tiistai 15. syyskuuta 2009

Katainen arvostaa lamarakkautta

Mitäs ihmettä minä eilen, 14.9.2009 tänne kirjoitinkaan? Muistaakseni kirjoitin jotakin semmosta, että rikkaat osaavat arvostaa ilmaistyötä vasta silloin, kun he ensin ovat ahneudellaan saaneet maailman kirjat sekaisin!

Tulin muuten juuri kotia kivilinnasta. Veivasin siellä kolme niin suurta kiveä, ettei semmoiseen pysty yksikään puolueuskovainen, kuten esim. valtiovarainministeri Katainen.

Heti kohta tietokoneen auettua huomasin ilokseni, miten poliittinen eliitti tottelee kiltisti minua; Katainen todisti jopa ennakko-odotuksiani täydellisemmin, minkälaisia sekopäitä poliitikot ovat, lainaus Iltalehdestä:
"Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen (kok) vetoomus lähimmäisenrakkauden tarpeesta työttömyyden kasvaessa kuumensi opposition tiistaina eduskunnan budjettikeskustelussa."


Ei sitten Katainenkaan osannut vedota lähimmäisen rakkauteen silloin, kun hän vaati itselleen lisää liksaa ja etuisuuksia ja ilmaisia matkoja ja uudet tietoliikennelaitteet ja lisäksi taisi vaatia senkin, ettei häneltä saa sitten udella, mihin hän valtion kännykkällä soittelee (Kts seuraava kirjoitukseni).

Luulisin ainaskin, että valtionvarainministeri on avainasemassa silloin, kun on kyse vaikka poliitikkojen yksityisistä puhelinlaskuista valtion kännykällä. Voi tietty olla, ja varmana onkin, että valtiovarainministerille poliitikot ovat tosi halpoja, joten heidän kuluistaan ei tarvitse välittää varsinkaan laman aikana...

Odotan innolla, milloin Katainen vaatii myös poliitikoilta lähimmäisen rakkautta todistavia tekoja, kuten esim sellainen pieni juttu, että poliitikot voisivat osallistua säästöihin myös.

Mutta, kuten se on jo nähty, niin milloinkaan rikkaat eivät vaadi itseltään minkäänlaista lähimmäisen rakkautta. Rikkaiden typeryys on totta tosiaan niin täydellistä, että he osaavat ainoastaan vollottaa (jos rikkailta vaadittaisiin varoja valtion kassaan), että rikkaita on niin vähän, ettei sieltä suunnalta tule juuri mitään säästöjä, lainaus:
"Eduskunnan päällystön mukaan mukaan nyt vain säästetään verorahoja, kun edustajilta ei vaadita kuitteja matkakuluista tai kakkosasunnoista. Samoja vapauksia – kulukorvausten suuruudesta puhumattakaan – ei tietenkään ehdoteta heille, jotka kansanedustajien palkkiot maksavat."


Ei pitäisi olla niin pirkuleen tyhmä, että vaatii lähimmäisen rakkautta vasta huonojen aikojen tultua! Mutta eipä poliitikoilta voi vaatiakaan semmoista, mitä heillä ei ole. Tässä on kyse samasta asiasta, että poliitikot pomppivat vasta sitten, kun sanotaan: Pompi pompi.

Jyrki Katainen ei siis itse ajatellut lainkaan lähimmäisen rakkautta, vaan sen vaatiminen oli häneltä täysin automaattinen reaktio siihen, kun häneltä loppui puolueideologiset konstit, joilla rikkaat voisivat selvitä laman yli ilman, että heidän täysin mieletön luulo jatkuvasti voimassa olevasta ansionkehitystakuusta ei murtuisi.

Köyhät kykkyyn, ja jos sekään ei auta, niin sitten köyhiltä pitää vaatia lähimmäisen rakkautta, koska rikkailta ei sitä koskaan löydy.

Iltalehti: Perehdy Raamattuun, Katainen!

Savon Sanomat: Sosialisti löi porvaria Raamatulla

Tietokone: Kansanedustajat haluavat vapautuksen omista päätöksistään

MTV3: Vihreiden varapuheenjohtaja: Palkoista puhuttava korruptiovaaran vuoksi

Helvetin Puutarha: Kansanedustajien suurempi palkka ei vähennä korruptiota

Blogi: Pompi Sauli pompi

Ei kommentteja: