tiistai 29. syyskuuta 2009

Vanhaselle postia

Maan tapana on, että jos poliitikko jää kiinni korruptiosta, niin posti tuo het'pikaa laskun, joka hoidetaan vaihvihkaa pois. Aamulehti: Vanhanen lupaa selvittää tänään talolaskunsa

Marja Tiura maksoi lentolippunsa vasta sitten, kun siitä kerrottiin julkisuudessa. Ja monet muut, ehkäpä suurin osa rikkaista hoitelee maksuasiansa vastaavasti. Rikkaat eivät siis maksa yhtään mitään, ennen kuin heiltä vasiten laskua tivataan.

Nyt paljastui, että hartiapankkirakentaja Matti Vanhanen on saanut suuren erän rakennustarvikkeita omakotitaloaan varten, mutta jotenkin se laskupuoli on jäänyt taasen hoitamatta, vaikka ihmisen pitäisi asemassaan tajuta talouden päälle.

On muuten kerrassaan täysin käsittämätöntä, miksi kansa ei halua tajuta sitä, että rikkaille mikään ei maksa yhtään mitään. Rikkaat rikastuvat kaiken aikaa, eikä mikään hankinta koskaan keskeytä rikkaan rikastumista. En siis pidä rikkaita syyllisinä heidän rikkauksiin, vaan heidän ainoa vikansa on ahneus, joka estää tehokkaasti järjen käytön, mutta jolla laaditaan lait ahneutta suosiviksi.

Järki ja ahneus ovat toisensa poissulkevia;
Reason (Common sense) and Greed are mutually exclusive


Rikkaiden rikastumisen mahdollistaa täysin typerät äänestäjät. Sillä pitää olla todellakin aivoidiootti, kun ei tajua sitä tosiasiaa, että rikkaiden rikastuminen -kaikissa olosuhteissa- estää myöskin rikkaita ajattelemasta taloudellisesti.

Otetaan nyt vaikka tuo Matti Vanhanen, joka vollottaa, ettei kukaan tekisi pääministerin hommia sillä palkalla, vaan isänmaan asialla tässä ollaan. Ensinnäkin, pääministerin homma on Vanhaselle pelkkä sivubisnes. Sillä ottaessaan vastaan pääministerin palkkaa, hän samaan aikaan ottaa vastaan myös kokouspalkkioita, kulukorvauksia, ilmaisia matkoja, ilmaiset kännykät ja tietokoneet ja internetit, ilmaisia rakennustarvikkeita, .... Vanhanen, kuten joka ikinen muukin poliitikko, luuhaa päivät pitkät muualla kuin työpaikallaan.

Miten on mahdollista, että esimerkiksi kokoukset eivät sisälly pääministerin palkkaan. Miten hitossa on mahdollista, että työajalla pitää duunarille maksaa palkkiota siitä hyvästä, että siirtyy istumaan toiselle tuolille?

Koska yksikään rikas ei pysty elämään taloudellisesti, niin silloin on täysin mahdotonta, että rikkaat pystyisivät edes ajattelemaan taloudellisia juttuja. Joka ikinen rikas elää ylivarojensa -- ja sitten rikkaat pitävät ylivarojen elämistään perusteena sille, että he tarvitsevat lisää rahaa, lisää kulukorvauksia, suurempia kokouspalkkioita, ilmaisia asuntoja, ilmaisia rakennustarvikkeita, lisää sihteereitä.

Voi perkunas vieköön. Milloin te tunarit; äänestäjät alatte ajattelemaan? Milloin te tajuatte sen, että valtaan ei koskaan saa äänestää sellaista, joka mainostaa itseään tai joka muuten vaan esittää haluavansa valtaa, kuka milläkin pirun verukkeella.
Äänestäkää vain sellaisia, jotka ovat olleet vähintään kaksikymmentä vuotta ruumiillisessa työssä! Kansanedustajuuden tulee olla kansalaisvelvollisuus, josta ei voi kieltäytyä. Samaan tapaan kuin maanpuolustaminenkin on.
Vaihtoehtona on se, että te odotatte, milloin pääministeri ilmoittaa maksaneensa kymmenen vuotta sitten "ostamansa" rakennustarvikkeet. Ja myöskin seuraavat ministerit toimivat täsmälleen samoin.


Iltasanomat: Vanhanen: Siitä piti tulla normaali lasku

Iltasanomat: Yle: Rakennusliike maksoi Vanhasen talomateriaaleja

Aamulehti: Vanhanen lupaa selvittää tänään talolaskunsa

Uusi Suomi: Vanhasen ja Halosen säätiöille jättilasku?

Yle Silminnäkijä: Matin talot

Blogi: Kansanedustajien sivutoimet

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoista tietoa