perjantai 4. toukokuuta 2012

Arvoliberaali maapallolainen

Tämä kirjoitus on tuotu Jyrki Kasvin US.blogista otsikolla Kuka minä olen?, missä Jyrki Kasvi sanoo olevansa ensisijassa maapallolalainen ja suvaitseva arvoliberaali.

Meillä on tämä ikävä matematiikka. Sillä voidaan laskea vieläkin ikävämpiä tilastoja. Tilastoilla on taasen ikävä taipumus korreloida realiteettien kanssa. Jokin syy sille pitää olla, miksi kaikki maat eivät ole niin hyviä kuin Suomi. Ikävää, mutta tilastoista selviää, mikä on se perimmäinen syy, miksi meillä on kehitysmaita ja miksi suomalaiset eivät vielä ole enkeleitä, vaikka ymmärtääkseni vihreät haluavatkin olla enkeleitä, jotka jakavat suomalaisten rahat maailmalle ja ...

Sari: "Näillä tilastoihin perustuvat listauksilla maiden paremmuusjärjestyksestä on viihdearvo."

Minusta tilastot ja maahanmuutto ovat kaksi eri ilmiötä -- samasta asiasta; kumpikaan ei ole viihdettä, vaan kertoo jostakin todellisesta; että Suomi on planeetankin mittakaavassa houkuttelevampi vaihtoehto kuin maapallolaisuus tai arvoliberalismi;

Eivät tänne tulevat ihmiset ole arvoliberaaleja, eivät myöskään maapallolaisia, vaan heidän tulonsa syynä on arvovalinta, ja täällä heistä useimmat haluavat elää kotimaansa kansalaisina, ei-suomalaisina. Esimerkiksi Suomi on muslmien taivas, joka merkitsee sitä, että Suomessa muslimien ei kuulu elää suomalaisina, koska silloin tämä ei voisi olla muslimien taivas!

Ja vitsi on siinä, että Vihreät jopa edellyttävät, että maahanmuuttajat eivät missään tapauksessa suomalaistu, koska muutoin monikulttuurisuus ei voisi pysyä. Jos maahanmuuttaja kotoutuu, niin se tapahtuu vastoin suvaitsevaisten tahtoa, eli arvoja.

Sari: "Ei silti, varmasti joissain maissa on helpompi elää kuin toisissa. Mutta miten tämä maavertailu liittyy tähän aiheeseen eli identiteettiin, erilaisiin ryhmiin samaistumiseen - Kasvin esittämään kysymykseen: Kukahan minä olen"

Kyllä vihreiden pitää kysyä sitä asiaa heiltä, jotka ovat tulleet tänne vihreiden ajaman politiikan seurauksena. Mielestäni Vihreät eivät ole uskottavasti arvoliberaaleja, maapallolaisia, jos he mainostavat maailmalle, että tulkaa tänne Suomeen, täällä on hyvä asua ja saatte täällä ilmaisen perusturvan ja kaikki. Tsot tsot. Ei saisi mainostaa Suomea hyvänä/anteliaana maana, jos haluaa olla arvoliberaali/maapallolainen.

Aito maapallolainen asuisi vaikka Somaliassa ja pitäisi sitä yhtä hyvänä paikkana Impivaaran kanssa. Minä en oikein vielä päässyt perille, kuka arvoliberaali tai maapallolainen on? Aito maapallolainen sanoisi maahanmuuttajille, että voitte yhtä hyvin asua kotimaissannekin, koska tilastot ovat viihteellisiä ja Suomi ei ole sen parempi maana kuin Kreikkakaan. Missään tapauksessa arvoliberaali ei keräisi rahaa edes veroina, eikä sitä myöskään jakaisi.

Aito maapallolainen ei  voi pitää Suomea hyvänä maana siksi,
että suomalaiset ovat itse rakentaneet tästä maasta maailman parhaan maan.

Arvostaisin kovasti maapallolaisuutta, jos sen sanoisi joku kehitysmaalainen asuen kehitysmaassaan. Täällä Suomessa maapallolaisuus ei imartele ainakaan minua, älyllisenä olentona

Vihreä ei ole värinä liberaali, väriliberaali.
Arvoliberaalin vastine värien maailmassa olisi läpinäkyvä, väritön, hajuton ja mauton, niin kuin ilma. Ainiin?
Mitä arvoja vihreät kannattavat? Arvoliberaaleina heille sopii varmaankin myös perussuomalaiset arvot - ja väriliberaaaleina sinimusta.

Arvoliberaalius toimii samalla tavalla kuin tuuliviiri, kaikki ilmansuunnat käy; kaikki arvot käyvät. Ei poijjaat tuollaisella asenteella voida ajaa muualle kuin karille. Jopa tuulella toimivaa venettä pitää välillä luovia.
Mutta luonnon ja ulkomaalaisten puolustaminen ei ole arvovapautta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://suolasuinen.blogspot.com/2010/08/kokoelma-sanontojen-muunnoksia-ajan.html