sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Sairaat hallitsijat

Varastoduunarit: Keinottelu ei ruoki nälkäläisiä. Le Monde diplomatique:
Ensi kertaa historian aikana yli miljardi ihmistä menee nukkumaan vatsa tyhjänä.
Uusi Suomi 21.2. 2011: ”Emme enää tunnista maapalloa vuonna 2050”

Hallitsijat hallitsevat, koska muuta he eivät osaa, ja koska hallinto on turhuutta. Hallinto ei koskaan tee hyvää ihmiselle; kaikki hallitsijat ovat lähtökohtaisesti ahneita, joiden ahneus (rahajuoppous) vain pahenee
hallinnan aikana.

Rahan hinnan aleneminen on ahneiden elinehto; yksikään hallitsija ei voisi lisätä omaisuuttaan, jos raha olisi arvokasta. Hallitsijat saavat rahan arvon alentumaan säätämällä lait suopeiksi rikkaille, koska hallitsijaksi voi pyrkiä vain sellainen, joka on jo saanut tartunnan ahneudesta; jokainen poliitikko pitää itsestään selvänä, että poliitikoiden, lainsäätäjien ja virkamiesten pitää kuulua rikkaisiin.
Yksikään poliitikko ei voisi ajatella sellaista, että politiikka olisi kutsumusammatti, jolloin poliitikoille kuuluisi sama palkka, jolla he palkitsevatkin muutkin, joita he kutsuvat kutsumusammattilaisiksi.

Politiikka ei ole poliitikoiden kutsumusammatti, eli poliitikot eivät ymmärrä mitään hallinnosta. Poliitikot yrittävät korvata ahneudella sen, että heillä ei ole mitään ymmärrystä, miten älykäs olento järjestäisi hallinnon. Ihminen juo viinaakin vain siksi, ettei hän ymmärrä elämää. Elämää ymmärtävä ihminen ei voi olla himoriippuvainen aineellisuudesta, kuten viinasta tai rahasta.

Rikkaiden joukosta käsin mitään järjellistä perustetta ei kuitenkaan voida antaa sille, miksi hallitsijoiden pitäisi kuulua rikkaisiin. Ulkopuolisin silmin katsottuna ainoa peruste, jolla hallitsijoiden kuuluminen rikkaisiin voidaan selittää tyhjentävästi, on se, että muutoin maailmassa ei olisi tuloeroja, ei rikkaita eikä köyhiä - koska köyhyys on rikkaiden järjen köyhyyttä.

Mitään periaatteellista eroa ei ole esimerkiksi Libyan johtajian ja Suomen johtajien ahneuden välillä. Se, että Suomen hallitsijoilla on pienempi kuppi, ei tee tyhjäksi sitä, että sitä kuppia on täytetty ahneudella ja oman edun tavoittelulla, jolla kaikki muutkin hallitsijat kuppejaan täyttelevät.

Hallitsijat väittävät aina, että jos heille annettaisiin täydellinen valta niin he saisivat kaikki kuntoon. Nytkin SDP, Vihreät, KePu ja Kokoomus julistavat kukin erikseen, että jos vain pääsisi valtaan, niin Suomen asiat olisit tip top. Mikään ei kuitenkaan muutu, olkoon vallassa sitten yksittäinen puolue tai monen puolueen hallitus, koska jokainen puoluejohtaja on pelkästään ahne, eli sairas.

Miten muutoin kuin sairaudella voidaan kuvailla vaikkapa Pohjois-Korean johtajuutta. Sama pätee niin Libyaan kuin Suomeenkin.

Voi tietysti olla, että johtajien ahneus on välttämätön evolutiivinen prosessi, joten en menisi siksi nimittämään hallitsijoita aivan hulluiksi, mutta sairaiksi kyllä heidät tunnistaa helposti. Jos alkoholismi on sairaus, niin silloin myöskin muut riippuvaisuudet -rahariippuvaisuus mukaan lukien- ovat sairauksia.

Antakaa parantuneiden hallita,
sanoi muuan ahneiden teloittama tavis jo 1980 vuotta sitten.
Tosin Suomenkin hallitsijat yrittävät "teloittaa" kaikki ne, jotka jollakin tavoin uhkaavat nykyistä ahneutta; Vanhat puoleet kilvan maalaavat piruja seinälle siitä, mitä Suomelle tapahtuu, jos kansa äänestää väärin.

Olkoon miten on, mutta nyt maailmassa tapahtuu kaikkialla jonkinlaista hallinnon paradigman muutosta; katson, että Suomen poliittisen kentän muutos on sitä samaa prosessia, jolla kumotaan muitakin diktatuureja näinä päivinä, kuten Tunisian ja Egyptin diktaattorit kumottiin. Perussuomalaisten nousu johtuu siitä, että suomalaiset ovat lähtenyt liikkeelle samalla tavoin kuin kansalaiset muissakin maissa, paitsi Ruostissa.

Vielä muutama viikko, ja ehkäpä Suomessakin on sitten kumottu puoluediktatuuri, kun perussuomalaiset toivottovasti saavat vallan. Jesajan kommentaari vaaleihin, 20.2. 2011 (Jes 1:23), (Jes 10:1—2
Aiemmin mulla ei ole ollut mitään vaihtoehtoa äänestämisessä; nyt on vihdoinkin tullut oikea vaihtoehto keskiaikaiselle puoluediktatuurille, joten ilman muuta aion äänestää joko perussuomalaista tai muutosta ja sillä tavoin osallistun suomalaiseen mielenosoitukseen hallintoa ja sen ahneutta vastaan.

Varmaa on vain se, että jos nykyinen hallinto jatkaa, niin mikään ei muutu; nykyiset poliitikot eivät nosta sormeakaan keinottelijoita vastaan, koska keinottelijat kuuluvat rahan arvon alentajiin, joihin kuuluvat kaikki hallitsijatkin; rikkaat kuuluvat rikkaiden joukkoon.

Tekniikka&Talous 16.2. 2011: Maailmanpankki: Ruoan hinnan nousu syynä 44 miljoonan ihmisen köyhyyteen
Taloussanomat: Starbucks-pomo: Kallis kahvi on keinottelijoiden syytä
YLE 20.2. 2011: Maailmanpankki: ruoan hinta vaarallisen korkealla
Wikipedia: Bengalin nälänhätä (1943)
Uusi Suomi: Diktaattorilla jopa 70 miljardia piilossa: ”Ei voida viedä”
Verkkouutiset: Tunisian ex-presidentti kätki rikkauksia palatsiinsa
HS: Turvallisuuslähde: Mubarak piilotti rikkautensa viimeisinä vallanpäivinään
Iltasanomat: Berlusconin tulot kasvoivat reilusti

Ei kommentteja: