perjantai 21. tammikuuta 2011

Riisipuuron ohjeet

Eikö ihmisillä ole elämää?
Väitellä nyt kolme vuotta siitä, miten riisi kypsennetään?

Iltasanomat: Perheenäidit väittelevät riisin kypsentämisestä: "Uutisen mukaan Vauva-lehden keskustelupalstalla on keskusteltu jo muutaman vuoden ajan siitä, miten riisi pitäisi keittää oikeaoppisesti."

Olen töissä eräässä kohtaamispaikassa,
joka on on auki joka ikinen päivä klo 9-15, myös jouluna.
Itse olen myös siellä joka ikinen päivä.

Jaamme joka päivä ilmaista sekapuuroa asiakkaille. Jouluisin teemme riisipuuroa:
Iltapäivällä kaadan kilon riisiä isoon kattilaan ja päälle ainakin kolme litraa kiehuvaa vettä ja jätän sen yön yli hautumaan. Aamulla levy uudestaan päälle, punaista maitoa mikroaaltouuniin ja sitä kaadetaan riisin joukkoon neljä litraa sekä kämmenellinen suolaa ja kunnon voipala joukkoon.
Kattilallinen riisipuuroa kaadetaan haudutuskattilaan, johon päivän mittaan sitten lisätään tarpeen mukaan vettä.

Viime jouluna asiakkailta tuli vain kiitosta. Itsekin tykkäsin siitä kovasti, vaikka itse sen teinkin.

Ei kommentteja: