torstai 2. joulukuuta 2010

Ehdotuksia rikkauden poistamiseksi

Kävinpä tuossa eduskunnan lisärakennuksen auditoriassa, missä kokousteltiin yhteisseminaarin nimellä köyhyyden puolesta.
Seminaariin oli saatu köyhiä sen verran, että heitä riitti paneeliksi asti. Kokouksen puheenjohtaja, YLE:n Merikanto, esitti heti alkuun köyhille kysymyksen, mitä köyhyys on, miten pärjäätte köyhinä.

Mulle tuli heti mieleen, että kysymys on esitetty täysin väärille henkilöille; Paneelissa olisi pitänyt olla heitä, joita on tapana tituleerata rikkaiksi. Sillä yleisen uskomuksen mukaan rikkaat ovat tämän maailman viisaita, joten onhan se varsin tyhmää kysyä köyhiltä, mitä köyhyys on, koska heiltä ei voi mitenkään saada asiaan viisasta vastausta. Ehdotuksia:
Koska se on täysin kaiken perustelun ulottumattomissa oleva -kyseenalaistamaton- uskomus, että vain rikkaat pystyvät hallitsemaan valtiota, niin silloin se on valtiopetos vaatia köyhiä vastaamaan kysymyksiin, joita mahdollisesti käytettäisiin lainsäädännässä rikkaita, eli valtiota vastaan. Sillä köyhä ei voi antaa sellaista vastausta, jolla valtio saataisiin optimoitua vieläkin paremmin rikkaille.

Asia olisi tismalleen sama, jos Suomen poliitikot kysyisivät muslimeilta, miten valtiota hallitaan oikein! Ei Suomi voisi olla maailman ykkösmaa islamilaisilla opeilla, eikä köyhyyttä poisteta sillä, että asiaa kysytään väärältä taholta; Köyhät ovat kertakaikkisen ulalla siitä, miltä köyhyys tuntuu!

Jos köyhyyteen halutaan puuttua, niin rikkaille on tehtävä jotakin.


Se ei ole oikein maksaa kansanedustajille perustoimeentulorahaa suurempaa palkkaa, jos kansanedustajat eivät itse tiedä, mitä köyhyys on, miten köyhyys koetaan,...
Näitä ajattelin siinä hetkessä. Uskalsin jatkaa omaa ajatteluani, koska poliitikot eivät ole vielä keksineet, miten estetään väärinajattelu: Vimeistän siinä vaiheessa katsoin, että seminaarin tarkoituksena ei alunperinkään ollut saada oikeita ja viisaita vastauksia kansakunnan kohtalon kysymyksiin, koska seminaarin koolle kutsujat eivät olleet kutsuneet paikalle köyhyyden todellisia asiantuntijoita, rikkaita!
Voi tietysti olla, että poliitikot ja muut rikkaat eivät pidä köyhyyttä kansakunnan kohtalonkysymyksenä, vaan se on vain politiikan täytekysymys, joka kysytään silloin, kun rikkaat haluavat edetä heikoilla jäillä vielä askeleen...
. Rikas ajattelee: "Kyllä veronmaksajat vielä tämän rasitteen kestävät." Riittävän monta kertaa, kun rikkaat noin ajattelevat, niin he ovat edenneet siihen pisteeseen, jossa jää murtuu... Uhkarohkeus ei kuulu viisauteen.

Kyseinen seminaari ja sadat muut vastaavat ovat ainoastaan sitä varten, että köyhille annettaisiin kuva, miten kovasti rikkaat (joiden joukkoon poliitikot myös kuuluvat) asiaansa pohtivat. Mutta. Jos todella poliitikot haluaisivat saada oikean vastauksen kysymykseen, miltä köyhyys tuntuu, niin sen vastauksen voi antaa vain rikas. Sillä rikkaat ovat köyhistä kaikkein köyhimpiä.

Rikas! Miltä se tuntuu, kun ei vieläkään ole niin rikas, että rahat riittäisi, vaan pitää vieläkin kerjätä lisää ja lisää? Rikas! Milloin aiot päättää, mikä määrä rahaa tarvitaan, jotta voisit olla tyytyväinen siihen, mitä on?

Enivei. Olihan siinä paneelissa silti kaksi melkoisen viisasta. Toinen julisti, ettei nuorille pidä antaa vastikkeetonta rahaa; että nuoren pitää lapioida vaikka paskaa, jos hän haluaa elää verorahoilla. Oikein.

Toinen viisaamman puoleinen panelisti kertoi, miten köyhälle annettu satanen menee heti rahan kiertoon, mutta jos rikkaalle antaa tonnin, niin sitä ei sen jälkeen enää näy missään.
Mieleeni tuli takavuosien TV-mainos, missä rikkaat mainostivat, miten nukkuva raha herätetään; kaatamalla sitä lisää rikkaille.
Maailman rahoista suurin osa nukkuu. Inflaation ja kierrosta pois olevan rahan määrällä on suora yhteys; mitä enemmän rikkaille annetaan rahaa sitä suurempi inflaatio -- koska rahaa täytyy painaa lisää, jotta sitä liikenisi köyhille kulutukseen. Ja mitä enemmän rahaa painetaan sitä suurempia ovat nimellisarvoltaan nukkuvat setelit


Blogi: Ylihinnoitellut rikkaat ja muut kuplat

Luotettavasta lähteestä saatujen tietojen mukaan Suomen valtakunnan päättäjät ja muut rikkaat ovat osoittautumassa luultuakin köyhemmäksi, koska He eivät tule toimeen palkallaan, vaan palkkansa lisäksi tarvitsevat niitä samoja toimeentulotukia kun köyhätkin, kuten esim lapsilisiä, autoetuja, HKL:n vuosilippuja...
Lue lisää: Vaikuttava tietotoimisto: Valtakunnan ykkösuutinen

Ei kommentteja: