sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Vastuullisuus vaatii viinaa

Otan olutta jatai punaviiniä pari lasillista päivässä -- koska tutkimuksienkin mukaan se on hyväksi terveydellä -- koska minä olen itse vastuussa itsestäni. Olisin vastuuton, jos jättäisin tieteelliset faktat huomiotta. Yhteiskunta toimii vastuutomasti, jos se työllistää tutkijoita, joiden tutkimustuloksia ei sitten saisikaan käyttää ihmiselämän paranteluun.

Olisi vastuutonta politiikkaa esimerkiksi vaatia nollatoleranssia liikenteeseen, kun tieteellisesti tutkimukset todistavat pienten viina-annosten olevan ihmiselle hyväksi. Jos valtio vaatii ihmisiä ottamaan vastuuta omasta elämästään, niin silloin valtio ei voi vaatia ihmisille täysraittiutta mihinkään elämäntilanteeseen.

Ihminen ei voi toimia vastuullisesti, jos häntä kielletään elämästä terveellistä elämää. Jos ihmisiltä kielletään alkoholi, niin silloin vähintä, mitä valtio voisi ihmisen hyväksi tehdä, on antaa ihmisille yhtä helppo elämä, mitä poliitikot ja muut rikkaat saavat köyhien hyysättävinä. On ehdottomasti väärin, että valtio rikkaiden yksityisenä etujärjestönä kieltäisi ihmisiltä terveelliset elämäntavat vedoten esimerkiksi siihen, että ne aiheuttavat rikkaille kustannuksia. Rikkaat saavat kaikki rikkautensa vain valtion lakien ja verojen kautta, joten heillä ei ole mitään  oikeutta urputtaa viinan juonnista, joka on tutkitusti terveellistä.

Nollatoleranssi ei ole järkevää politiikkaa silloin, kun punaviini on todettu terveelliseksi. Ihmisten olisi mahdotonta olla vastuullisia omasta elämästään, jos heidän verensä alkoholipitoisuus pitäisi olla nolla. Samoin poliitikoiille pitää sallia eduskunnan täysinstuntoon janojuomaksi punkkupullo, koska muutoin politikko toimisi edesvastuuttomasti jos hän jättäisi sydämensä herran huomaan.

Lääkärilehti: Vain oikea punaviini suojaa sydäntä
Tiede: Punaviinissä pitkän iän yhdiste
Tohtori: Näiden 13 superruoan kannattaisi ehdottomasti kuulua ruokavalioosi
Raikas: Punaviini – alkoholiteollisuuden suuri(n) huijaus
Sundqvist: Punaviini on terveellistä

Ei kommentteja: