, niin yritä kuvitella itsesi hartaaksi muslimiksi, esimerkiksi vaippapa jonkun islamistisen maan suurlähettilääksi Suomen itsenäisyyspäivän juhlaan, Presidentinlinnaan.

Viisaan ihmisen on äärettömän helppoa olla empaattinen; kuvitella itsensä toisen asemaan.

Suvaitsevaisuuden puolustaja ei voi hyväksyä suvaitsemattomuutta, kuten sitä, että suomalaista vaadittaisiin luopumaan perinteistään, tai vaadittaisiin pukeutumaan tietyllä tavalla, jotta toinen voisi esittää mukasuvaitsevaisuuttaan. Kun vain suvaitsevaisuususkovaiset saataisiin tunnustamaan faktat rauhanuskonnoista, niin maailma olisi kaikille paljon parempi.

OM, 20.8. 2017: Turusta seurasi: Suomalainen on suomalaisen vihollinen?
US-puheenvuoro, 20.8. 2017: Miksi Alan Salehzadehia sensuroidaan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jaakko mätä-paskala on joukkomurhaajien yhteistoimintahuora.Hänen kaltaisensa torakat ovat avustaneet,edistäneet,tukeneet,suojelleet,mahdollistaneet ja aivan suoraan valehdelleetkin paapomiensa vihollistaistelijoiden puolesta.Hänen puheillaan ei ole mitään arvoa.Turku oli sotatoimi ja hän on mohammedin tiltu jota tulee sellaisena vastaan tullessa kohdella...