Toista se on muissa ammateissa: "Kunnallinen työmarkkinalaitos aloitti selvitystyön palomiesten sivutöistä kertomatta siitä palomiehille itselleen," kertoo Savon Sanomat.
Mitähän tuostakin pitäisi kirjoittaa? Ensinnä tulee mieleen sellaista, että pomot pyrkivät jälleen kerran keräämään lisää rahaa, jotta heidän oma ansiokehitys ei missään oloissa vaarantuisi. Mitä väliä onkaan palomiehillä, joilta vaaditaan huippukuntoa 65-vuoden eläkeikään asti!
Toiseksi on helppoa huomata, että päättäjiä ei lainkaan huoleta heidän itsensä tekemät sivutyöt, kuten hallintoneuvostoissa istumisen.
Kolmanneksi tämän otsikon alle sopii erinomaisesti se näkemys, miten johtajat eivät vaadi pätkätyöläisille varhaiseläkettä -- mutta auta armias, kun poliitikko ei tulekaan valituksi, niin sitten kyllä kelpaa varhaiseläke:
Jos palomies ei pärjää ammatissaan 65-vuoden eläkeikään saakka, niin poliitikkojen mielestä hän voisi siirtyä johonkin toiseen ammattiin. Se sama idea ei kuitenkaan koske kuntien ja valtion johtajia, vaan he voivat alkaa nostaa eläkettä jopa kolmissa kymmenissään - ja samaan aikaan tehdä sivubisnestä, kuten puhua pälpättää jonkun seurojentalon vessassa ja vaatia siitä itselleen puhujanpalkkiota, jotta puolueelle tulisi verottomia sivutuloja.
Palomiesten sivutoimien selvityksen syyksi sanotaan se, että sivubisnekset saattaisivat vaikuttaa negatiivisesti itse palo- ja pelastustyön tekemiseen... Mielenkiintoista. Sillä samassa yhteydessä selvisi sekin, että palomiehet ovat itsekin keskuudessaan pohtineet, miten sivutyöt vaikuttavat päätyöhön.
Kysymys siis kuuluu, että ovatko poliitikot koskaan olleet huolissaan siitä, että heidän sivubisneksensä vaikuttaa negatiivisesti kansalaisiin? Vai onko todellakin niin, että poliitiikojen mielestä poliitikkojen ja johtajien sivutöillä ei kertakaikkiaan voi olla edes teoriassa mitään negatiivista vaikutusta?
Edellisen täysin järjettömän oletuksen lisäksi poliitikot laittavat kerralla koko lääketieteen uusiksi; he uskovat, että tressi aiheuttaa syöpää; Poliitikot ovat huolissaan siitä, että he voivat saada aivosyövän siksi, että he ovat buukanneet ITSE aikataulunsa uppotäyteen!
Kehtaavat mokomat vielä vollottaa, että he joutuvat olemaan jopa viikon poissa kotoa, ja että sairastaminen on eduskunnassa rankempaa; Tässä on ollut muutama sairaustapaus, missä edustajat ovat olleet kuukausia poissa ns. työstään ja täydellä palkalla...
Ei todellakaan ole ihme, että poliitikoilta ei löydy ymmärrystä esim rekkamiehille, merimiehille tai matka-asentajille, jotka joutuvat olemaan kotoa poissa jopa kuukausia, ja joiden työ on monin verroin vastuullisempaa kuin mikään pykälien vääntely konsanaan voi olla.
Jos vaikka ennen yhteisten-asioiden-hoitamisen -virkaansa ihminen olisi ollut vaikka merimiehenä, niin ei taatusti valittelisi sitä, että joutuu olemaan poissa eduskunnan kahvilasta ja- bodysalilta jopa viikon!
Kansanedustajat voisivat joskus kuvitella, millaista keskustelua vaikkapa telakkatyömiehet harrastavat työhönsä liittyvistä sairauksista: "Sitä tässä miettii, että kun tämä työ (partyilu, juhliminen, edustaminen, suom. huom.) on niin stressaavaa. Levon määrä ja itseensä satsaaminen jää vähäiseksi", Paula Sihto.
Voi hitto, minkäläisiä lälläreitä siellä "huipulla" tosiaankin on? Luulisi, että huipulle pyrkivät vain huippukuntoiset, jotka eivät valita vähästä ja itke pienistä. Eihän vuorten huipullekaan pääse vollottamalla, mutta näyttää todellakin siltä, että mitä kovempi valittaja sen persompi hän on loisimaan yhteiskunnan huipulla.
Kaikesta todellakin huomaa, että poliitikot eivät ole olleet päivääkään oikeissa töissä, vaan vain väännelleet papereita.
Iltasanomat: Tabermannin sairaus pani edustajatoverit mietteliäiksi
HS: Kuntatyönantaja selvittää palomiesten sivutöiden määrää
Iltalehti: Työnantaja tutki salaa palomiesten verotietoja
IltaLehti: Vanhasen ykköshallitus ei luonut yhtään työpaikkaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti