keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Valta ja sen ihminen

Kun puhutaan, että Islam tekee sitä Islam tekee tuota, niin kuka silloin tekee ja mitä? Tai kun puhutaan, että Suomi tekee budjettiin leikkauksia, niin kuka silloin leikkaa?

Valta on aina henkilöitynyttä. Mikään kone ei voi voi omata valtaa. Kun ihmisellä on valtaa, niin silloin hän ei voi olla rehellinen.
Valta ja rehellisyys ovat toisensa poissulkevia.

Vallan käyttäminen edellyttää aina narsistista persoonallisuutta, vallan halua yli muiden. Vain vallanhaluiset saavat valtaa ja pääsevät valtaan. Vallanhaluiset eivät voi mitään muuta kuin käyttää valtaa siten, että he ovat aina etusijalla kaikissa vallan päätöksissä.

Epärehellisyys saa valtaa pitävät salaamaan vallan todelliset motiivit. Päättäjien perustelut kansalle minkä tahansa asian salailusta ovat itse asiassa psykologista torjuntaa, joka saa aikaan valtiaille vallan käytön oikeutuksen. Jos kaikki olisi avointa, niin kukaan ei voisi väittää tekevänsä arvokkaampaa työtä.

Päättäjien, pappien ja muiden rikkaiden työn arvokkuudelle ei siis ole mitään todellista perustetta, vaan he haalivat rahaa ja varallisuutta itselleen vain siksi, että he eivät pysty rehelliseen ajatteluun. Ja ihminen ei pysty olemaan rehellinen niin kauan, kun hän vaatii itselleen valtaa; ihminen voi olla rehellinen vain silloin, kun hänellä ei ole valtaa; kun ihmiseltä puuttuu tyystin vallan himo,
jonka psyykkinen tunnusmerkki on ahneus,
jonka psykiatrinen tunnusmerkki on narsismi,
jonka fyysinen tunnusmerkki on kykenemättömyys elää "punamultaisessa mökissä".

Ihmiskunta ei voi saavuttaa rauhaa niin kauan, kun vallanhimoisten; sairaiden annetaan päästä valtaan. Vallan perusta on salailu. Salailun työrukkanen on taasen epärehellisyys, valhe. Tästä syystä johtuu, että vain valkoisiin valheisiinkin mieltynyt joutuu julkishallintoon päästyään välittömästi osallistumaan salailuun, jolla valta virroittaa itselleen kansan työn. Valta joutuu antamaan kansalle vain sen verran muruja, jolla kansa pysyy suhteellisen rauhallisena; valta optimoi valtion rikkaiden yksityiseksi etujärjestöksi.

Nimike julkishallinto on irvikuva siitä vallasta, joka nimittää itseään julkishallinnoksi. Kun julkisuus pääsee vaikkapa eduskuntaan seuraamaan istuntoja, niin sitä ennen vallanhimoiset ovat jo tunkeutuneet syvemmälle vallan rakenteisiin. Kaikki julkishallinnon päätökset perustuvat salaiseen valtaan, joka on ylin vallan elin. Julkishallinto on salaisen vallan kulissi.

YLE: Työssä vaikuttaminen voi olla turmioksi mielenterveydelle Suomeksi: Valta turmelee, koska se on sairaus.
HS: Helsingin valtapuolueet tukevat kohuttua lakkautuslistaa Suomeksi: Valta ei koskaan leikkaa itseltään mitään, koska valtiaat ovat sairaita.

Ei kommentteja: