maanantai 18. tammikuuta 2016

62 rikkainta--Talouden huuhaaoppia yliopistoissa

UPDATE NEWS:
IL, 1.1. 2016: Sähköyhtiö Carunan johdolla jättimäiset kuukausipalkat.
Waking Times, 19.8. 2015: ‘World’s Poorest President’ Explains Why We Should Kick Rich People Out Of Politics.
KL, 26.1. 2016: Amerikkalaistutkijat: Köyhät voivat olla talousneroja.
Loan Safe, 8.1. 2016: Iceland Sentences 26 Corrupt Bankers To 74 Years In Prison.
Why are the banks considered to be the holy churches of the modern economy? Why are private banks not like airlines and telecommunication companies and allowed to go bankrupt if they have been run in an irresponsible way? The theory that you have to bail out banks is a theory that you allow bankers enjoy for their own profit, their success, and then let ordinary people bear their failure through taxes and austerity. 
People in enlightened democracies are not going to accept that in the long run.
The Telegraph, 19.1. 2016: World faces wave of epic debt defaults, fears central bank veteran.

Talouselämässä hyötymisvaikutin merkitsee palvelualttiudellesamaa, mitä uskonnossa pelko merkitsee rakkaudelle.

YLE, 18.1. 2016: Maailman 62 rikkainta omistaa saman verran kuin puolet maapallon väestä.
Seura, 4.1. 2018: Seura laski: Seitsemällä suomalaisella on varallisuutta yhtä paljon kuin 40 prosentilla vähävaraisimmista yhteensä.
IL, 1.1. 2018: Maailman rikkaimmat rikastuivat biljoonalla vuonna 2017.
IS, 16.1. 2017: Nämä 8 miestä omistavat enemmän kuin ihmiskunnan köyhempi puolikas yhteensä.

Tarvehierarkiassa voitontavoittelu on eloonjäämistaistelua, eli se kuuluu ihmisyyden alhaisimpiin motivaatioihin. Voiton tavoittelu ei ole itsensä toteuttamista, koska se vaatii jatkuvaa väestöräjähdystä ja työttömien reserviä.
Tässä on esimerkki itsensä toteuttamisesta.
Ihmisen palkkakuopan syvyys on suoraan verrannollinen hänen pankkitilinsä suuruuteen; Ihminen on sitä suuremmassa palkkakuopassa mitä enemmän siinä kuopassa on rahaa. Kaikkein syvimmän palkkakuopan täyttämiseen on tarvittu vähintään 70 miljoonan ihmisen ihmisen työn arvo (3,6 miljardia jaettuna 62 +vaihtelu) -- eikä se kuoppa ole vieläkään täynnä, vaan sitä täytetään edelleen...
Miten on mahdollista, että tieteen tutkijoiden tulokset hyödyttävät kaikkia maailman ihmisiä, mutta taloustutkijoiden tutkimuksista hyötyvät vain ahneimmat? Johtuisiko se siitä, että talousasiantuntijat pyrkivät ajattelullaan, luomaan vain sellaisia oppeja, jotka tuottavat optimaalisen hyödyn rikkaille ja rikkaiden perseennuolijoille; poliitikoille ja poliitikoiden perseennuolijoille; talousoppineille?

Niin kauan lakien määrä vain lisääntyy, niin lakien korkein tarkoitus on estää ihmisiltä itsensä toteuttaminen.
Blogi, 31.1. 2014: Lakinikkarit pakkolomalle.
Blogi, 5.7. 2012: Lakibuumi eduskunnassa.
Blogi, 14.6. 2013: Suomi uppoaa lakisuohon.

Poliitikot virallistavat laeillaan vain sellaisia talousoppeja, joiden mukaan se on oikein, että rahavirrat virtaavat alhaalta ylös päin: Rikkaille valtio on vain yksityinen etujärjestö, jonka viritinosana toimii lainsäädäntä, jolla valtio optimoidaan ahneille:
IL, 18.12. 2009: Tutkija: Valtiovalta on kohdellut rikkaimpia silkkihansikkain.
Kiistattomasti jokainen voi huomata omilla aivoillaan, että poliitikot ovat syyllisiä köyhyyteen, koska poliitikot ovat säätäneet ne lait, jotka määrittävät, kuka vain voi olla virallinen talousasiantuntija.

Poliitikot asettavat lait niin, että vain sellaisia talousoppineita voidaan palkata valtion suojatyöpaikkoihin, jotka ovat palkkakuopassa, joten sellainen talousasiantuntija tietysti opettaa palkkakuopastaan, että mitä enemmän poliitikoille maksetaan sitä pätevämpiä poliitikot palkkakuopissaan ovat: Poliitikon pätevyys tarkoittaa palkkakuopan kaivamista;
Poliitikot eivät osaa mitään muuta kuin vollottaa, miten he voisivat olla vieläkin pätevämpiä, jos vain heille lapioitaisiin lisää rahaa (köyhien selkänahan kappaleita) Poliitikot itse julistavat, että kun vain heille maksettaisiin enemmän, niin sitten he varmasti voisivat ajatella vieläkin pätevämpiä ajatuksia.
Kaikki tuollainen rahaan perustuva pätevyys on pelkkää idiotismia, jonka ainoa tarkoitus on pitää poliitikot sen luonnottoman virran akanvirrassa, joka virtaa köyhiltä rikkaille; Jokainen suomalainenkin rikas on pelkkä akanvirrassa loisiva pahanmakuinen, limainen kiiski.
Poliitikot ovat koko ajan heikoilla jäillä, joka merkitsee sitä, että poliitikkojen pitää koko ajan optimoida lait rikkaille; eli antaa kansalle vain sen verran murusia, ettei jää petä poliitikkojen alta; että kansa ei mene kadulle.

IL, 22.1. 2016: Sipilän työmarkkinakonsultti laskutti 320 euroa tunnilta.
Pauli Vahtera, 20.1. 2016: KAKSI KELAA.
Blogi, 25.10. 2017: Juopon yhteiskuntamalli saa kannatusta.
IL, 20.1. 2016: IL selvitti: Myös kokoomuksella ja SDP:llä hulppeita eläke-etuja.
IS, 18.1. 2016: IS selvitti: Kansanedustajille lisää rahaa – jopa tonnin palkkio kokouksesta.
IS, 18.1. 2016: 62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä.
HS, 18.1. 2016: Prosentilla jo saman verran varallisuutta kuin kaikilla muilla yhteensä, laskee Oxfam.
Blogi, 19.3. 2015: Taloustalkoot-Poliitikoille perustoimeentulo.
IL, 14.1. 2016: Kepulaisilla hulppeat edut veronmaksajien piikkiin.
Blogi, 12.2. 2015: Suomea johtavat ahneet typerykset.
Blogi, 6.1. 2013: Taloushuuhaata yliopistoissa.
TS, 17.1. 2011: Platon: Rikkaalle riittää nelinkertainen palkka.
Blogi, 1.11. 2010: Tyhmyyden kompensaatio.
Blogi, 201.2. 2011: Varokaa heikkoja paikkoja.
Blogi, 16.2. 2017: Rikkaat heikoilla jäillä.
Blogi, 4.1. 2013: Palkka-alen vastustus raittiiden terroria.
FB/Sinenmaa, 18.1. 2016: Voi sanoa olevani asiantuntija....
IS, 24.1. 2016: Tule paikalle, saat jopa 1000 € / kokous – tällaisia lisärahoja kansanedustajat saavat eri firmoilta.
Suomenmaa, 14.2. 2015: Professori: Kansa kyllästymässä etuja kahmivaan eliittiin – Eurooppaa uhkaa myllerrys?
TE, 18.1. 2016: Järisyttävä summa: Jopa puolet EU:n kehitysavusta menee kankkulan kaivoon.
Blogi label: Maksimipalkka.
HS, 18.8. 2016: Hyvinvointivaltio perustuu valheelle, julisti kirjailija – nyt Jari Ehrnrooth kertoo kymmenen asiaa, joilla Suomi pelastetaan.
Blogi label: Minimipalkka.
HU, 19.8. 2016: Sosiologian dosentti HS:lle: Sosiaalivaltio, hedonismi ja massamaahanmuutto tuhoavat Suomen.

Urantia kirja, Luku 71 Valtion kehittyminen 6. Taloudellisen voiton tavoittelu:
(805.5) 71:6.1 Nykyinen, voitontavoitteluun perustuva talouselämä on tuhoon tuomittu, ellei voiton saamiseen tähtääviä vaikuttimia pystytä laajentamaan palvelemisen vaikuttimilla. Ahdasmieliseen omanvoitonpyyntiin perustuva armoton kilpailu tuhoaa viime kädessä nekin asiat, jotka se pyrkii säilyttämään. Muut poissulkeva ja yksilöä itseään palveleva voitontavoittelu on ristiriidassa kristillisten ihanteiden kanssa — ja paljon sitäkin enemmän se on ristiriidassa Jeesuksen opetusten kanssa.

Urantia kirja, Luku 72: Erään naapuriplaneetan hallitusjärjestelmä, 5. Tuotantotoiminnan organisaatio.
(813.11) 72:5.10 Kaksisataa vuotta sitten voitontavoittelu oli täysin vallitsevana vaikuttimena elinkeinoelämässä, mutta nykyisin ovat muut ja korkeammat liikkeelle panevat voimat sitä nopeassa tahdissa syrjäyttämässä. Kilpailu on tällä mantereella ankaraa, mutta se on jo paljolti siirtynyt pois elinkeinoelämän piiristä ruumiillisten suoritusten, käden taitojen, tieteellisen ponnistelun ja älyllisen voimainmittelyn alueelle. Kilpailu on mitä suurimmassa määrin vallalla yhteiskunnallisen palvelun ja hallinnollisten tehtävien uskollisen suorittamisen alalla. Tämän kansan keskuudessa julkishallinnon palvelutehtävistä on hyvää vauhtia tulossa se kohde, johon kunnianhimo pääasiassa suunnataan. Mantereen rikkain mies työskentelee kuusi tuntia päivässä konepajansa konttorissa ja kiiruhtaa sitten paikalliseen valtiomiestaidon kouluun, jossa hän pyrkii hankkimaan pätevyyden julkisen hallinnon tehtäviin.

(814.1) 72:5.11 Työnteko on tällä mantereella käymässä entistäkin kunnioitetummaksi, ja kaikki yli kahdeksantoistavuotiaat työkykyiset kansalaiset työskentelevät joko kotona ja maatiloilla, jossakin tunnustetussa teollisuusyrityksessä, julkisissa työkohteissa — joihin sijoitetaan tilapäistyöttömät — tai sitten pakkotyöläisten joukossa kaivoksissa.

(814.2) 72:5.12 Näissä ihmisissä alkaa jo ilmetä myös uudenlaista yhteiskunnallista inhon tunnetta — inhoa sekä joutilaisuutta että ansaitsematonta varallisuutta kohtaan. He ovat hitaasti mutta varmasti saamassa yliotteen koneistaan. Aikanaan hekin taistelivat poliittisen kahleettomuuden ja myöhemmin taloudellisen vapauden puolesta. Nyt he ovat astumassa aikaan, jolloin he voivat nauttia molemmista, samalla kun he sen lisäksi alkavat antaa arvoa hyvin ansaitulle vapaa-ajalleen, jonka itse kukin voi omistaa entistä laajempaan itsensä toteuttamiseen.

Ei kommentteja: