maanantai 14. syyskuuta 2009

Vastuunkantajat

Onko virkamiehillä ja poliitikoilla itsellään minkäänlaista vastuuta?
Vastaus ei voi olla myönteinen, koska he vahtivat muiden työn vastuullisuutta, mutta kuuna ikuisna kukaan päättäjä ei ole joutunut vastuuseen päätöksistään --samalla tavalla kuin vaikkapa rekkamies, tai palomies, joka joutuu uhraamaan jopa terveytensä ollakseen vastuullinen.

Tavallinen työntekijä on vastuullinen jo lupauksistaan hoitaa työnsä kunnolla, kun taasen poliitikot ja virkamiehet ovat vapauttaneet itsensä kaikista lupauksistaankin! Ministeriksikin rupeava poliitikko laittaa oikein salamavaloissa sormensa Raamatun päälle luvaten hoitaa valtiota yhteisvastuullisesti ilman yksityisen ja puolueellisen edun tavoittelua (vaikka Raamatussa lukee täysin selvästi, ettei saa vannoa, ja uskonto pitäisi olla jokaisen yksityisasia ja valtion tulee kuulua yhtäläisesti kaikille.) - mutta välittömästi ensimmäisistä hallituksen iltakouluista ja saunailloista alkaen he vähät välittävät kokonaisuudesta, ja pitävät uskontoa yhteisenä, mutta valtiota rikkaiden yksityisenä etujärjestönä.

Palomiesten sivutöiden uteluissa ei todellakaan ole kyse mistään muusta kuin julkishallinnon vastuuttomuudesta. Sillä jos julkishallinto olisi oikeesti itse vastuullinen, niin silloin ensinnä syyniin joutuisivat virkamiesten ja poliitikkojen sivutyöt -- ja ansiot - ja eläkeiät!
On verrattoman typerää päätöksentekoa laatia lait siten, että kevyttä -tai jopa olematonta työtä tekevät laitetaan ensinnä eläkkeelle!

On aivan käsittämätöntä, että hyvin palkatut johtajat vahtaavat työkseen alipalkattuja vastuunkantajia! Se on verorahojen tuhlausta jos mikä.

Eipä todellakaan poliitikoilla ja virkamiehillä ole raskaat työt, kun on aikaa vahtia muiden laillisia sivutöitä, joita ei tehdä edes pimeesti. Sen sijaan omia sivutöitä julkishallinto ei pysty vahtimaan juuri siksi, koska julkishallinnon hoitaminen ei vaadi minkäänlaista vastuullisuutta; jo viranhoitajaehdokkaina he ainoastaan valehtelevat; antavat täysin tyhjiä lupauksia, miten he järjestävät kansan asiat kuntoon -- mutta sitten kun on päässyt nauttimaan erityiseduista korkealla palkalla ilmaisasumisessa ja verottomilla sivutuloillaan ja ilmaisella tekniikalla, niin sitten alkaakin pelkästään kateellinen muiden vahtiminen (Jos palkanvaatijan pankkitili vain kasvaa huolimatta elinkustannuksista, niin silloin palkkaa maksetaan tyhjästä!)

On erityisesti huomioitava se seikka, että palomiesten sivutöiden vahtaaminen todistaa kiistattomasti, että palomiesten työ on ehdoitta arvokkaampaa ja tuottavampaa kuin poliittiset työt ja kuntien hallinnolliset työt. Tämä siis julkishallinnosta päin katsottuna.

Ei kukaan voi kritisoida ja katsoa järjellisesti sellaista, jota arvostaa! Olisin puolueellinen kritisoimaan julkishallintoa, jos arvostaisin nykyistä politiikkaa, joten minähän en sinänsä arvosta yhtäkään poliitikkoa tai virkamiestä, vaan katson tätäkin asiaa pelkästään järjellisestä näkökulmasta, josta katsottuna on todellakin kiistaton totuus, että julkishallinto pitää palomiesten työtä paljon vastuullisempana ja suuremmassa arvossa kuin hallinnollisia töitä - juuri siksi, koska hallinnon työntekijät voivat vapaasti tehdä päivisin mitä tahansa sivutöitä, eikä yksikään hallinnon työntekijä näe niiden tekemisen olevan haittana viranhoitamiselle ja sen vastuunkannolle,
mutta palomiesten sivutöitä katsotaan herne nenässä!

Ei ainoastaan virkamiehet ja poliitikot ole vapaita tekemään päivisin sivutöitä, vaan sen lisäksi heillä on kaiket päivät aikaa soitella verorahoilla yksityispuheluitaan ja joutavan päiväisiä puheluitaan, koristella toimistojaan ja hankkia niihin verorahoilla sukupuuttoon kuolevista puista tehtyjä huonekaluja (kts. Miljardin euron mies ) ja uusinta uutta teknologiaa, jonka hyötykäyttö jää minimiin siihen asti, kun ne parin vuoden kuluttua ovat vanhentunutta teknologiaa.

Julkishallinnon tietokoneisiin ei saa asentaa edes SETI-näytönsäästäjää, joka luppoaikana (virka-aikana, suom. huom.) etsisi kaikkeudesta älyllisyyttä. Internet: Seti Home

fi.Wikipedia: Perusturvarikos

Iltasanomat: Palomiehet tyrmistyivät sivutöidensä kyttäämisestä

Ajassa Nyt: Talentia vaatii lakia rikkoville kunnille uhkasakkoja

Iltalehti: Kansanedustajien kännykkälaskut salataan yhä

Ei kommentteja: