maanantai 10. lokakuuta 2016

Suhoin Suomi-loukkauksen lopullinen selvitys

Ilmatilaloukkaukset selvitetty
HS, 7.10. 2016: Miten Hornetit saivat venäläishävittäjät kiinni niin nopeasti? ”On ihan selvää, ettei tätä yhdellä tai kahdella koneella hoidettu”

Monet ovat ihmetelleet, miten kummassa Suomen hornetit olivat heti Suhoi-hävittäjien siivellä, kun ne tulivat Suomen ilmatilaan. Selitys on niin yksinkertainen, ettei sitä moni pysty komplikaatioissaan uskomaan, mutta uskottava se vaan on:

Suomen horneteissa on transponderit, eli hornetit näkyvät ruotsalaisessa Flight Radar 24 -kartassa. Venäläiset seuraavat kyseistä sivua nähdäkseen, missä päin suomalaiset lentelevät. Kun venäläiset sitten näkivät, että nyt hornetit ovat ihan rajalla, niin Venäjä lähetti niiden seuraksi pari Suhoi 29-hävittäjää.

Kaikki tapahtui siis täysin päin vastoin kuin on kerrottu; Ne olivat venäläisiä koneita, jotka tulivat hornettien siivelle. Venäläiset ihan ystävällisesti tulivat näyttämään koneitaan, kun niistä täällä Suomessa kohistaan koko ajan. Komeastihan venäläiset suhoit poseerasivat suomalaisille, ei sinä mitään, mutta.


Ei kommentteja: