perjantai 14. tammikuuta 2011

Maahanmuuttajien kolarointia

Savon Sanomat otsikoi näyttävästi:
Onnettomuussumalle ei yhtä syytä - Venäläisillä useita kolareita Savossa.

Update 12.12. 2012:  Näin parkkeeraa venäläinen - suomalaisblogista hitti itänaapurissa

Onnettomuuksille on toki yksinkertainen syy; Venäjäläinen. Vai pitääkö sanoa kuten Häkämies, että onnettomuuksien syy on Venäjä, Venäjä, Venäjä? Jokainen voi itse päätellä vaikkapa Youtuben videoiosta, millainen on useiden venäjäläisten ajoasenne:
Столкновения на Питерских перекрестках,
Törmäilyjä Pietarin risteyksissä:


Lisää videoita Itä-Blogin maiden liikennekulttuurista:
Pientareen kautta ohittaminen
Törmäys vasemmalle kääntyviin
Auto vaihtaa kaistaa ohittajan eteen
Autojen ajolinjat kohtaa kaupungissa
Jarrutus suoralla ja oikealle lumipenkkaan
Autoilijoita vastaantulijoiden puolella
Autoilijoita vastaantulijoiden puolella 2
Kolaroinut lada hyökkää vastaantulijoiden puolelta
Liikenteen seurailua kuorma-auton hytistä
Maasturibemari odottelee vastaantulijoiden puolella
Jonkinlainen selkkaus kaupungin ulkopuolella
Autoilija ei siedä jonossa ohittamista oikealta puolelta (?) ja hakee pesismailan takakontista

Shit happens; Onhan se melkoista uhkapeliä tuottaa maahan toisenlaista kulttuuria, olkoon se sitten liikennekulttuuria tai muuta hihhulointia. Muistetaan vielä, että Venäjän lähettiläät Suomessa jättävät säännöllisesti kaikki liikennessakot maksamatta -- joka sekin on todisteena sille, että Itä-Suomen onnettomuussumalle on nähtävissä yksi yksiselitteinen syyllinen; Venäjän liikennekulttuuri, joka johtuu venäläisyydestä.

Ehdotan, että Itä-Suomen tullipiiri antaa kaikille Suomeen tuleville venäläisille autoille sinisen 200 litran ämpärin laitettavaksi auton katolle, jolloin suomalaiset pystyvät varomaan venäjäläisiä jo kilometrin päästä.

Olisi lapsellista uskoa, että kun venäjäläinen tulee rajan yli Suomeen, niin sen jälkeen hänen asenteensa liikenteeseen muuttuisi suomalaiseksi!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Venäläisin rekisterein varustettuja henkilöautoja kannattaa varoa liikenteessä. Ne saattavat pysähtyä liittymissä juuri ennen erkanemiskaistaa ja pistää hätävilkut päälle. Venäläisillä esiintyvä erityispiirre on hätävilkkujen käyttö. Niillä ilmeisesti kumotaan liikennesäännöt, esimerkiksi pysähtymis- ja pysäköimiskiellot, jolloin autossa voi istua tutkiskelemassa karttaa tai odottaa jotain seurueen jäsentä. Venäjän rekisteri on eräänlainen taikakilpi. Sen ansiosta ison mustan ökymaasturin voi pysäköidä yöksi hotellin oven eteen taksiruutuun tai jalkakäytävälle.