sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Pomojen palkat

Julkinen hallinto (valtio, kunnat ja kuntayhtymät) työllistävät Suomalaisista noin 10 prosenttia. Luku on suurempi, kun lasketaan mukaan myöskin julkisen hallinnon eläkeläiset. Veronmaksajat joutuvat elättämään siis reilusti yli puoli miljoonaa; vajaa miljoona suomalaista elää veronmaksajien rahoilla!

Poliitikot ovat jo julistaneet, ettei lama koske heitä millään tavoin; Pomot eivät alenna palkkojaan. Samaan aikaan pomot säästävät; poliitikot säästävät ottamalla pois heikommassa asemassa olevilta, siis heiltä, jotka eivät ole valtion loisia.

Nyt tällä viikolla pomot päättivät vähentää omaishoitajien korvauksesta kolmanneksen?
Omaishoitajien korvauksen leikkaaminen onkin tässä se, joka pelastaa poliitikot laman vaikutuksilta, koska nyt he voivat edelleen typerissä kuvituksissaan uskoa, ettei pomojen palkkojen alennuksella ole mitään vaikutusta laman hoitoon....

Mitäpä, jos hieman laskettaisiin: Julkisen hallinnon työntekijöiden keskimääräinen palkka on jotain 5000 euroa kuukaudessa, joka kerrottuna 12 x 500 000 tekee 30 miljardia euroa. Suomeksi: Valtion budjetista menee suurin osa julkisten virkojen palkkoihin, eikä tässä ole mukana valtion ja kuntien eläkkeet.
Eläkkeitä maksetaan nykyisin vuositasolla noin 20 miljardia euroa, josta kolmanneksen maksaa julkinen hallinto. kts. linkki alla
Jos poliitikot alentaisivat julkishallinnon palkkoja yhtä paljon kuin he alensivat omaishoitajien korvauksia, eli kolmanneksen, niin silloin valtio säästäisi ihan oikeasti!

Poliitikot säästävät nippeleissä, mutta heillä ei ole minkään valtakunnan rohkeutta puuttua valtion kassakriisin todelliseen ongelmaan, eli siihen, että julkisen hallinnon työntekijät elävät yli varojensa, jota he pitävät perusteena ahnehtia koko ajan lisää.



Helsinki.FI: Helsingin kaupunki on maan suurin työnantaja

IltaLehti: Pomot eivät alenna PALKKOJAAN
KELA: Eläkemenot Suomessa lähes 20 miljardia vuonna 2007

Iltalehti: "Kukaan ei jää pääministeriksi palkan takia"
Tiede.fi: Valtion ideologian luonne
HS: Valtio rahastaa tonteilla
Talouselämä: Sijoittajat ovat elukoita
Iltalehti: Papukaija löi asiantuntijat sijoittajana

Ei kommentteja: