tiistai 22. syyskuuta 2009

Kansanedustajien sivutoimet

"Kaikkonen sanoo, että hän ei ollut tietoinen Nuorisosäätiön jakaman vaalituen laajuudesta eikä sen määrästä, vaikka olisi pitänyt olla."
Pomon pitäisi tietää, mitä firmassa tapahtuu. Pomon tietämättömyydelle voi olla vain yksi syy; typeryys! Sivutoimiset poliitikot ovat täysin pihalla kymmenien tuhansien eurojen jutskista. Ei juma, Kaikkonenkaan ei pystynyt edes naulaamaan aikoinaan seinälleen 23000 euron tauluja, vaan vei ne kellarikomeroon. Sama asia kuin eräs, joka maksoi lentolippunsa vasta sitten, kun sitä julkisuudessa kyseltiin!

Kansanedustajan pitää olla helwatan typerä, jos hän tieten tahtoen ottaa sivutöitä -- ja sitten vollottaa, ettei tiennyt, mitä sivutyön hoitamiseen kuului! En muuta voi oikein enää sanoa, että helvatin äänestäjät! Ettekö te perkuleen tunarit jo ymmärrä, että sellaisia ei tule missään tapauksessa äänestää, jotka mainostavat itseään!

Kansanedustaja Kaikkonen -kuten joka ikinen muukin kansanedustaja- on täysin syyntakeeton. Se yksinomainen syy, miksi kansanedustajat toimivat typerästi, on juuri siinä, että äänestäjät ovat niin suatanan typeriä! Jos tai kun vain äänestettäisiin sellaisia, jotka eivät millään tavoin mainosta itseään, niin silloin meillä ei voisi olla vaalirahoitussotkuja eikä edes kansanedustajien sivutoimien typeryyksiä, koska yksikään viisas kansanedustaja ei ota mitään sivuvirkaa, eikä vaadi itselleen edes valtuustopaikkaa.

Ainiin! Tietty se, miten typerät äänestäjät vollottavat, että silloin ei saada päteviä, jos ei voida äänestää medianäkyvyyden perusteella. Helvatan typerykset! Kuka tahansa taviksista on monin verroin viisaampi ja pätevämpi edustamaan kansaa kuin nuo mediapellet!

Aidossa demokratiassa jokainen rehellinen kansalainen joutuu olemaan vuorollaan yhden kuukauden kansanedustajana, kun täyttää kuusikymmentäviisi vuotta. Noin suurin piirtein. Toinen hyvä demokratia olisi parannettu painos Sveitsin parhaimman kantonin kansanvaltasysteemistä. Kun kansalainen tiedostaa, että hän on yhtä hyvä kansanedustajana kuin kuka tahansa muukin, niin hän ei silloin vieraannu politiikasta:
Sveitsiläiset ovat poliittisesti aktiivisempia kuin muiden maiden kansalaiset, ja he tietävät jopa Euroopan Unionista enemmän kuin EU:n kansalaiset!
Nykyisin kansalaiset vieraantuvat poliitikasta juuri siksi, että he ensin äänestävät typeryksiä valtaan, ja sitten sanovat, ettei kiinnosta... Ajatelkaas sitä mahdollisuutta, että te itse äänestäisitte kansanäänestyksellä suurista asioista, jolloin todellakin olisi hieman hankalaa vieraantua poliitikasta, kun ensin pitää selvittää itselle, mistä pitää äänestää...!

Talouselämä: Oy Suomi Ab on konkurssikypsä
Uusi Suomi: Kaikkonen ulos pomon paikalta
Taloussanomat: Tyrväinen: Älä syytä pankkiiria, syytä poliitikkoa
Savon Sanomat: Merisalo: Häkämies vaikutti Nova-tukiin
Iltalehti: Kukkasrahasto-säätiö tuki kahdeksaa keskustanuorten ehdokasta
Taloussanomat: Jo toinen ero tänään vaalirahakohun vuoksi
Iltalehti: Matti Vanhaselle junailtiin yli 23 000 euroa ilman Nuorisosäätiön hallituksen hyväksyntää
Kauppalehti: Nova-kestit Santahaminan saunassa - Häkämies isännöi pistooliammuntaa

Ei kommentteja: