lauantai 3. joulukuuta 2016

Opi lifeseekerointi minuutissa

Sovitaanko niin, että tästä lähtien kaikkea huonoa työtä aletaan kutsua lifeseekeröinniksi?
 Kuka hemmetin life seeker on tehnyt tän hometalon?
 Kuka vitun life seeker on mennyt piirtämään mustia laatikoita Helsingin paraatipaikalle?

Odotan, että Riku Rantala kehittää pajupillistä uuden skaalautuvan vientituotteen ja tulee esittelemään sitä 500 miljoonaa per vuosi maksavaan televisioon.
Pillin ei tarvitse edes toimiva, riittää kunhan se on joku oksanpätkä, johon on tehty lovi ja se on siinä; YLE:n toimittajat lankeavat välittömästi naamalleen ylistäen kaikesta isovarpaastaan Kaaban mustaa kiveä, joka antoi oksan pätkän Suomen uudeksi Nokiaksi.

Muistan 50 luvulla, kun taittelimme tunnilla sellaisen leveäsuisen 2 desin maitopullon alumiinifoliotulpasta pienen pieniä veneitä. Ensin se folio piti sormilla hioa täysin sileäksi ennen kuin alkoi varsinainen taittelu. Täytyy myöntää, että me 6-10 vuotiaat olimme siinä hommassa erittäin taitavia. Mutta ei meistä kellekään tullut mieleen, että niistä olisi saanut hyvän vientituotteen. Pääasia meille oli, että teimme sitten mitä tahansa, niin jälki oli aina tip ja top.
Myöhemmin 70-luvulla teimme Vladivostokiin autopesulan kuivaussuuttimia. Neuvostoliittolaiset olivat erittäin tarkkoja, että minkäänlaista sutta ja sekundaa ei hyväksyttäisi. Sen jälkeen olen osallistunut ja tehnyt satoja erilaisia projekteja, ja yksi vaikuttumistani oli, että kenenkään ei tarvitse tulla minun perässä tekemään hommaa kahta kertaa. Joku työn kunnia sitä pitää ihmisellä olla.

Kun näin tuon Riku Rantalan kaarnaveneen, niin mulla aivot löi tyhjää. En pystynyt ajattelemaan mitään, kun oli niin totaalisen typertynyt olo. Nyt päivä pari jälkeen päin mulle vasta alkoi tulla ajatuksia, että kuka helvetin paukapää voi olla niin saatanan typerä, että menee televisioon esittelemään täydellistä taitamattomuuttaan, ja josta vielä kaiken lisäksi olisi jotain rahallista arvoakin.

Säälin sitä toimittajaakin, jos en ajattelisi, että vastaavassa tilanteessa olisin välittömästi huutanut, että nyt lähetys heti Pikku Kakkoselle, koska sieltä tulee varmasti parempaa viihdettä kuin tuollainen täysin mitään sanomaton tekele, joka on kuulemma Suomen parhaiten palkitun muotoilijan mentoroimakin vielä kaiken muun paskan lisäksi.

Blogi, 3.12. 2016: Kaarnavene Life Seeker Boat kaatui ja tuhansia hukkui

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rantaloida on sopivampi ja jopa suomen tapaista.Voi käyttää synonyyminä ryssimiselle."No sehän rantaloi/ryssi sen ihan täysin."

Brainleak kirjoitti...

Rantala opetti mamuille, ettei Suomessa työnjälki taervitse olla kummoistakaan, kun rahaa virta ovista ikkunoista. Eikös se Rantalan vedätys ole toiminut jo yli vuoden ja sinä aikana paras, minkä he saivat ulos, oli täysin kelvottomasti tehty joku mukataiteellinen, mukavene.

Suomessa on työnjälki mennyt alas ihan jo omastakin niin eikös nuo perkeleen mokuttajat sitten pääse senkin ali.

Mikä oli se syy, miksi mamuille ei voinut antaa tehtäväksi jonkun hyödyllisen tekemistä, vaikka käytettyjen vaatteiden repimistä matonkuteiksi tai lampunvarjostimien väsäämistä tms?

Ei kun piti tuoda näytille parasta, mitä Astrid Thorsin ja muiden suurpalkkaisten mokuttajien kehumat moniosaajat, insinöörit ja koneteknikot osaavat.