maanantai 14. helmikuuta 2011

Amerikkalainen tapa

Ei hyvää ystävänpäivää.

Ystävänpäivä on kuulemma peräisin Amerikasta asti.
Haluutteko kuulla sen alkuperän?
No, kerron sen teille ihan vaan ystävällisyydellä.

Kuten tiedetään, niin amerikkalaiset ovat kautta lähihistorian, aina Uudelta Ajalta saakka, kunnostautuneet toinen toistensa kiusaajina. Amerikkaan muuttaneilla oli hirveä himo vallata itselleen maasta parhaimmat paikat. Ahneus sai heidät jopa murhaamaan kuudestilaukeavilla toinen tosiaan.

Sitten tuli mukaan vielä kultakuume ja öljylähteet, jotka yhdessä maan valtauksen ja orjuuden kanssa sai amerikkalaiset aivan sekopäiksi. Kun sekopäisyyttä oli kestänyt jo jonkun aikaa joku heistä huomasi, miten hirveän huono omatunto hänellä oli, kun piti heitellä naapureita isoilla kivillä, koska Amerikassa kaikki on niin suurta, joten hän aatteli, että olisi hieman mukavampaa, jos hän edes yhtenä päivänä heittäisi "ystäviään" vähän pienemmillä kivillä kuin muina vuoden päivinä.

Pienten kivien päivä sai nopeasti kannatusta ja se tapa levisi muutamassa vuodessa koko valtakuntaan.

Kun vuosien myötä amerikkalaiset peittivät asvaltilla yhä suuremman osan maitaan, niin heidän oli hyvin vaikeaa enää löytää pieniä kiviä. Amerikan asvaltoinnin aikana Vanhalla Mantereella paperinjalostus oli kehittynyt huippuunsa. Suomesta lähetettiin Amerikkaan valtavasti kartonkia ja paperia.

Lopulta muuan amerikkalainen hoksasi, että he voisivat korvata pienet kivet kartongin palasilla. Niinpä he alkoivat lähettelemään toinen toisilleen kartongin palasia pienten kivien heittelyn sijaan. Sarkastisesti amerikkalaiset kirjoittivat kartongin palaan happy Valentine's Day -- sen muistoksi, kun he aikoinaan kiusasivat mr. Valentinia pienillä kivillään niin paljon, että hän otti ja kuoli.

Kun siis tänään muistat ystävääsi, niin vietä sitä sen kunniaksi, kun sinun ei enää tarvitse heittää ystävääsi kivillä, vaan kiven sijaan voit heittää häntä kortilla.

Eläköön suomalainen puu ja tietotaito, joka teki kortin heiton mahdollisuudeksi kivien heittelyn korvaajana. Onneton se kansa, joka ei tätä vielä huomaa.

PS. Suomalaisilla ei ole huonoa omaa tuntoa, jotta he oikeesti tarvitsisivat ystävän päivää, koska suomalaisten ei ole tarvinnut heitellä toinen toisiaan kivillä. Koska olemme luonnostamme ystävällisiä toinen toisillemme joka ikinen päivä, niin Luoja on siksi siunannut Suomea kovin kivisellä maaperällä.

Kivinen maaperä on taasen ollut meidän siunaukseksi, koska se on saanut meidät sisukkaiksi. Huomataan siis se totuus, että kun Luoja on siunannut meitä kivien paljoudella, niin se onkin ollut meidän parhaaksi, koska olemme heti huomanneet, ettemme saisi kivittämällä kiviämme koskaan loppumaan

Toista se on muissa maissa, joilla on kiviä niin vähän, että he joutuvat käyttämään nekin vähät kivet kanssaeläjiensä kivittämiseen. Sen pituinen se.

Ei kommentteja: