perjantai 18. syyskuuta 2009

Stupid keppihevonen

Milloin poliitikko tietää olevansa hölmö? Tietääkö poliitikko olevansa hölmö, kun hän eduskunnassa tekee päätöksiään?

Kun miespuolinen poliitikko paljastuu ketkuksi, niin hän vetoaa ihmisyyteensä; minäkin olen vain ihminen. Miehille ihmisyys on ainoastaan keppihevonen, jolla on hyvä ratsastaa julkisuudessa julkisesta hölmölästä salaisiin paikkoihin, joissa voi taasen kuvitella olevansa jumalia...

Sen sijaan, kun nainen paljastuu äijämeininkiä ihannoivaksi akaksi, niin hänen keppihevosenaan on hölmöys.

Ihminen ja hölmöys ovat poliitikoille vitsi; He ovat omasta mielestään ihmisiä ja/tai hölmöjä vain silloin, kun heidän typeryytensä on ilmiselvää myös rikkaita ihannoivalle medialle: Media (lehdet, televisio ja radio) ei näe poliitikkoja alastomina arjessa, jolloin poliitikot ovat tietenkin hölmöjä myös ja tekevät täysin hölmöjä, eli rikkaita -kuten mediamoguleita- hyödyttäviä päätöksiään.

Jeesuskin olisi kateudesta vihreä, jos todella olisi niin, että poliitikot pystyvät olemaan hölmöjä vain silloin, kun heidän töppäyksensä saa enemmän kuin viisi millimetriä palstatilaa. On erityisen painokkaasti sanottava, että tämänkin vaalirahakohun paisuminen ei johdu mediasta, vaan se tapahtuu luonnonlain mukaan; media ei vain voi olla puhumatta tästä, jolloin on selvää, että lisää ja lisää kohua kertyy joka päivä...

Uskon ja tiedän, että hölmöys on ihmisessä hieman pysyvämpi ominaisuus mitä media ja poliitikot uskovatkaan. Olisi täysin absurdi ajatus, että hölmöksi paljastunut poliitikko olisi jo seuraavana aamuna eduskunnassa täysin viisas! Tai että mies, joka on edellisenä päivänä vollottanut medialle olevansa vain-ihminen, olisi seuraavana päivänä ihminen edelleen.

Ei todellakaan noin. Mies, jolle ihmisyys on vain keino päästä irti typerästä tilanteestaan, on myös seuraavana päivänä yhtä typerä. Vai loppuiko Kanervan hölmöilyt yhteen kertaan, vai saiko Matti nyt vihdoinkin elämänsä kumppanin?

Koska mukavanoloinen tiimi-Tiura vetosi hölmöyteensä, olisi kansan kannalta onnetonta, että hän saisi edelleen jatkaa hölmöilyään.

Helsingin Sanomissa oli sivun kokoinen juttu rakennustyömailla meneillään olevasta äijämeiningistä. Sopisi muuten sellaisen meiningin arvostelijoiden itse rakentaa talo ei-äijämeiningillä. On erityisen raskauttavaa rakennustyömiesten äijämeiningin arvostelijoille juuri se, että he eivät näe mitään "äijämeininkiä" hallinnossa!

Juuri se todistaa hallinnon olevan kalttaaltaan hölmöyden läpitunkema, kun sieltä käsin muka voidaan opastaa rakennusmiehiä paremmin, miten elementit tulee saada oikeaoppisesti paikoilleen.

Jos todella virkamiehiä ja poliitikkoja vituttaa rakennusmiesten epäortodoksinen toiminta, niin olisi ihan mukavanoloista, jos julkishallinto ensin siivoaisi oman pesänsä ns. äijämeiningistä. Silloin ehkäpä julkishallintoon ja mediaankin tulisi myös tietoa siitä, että hölmöilyä on päätöksentekijöissä myös vaalien jälkeen.

Varmasti konkreettista työtä tekevienkin asenne muuttuisi ratkaisevasti, jos vain Suomen politiikasta poistettaisiin äijämeininki. Mitä isot edellä sitä pienet perässä!

Aamulehti: Tiura: "Olen ollut hyvälaatuinen hölmö"
Uusi Suomi: Uusi paljastus: Näin läheisiä ovat Tiura ja Nova
Aamulehti: Työmaiden turvallisuus on Suomessa Albanian tasolla
Blogi, 4.3. 2014: Tekosyiden topten

Ei kommentteja: